Bulgarian to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Bulgarian на English преведувачи и толкувачи » General fields

Bulgarian на English Tech/Engineering преведувачи (13791)
Bulgarian на English Art/Literary преведувачи (2832)
Bulgarian на English Medical преведувачи (314)
Bulgarian на English Law/Patents преведувачи (686)
Bulgarian на English Science преведувачи (3918)
Bulgarian на English Bus/Financial преведувачи (2322)
Bulgarian на English Marketing преведувачи (2135)
Bulgarian на English Other преведувачи (20526)
Bulgarian на English Social Sciences преведувачи (4556)

Bulgarian на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Bulgarian на English преведувачи: Сметководство (403)
Bulgarian на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста
Bulgarian на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (117)
Bulgarian на English преведувачи: Земјоделство (220)
Bulgarian на English преведувачи: Стока / Сточарство
Bulgarian на English преведувачи: Антропологија (109)
Bulgarian на English преведувачи: Археологија
Bulgarian на English преведувачи: Архитектура
Bulgarian на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство
Bulgarian на English преведувачи: Астрономија & Вселена (87)
Bulgarian на English преведувачи: Финансии (општо)
Bulgarian на English преведувачи: Автоматика & Роботика (124)
Bulgarian на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (342)
Bulgarian на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (193)
Bulgarian на English преведувачи: Ботаника (79)
Bulgarian на English преведувачи: Градба / Градежништво (436)
Bulgarian на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
Bulgarian на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (135)
Bulgarian на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (636)
Bulgarian на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (196)
Bulgarian на English преведувачи: Поезија & Литература (572)
Bulgarian на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма
Bulgarian на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (291)
Bulgarian на English преведувачи: Телеком(уникации)
Bulgarian на English преведувачи: Компјутери (општо)
Bulgarian на English преведувачи: Компјутери: Хардвер
Bulgarian на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (438)
Bulgarian на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (289)
Bulgarian на English преведувачи: Право: Договор(и) (680)
Bulgarian на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (345)
Bulgarian на English преведувачи: Козметика, Убавина (292)
Bulgarian на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (104)
Bulgarian на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија
Bulgarian на English преведувачи: Економија
Bulgarian на English преведувачи: Образование / Педагогија
Bulgarian на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (290)
Bulgarian на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (290)
Bulgarian на English преведувачи: Инжинерство (општо)
Bulgarian на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (222)
Bulgarian на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (283)
Bulgarian на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (87)
Bulgarian на English преведувачи: Животна средина & Екологија (400)
Bulgarian на English преведувачи: Езотерични практики (83)
Bulgarian на English преведувачи: Рибарство (38)
Bulgarian на English преведувачи: Фолклор (144)
Bulgarian на English преведувачи: Храна & Млечни производи (374)
Bulgarian на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (91)
Bulgarian на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (195)
Bulgarian на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (261)
Bulgarian на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (52)
Bulgarian на English преведувачи: Генеалогија (21)
Bulgarian на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (523)
Bulgarian на English преведувачи: Генетика
Bulgarian на English преведувачи: Географија (239)
Bulgarian на English преведувачи: Геологија (61)
Bulgarian на English преведувачи: Влада / Политика (558)
Bulgarian на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност)
Bulgarian на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (323)
Bulgarian на English преведувачи: Историја
Bulgarian на English преведувачи: Туризам & Патување (887)
Bulgarian на English преведувачи: Човечки ресурси
Bulgarian на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (140)
Bulgarian на English преведувачи: Осигурување (208)
Bulgarian на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (313)
Bulgarian на English преведувачи: Интернет, е-трговија (363)
Bulgarian на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
Bulgarian на English преведувачи: Металургија / Лиење
Bulgarian на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (397)
Bulgarian на English преведувачи: Новинарство (346)
Bulgarian на English преведувачи: Недвижнини (374)
Bulgarian на English преведувачи: Право (општо) (659)
Bulgarian на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (272)
Bulgarian на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (264)
Bulgarian на English преведувачи: Лингвистика (431)
Bulgarian на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (297)
Bulgarian на English преведувачи: Менаџмент
Bulgarian на English преведувачи: Производство
Bulgarian на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство (93)
Bulgarian на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (515)
Bulgarian на English преведувачи: Математика & Статистика
Bulgarian на English преведувачи: Медицина (општо) (461)
Bulgarian на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Bulgarian на English преведувачи: Медицина: Инструменти
Bulgarian на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
Bulgarian на English преведувачи: Meteorology (14)
Bulgarian на English преведувачи: Метрологија
Bulgarian на English преведувачи: Војска / Одбрана (143)
Bulgarian на English преведувачи: Музика
Bulgarian на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Bulgarian на English преведувачи: Исхрана
Bulgarian на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Bulgarian на English преведувачи: Друго (126)
Bulgarian на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Bulgarian на English преведувачи: Патенти (94)
Bulgarian на English преведувачи: Филозофија (166)
Bulgarian на English преведувачи: Физика (74)
Bulgarian на English преведувачи: Печатење& Издаваштво
Bulgarian на English преведувачи: Психологија (248)
Bulgarian на English преведувачи: Религија (163)
Bulgarian на English преведувачи: Трговија на мало
Bulgarian на English преведувачи: Safety (38)
Bulgarian на English преведувачи: SAP
Bulgarian на English преведувачи: Наука (општо)
Bulgarian на English преведувачи: Жаргон (75)
Bulgarian на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (348)
Bulgarian на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
Bulgarian на English преведувачи: Анкетирање
Bulgarian на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство
Bulgarian на English преведувачи: Зоологија

Bulgarian на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Mark Bossanyi
  The original in all but the language
native English speaker, Bulgarian, French, quick, concise, clear, appropriate style, terminological accuracy, environment, environmental, renewable energy, forestry, wood, timber, shipping, navigation, human rights, ethnic relations, journalism, media, music, energy, petroleum exploration, geology, geological, Balkans, Bulgaria, support for visits, visitor support ... English
Бугарија
207 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Yavor Dimitrov
  A creative flair for words
Bulgarian translator, English-Bulgarian translator, English to Bulgarian translator, Bulgarian-English translator, Bulgarian to English translator, Bulgarian freelance translator, Bulgarian proofreader, English-Bulgarian translations and editing services, English to Bulgarian translations and editing services, English-Bulgarian literary translator, English to Bulgarian literary translator, translator, proofreader, editor, subtitler, Advertising/Public Relations, Cinema/Film/TV/Drama, Environment & Ecology, European Union, EU, European Parliament, EP, EU Affairs, Government/Politics, Poetry & Literature, Tourism and Travel, Business/Commerce, Certificates/Diplomas/Licenses/CV’s, Clinical Interviews (Psychiatry), Computers (General), Education/Pedagogy, Finance (General), History, Law (General), Linguistics, Management, Media/Multimedia, Medical (General), Software Training Videos/Video Tutorials, Archeology, Architecture, Art/literary, Articles, Arts & Crafts, Audio, Audio dubbing/subti ... Bulgarian
Бугарија
457 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Violeta Dimova-Nikols
  NAATI-Accredited English<>Bulgarian
general, art, literature, science, tourism, travel, agriculture, accounting, finance, mining, engineering, quick, reliable ... English/Bulgarian
Австралија
0 points
Bulgarian на English
  Savina N Savova
  lawyer linguist
law, legal translations, translations, Bulgarian translator, translator, legal, Bulgarian, lawyer, service, consultant, Bulgarian property, Bulgaria, Bulgarian property, Bulgarian real estate, Bulgarian lawyer, Bulgarian interpreter, translation in Bulgarian, BG>EN, EN>BG, Bulgarian to English, English to Bulgarian, Bulgarian to English translator, English to Bulgarian translator ... Bulgarian
Бугарија
0 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Andrei Vrabtchev
  Reliable Translations. Competitive Rates
Bulgarian translator, translation, Bulgarian, English, translator, editor, proofreader, finance, accounting, economics, business, translation, lingustic, quality, assurace, control, pseudo-localization, CAT, TM, memory, technology, file, TagEditor, XML, TTX, TMX, LocStudio, Trados, Transit, Idiom, project management, Bulgarian, English, general, html, word, text, pc, cyrillic, UA, UI, help, pdf, web, site, manual, wireless, IT, software, hardware, mobile, marketing, management, history, archaeology, phone, communicator, networking, преводи, локализация, локализационни, проекти, софтуер, хардуер, ръководство, традос, English-Bulgarian, Bulgarian-English, English to Bulgarian, Bulgarian to English, English Bulgarian, Bulgarian English, Bulgarian translator, Bulgarian native speaker, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, Bulgarian native speaker editor, translator, freelancer, freelance, proofreader, editor, English to Bulgarian translator, Bulgarian t ... Bulgarian/English
Бугарија
727 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Pavel Tsvetkov
  Good Gets Better
CPE, C2, Grade A, Certificate of Proficiency in Englsh, ATA, professional translation for Bulgarian, professional translation for English, Bulgarian translator, English-Bulgarian translator, English to Bulgarian translator, Bulgarian-English translator, Bulgarian to English translator, Bulgarian freelance translator, Bulgarian proofreader, English-Bulgarian translations and editing services, English to Bulgarian translations and editing services, English-Bulgarian literary translator, English to Bulgarian literary translator, translator, proofreader, editor, subtitler, Bulgarian native speaker, Bulgarian proofreader, translator, freelancer, freelance, proofreader, localization, Google certified translator, adwords translator, adsense translator, editor, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Russian to Bulgarian Translator, translation, translations, translation project, projects, Bulgarian, English, Russian, certified translator, sworn translator, преводач а ... Bulgarian/English
Бугарија
698 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Trufev
  Technical and Medical Translation
Technical translations, Mechanical, Electronics, Automotive, Engineering, Patents, Business, Medicine, Biology, Environment protection, EU Directives, Chemistry, Technology, Agriculture, Economics, Bulgarian, English, engineering, translations project, proofreading, tools, SDL TRADOS, CAT, cars and trucks, computers, manuals, construction, contracts, agreements, leaflet, DTP, patents, experienced technical translator, technical, технический переводчик, английский, русский, техника, технически преводи, България, български, английски, италиански, немски, френски, Industry, Building, Construction, Equipment, Tools, Telecommunications, Tourism, Marine, Legal, Law, Civil, Commercial, Contracts, IT, Energy, Ecology, Information, Technical manuals, Computer, Data, Electrical machines, Power generation, Heating, Hydraulics, Machines, technische Übersetzungen Übersetzer Deutsch Bulgarisch ... Bulgarian
Бугарија
694 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Peter Skipp
  Your bilingual wordsmith
Bulgarian-English transcription, Bulgarian-English transliteration, English-Bulgarian transliteration, English-Bulgarian transcription, English-Cyrillic transliteration, English-Cyrillic transcription, Latin transcription, Latin transliteration, Roman transliteration, Roman transcription, Cyrillic transliteration, Cyrillic transcription, Cyrillic-English transliteration, Cyrillic-English transcription, Cyrillic-Roman transliteration, Cyrillic-Roman transcription, Roman-Cyrillic transliteration, Roman-Cyrillic transcription, Latin-Cyrillic transcription, Latin-Cyrillic transliteration, Roman-Cyrillic transcription, Roman-Cyrillic transliteration, Cyrillic-Latin transliteration, Cyrillic-Latin transcription, Russian lettering, Russian script, Russian letters, Russian alphabet, Bulgarian script, Bulgarian alphabet, Bulgarian letters, Bulgarian lettering, Slavonic script, Slavonic alphabet, Slavonic letters, Slavonic lettering, Slav script, Slav alphabet, Slav letters, Slav lettering, Cyrillic script, Cyrillic alphabet, Cyrillic l ... Bulgarian/English
Бугарија
280 points
Bulgarian на English
Identity Verified   David Mossop PhD
  Confidential and quality services
Bulgarian, Russian, Translator, Interpreter, Government, Law Enforcement, Linguistics, Sport, Literature, Theatre, Poetry, Agriculture, Economics, Finance, Law, Legal, ... English
Бугарија
24 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Yavor Popov
  The message stays unchanged!
Bulgarian, English, russian, various, general, services, ... Bulgarian
Бугарија
136 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Atanas Dakov
  Translation competence matters!
Trados 2007 Professional, SDL Trados Studio, TagEditor, Page Maker, Corel Draw, AutoCad, Photoshop, Abbyy Fine Reader, English-Bulgarian, English-Bulgarian, English to Bulgarian, English Bulgarian, Bulgarian translator, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, translator, freelancer, freelance, proofreader, editor, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Russian to Bulgarian Translator, translation, translations, translation project, projects, Bulgarian, English, Russian, certified translator, sworn translator, преводач английски, English Bulgarian, Bulgarian English, EN-BG, BG-EN, translation, interpretation, consultation, translator, interpretor, преводач, Bulgarian, urgent, quality, sworn, urgent translation, quality translation, sworn translation, urgent Bulgarian translation, български, English, английски, Bulgarian translator, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, translator, freelanc ... Bulgarian
Бугарија
281 points
Bulgarian на English
Identity Verified   David Connor
  migration-related personal documents
immigration, migration, technical ... English
Австралија
36 points
Bulgarian на English
  Liliya Aleksandrova
  
German, Bulgarian, French, Law, Literature, Fiction ... Bulgarian/English
Австрија
0 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Aleksandra Goranova
  
, Сметководство, Превоз / Шпедиција, Интернет, е-трговија, Општо / Разговор / Честитки / Писма, Животна средина & Екологија, Инжинерство (општо), Економија, Градба / Градежништво, Бизнис/Трговија (општо), Патенти ... Bulgarian/English
Бугарија
0 points
Bulgarian на English
  linguainfo
  EN 17100 & ISO 9001:2015 Certified Co.
Language Translation, Translator, Translation, voice over, Transcription, Foreign Language, Indian Language, European Language, Asian Language, Sworn Translator, Document Translation, Certified Translation, Certified Translator, Native Translator, Arabic, Chinese, Dutch, English Translation, Finnish, French, German, Greek Translation, Hebrew, Hungarian, Bahasa, Indonesian Translation, Italian, Japanese, Korean, Polish Translation, Portuguese, Romanian, Russian, Spanish Translation, Swedish, Thai, Turkish, Vietnamese Translation, Assamese, Bengali, Gujarati, Hindi Translation, Kannada, Malayalam, Marathi, Oriya Translation, Punjabi, Tamil, Telugu, Urdu Translation, Various Indian regional Languages, Asian languages, European Languages, African Languages, Middle East Languages, Eastern Languages Translators from India, Translators for Indian Languages, Hindi Translators, Kashmiri Translaotrs, Assamese translators, Oriya Translators, Punjabi Translators, Indonesian translators, Tagalog ... English
Индија
0 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Ana Kovacheva
  Specialized in finance, law, IT
translation interpreting accounting taxation finance software telecom EU legislation media press literary ... Bulgarian/English
Бугарија
0 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Nick Nasev
  Native English speaker!
EU, Legal, Finance, Business, Marketing, Media, Government, Music, Documents, Diplomas, Certificates, Native English, Clinical Trials, Back translation, clinical studies, localisation, localization, European Commission, Macedonian, Bulgarian, Serbian, Croatian, Bosnian, Montenegrin, Serbo-Croat, Native, Pharmaceuticals, EMA, medical, doctor's reports, specialist reports, ... English
Обединето Кралство
0 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Emilia Delibasheva
  Skilled, creative, New York experience
English-Bulgarian, Bulgarian-English, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Translation English-Bulgarian, Translation Bulgarian-English, English to Bulgarian translation, Bulgarian to English translation, English to Bulgarian literary translator, Bulgarian to English literary translator, experienced linguist, Bulgarian native speaker, university graduate in English language and literature, translator, freelancer, full-time freelancer, proofreader, editor, English Bulgarian, Bulgarian English, EN-BG, BG-EN, excellent quality, references, humanities, cinema, films, movies, subtitling, TV, television, subtitles, radio, screenplays, scripts, literature, fiction, narration, books, short stories, brochures, drama, theatre, theater, plays, economics, medicine, clinical trials, EU, patents, business, company policies, ecology, environment, law, legal, contracts, linguistics, sports, philosophy, religion, Buddhism, history, art, proofreading in English and Bulgarian ... Bulgarian
Бугарија
186 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Emilia Balke
  Prompt, accurate, dependable
Bulgarian translator, Bulgarian conference interpreter, Bulgarian court interpreter, voice over, subtitles, nuclear physics, medical, pharmaceutical, legal, business, marketing, agriculture, automotive, software, hardware, management, legal and immigration document translations, general business and accounting, balance sheets, profit and loss statements, taxation, financial statements, cash flow statements, bank statements, loan applications, business contracts, contract law, articles of incorporation, business registration, insurance and insurance claims, marketing, PR, advertising, food and nutrition, diplomas, professional training certificate, birth certificate, divorce certificate, certified translation, court documents, notary deeds, criminal records, police records, court records, power of attorney, unlimited power of attorney, limited power of attorney, marriage certificates, Green Card documents, affidavits, sworn affidavits, consumer protection law, criminal law, court procee ... Bulgarian/English
Соединети Американски Држави
82 points
Bulgarian на English
  GSI Translation
  Success built on customer satisfaction
GSI, GSI Translations, translators, translation, localisation, localization, translate, language, multilingual, adaptation, transcription, proofreading, editing, adaptation, interpreting, DTP, desktop publishing, typesetting, multimedia, website localisation, website localization, CMS content management, system, language, consultancy, pharmaceuticals, legal, medical, bio-sciences, biotechnology, law, Legal, Para legal, advertisement, banking, insurance, marketing, accounting, accountancy, fast service competitive rates, negotiable, lawyer ... English
Обединето Кралство
0 points
Bulgarian на English
  Milena Atanasova
  Multilingual solutions
Bulgarian, English, Italian, Russian translator, Bulgarian translator, English-Bulgarian translator, italian-Bulgarian translator, proofreading, editing, Proficiency, accuracy, reliability Bulgarian translation, legal texts, academic transcripts, manuals, IT, trial, research, articles, journalism, literature, medical instruments, pharmaceuticals, literature, journalism, environment, EU, European Union, legal, law, trial, medicine, IVD, consumer electronics, energy, power, alternative energy sources, nuclear energy, power plant, contracts, marketing, research, agriculture, literature, power engineering, software localization, contracts, technology, clinical trials, education, marketing, advertising, human resource management, HRM, ERP, telecommunications, engineering, immunology, waste water management, transcreation, copyrighting, life sciences, wellness, healthcare translations, advertising, marketing translations, survey translations, creative writing, literary translations, SEO, se ... Bulgarian
Бугарија
167 points
Bulgarian на English
Identity Verified   pmakinen
  Not afraid of science and technology
Physics, mathematics, engineering, software, telecommunications, nuclear, newspaper, scientific, technical, Russian, Serbian, Croatian, Bulgarian, Ukrainian, disarmament, aerospace, space, astronomy, pc, unix ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Bulgarian на English
Identity Verified   TechLawDC
  Subject expert wins cases for you.
engineering, law, biology, pharmacology, toxicology, medicine, accounting, finance, securities, telecommunications, solid state devices, military ... English
Соединети Американски Држави
36 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Denis Shepelev
  Deliver Optimum Solutions & High Quality
highly qualified, высококвалифицированный, висококвалифициран, precise, прецизен, deadline-oriented, English, английский, болгарский, английски, български, Bulgarian, Russian, русский, руски, translation, перевод, превод, experienced, опитен, опытный, native, переводчик, преводач, translator, PhD, магистър, master degree, прикладная Лингвистика, приложна Лингвистика, Applied Linguistics, experience, опыт, опит, computer, компьютерные технологии, компютърни технологии, technologies, finance, финансы, финанси, banking, forex, форекс, trading, торговля, literature, литература, музыка, Музика, music, movie, фильмы, филми, субтитри, филм, фильм, subtitles, documentary, документальный, film, medicine, медицина, медицинский, медицински, medical, pharmaceutical, фармацевтический, website, сайт, site, EU directive, директивы, device, устройство, инструмент, instrument, software, локализация, localization, editor, редактор, редактирование, proofreader, accounting, бухгалтерия, счетоводство, econ ... Bulgarian/Russian
Бугарија
198 points
Bulgarian на English
Identity Verified   Elena Aleksandrova
  
Bulgarian, English, medical, translator, interpreter, humanities, arts, technical, science, reliable, precise, detail, prompt ... Bulgarian/English
Бугарија
36 points
Bulgarian на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search