Czech to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Czech на English преведувачи и толкувачи » General fields

Czech на English Tech/Engineering преведувачи (1228)
Czech на English Art/Literary преведувачи (10839)
Czech на English Medical преведувачи (499)
Czech на English Law/Patents преведувачи (19439)
Czech на English Science преведувачи (5165)
Czech на English Bus/Financial преведувачи (1470)
Czech на English Marketing преведувачи (428)
Czech на English Other преведувачи (6386)
Czech на English Social Sciences преведувачи (1600)

Czech на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Czech на English преведувачи: Сметководство (248)
Czech на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (544)
Czech на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (127)
Czech на English преведувачи: Земјоделство (114)
Czech на English преведувачи: Стока / Сточарство (78)
Czech на English преведувачи: Антропологија (80)
Czech на English преведувачи: Археологија (80)
Czech на English преведувачи: Архитектура (132)
Czech на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (349)
Czech на English преведувачи: Астрономија & Вселена (43)
Czech на English преведувачи: Финансии (општо) (666)
Czech на English преведувачи: Автоматика & Роботика (144)
Czech на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (284)
Czech на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-)
Czech на English преведувачи: Ботаника (97)
Czech на English преведувачи: Градба / Градежништво
Czech на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
Czech на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
Czech на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (487)
Czech на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (180)
Czech на English преведувачи: Поезија & Литература (518)
Czech на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (561)
Czech на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (251)
Czech на English преведувачи: Телеком(уникации) (420)
Czech на English преведувачи: Компјутери (општо)
Czech на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (305)
Czech на English преведувачи: Компјутери: Софтвер
Czech на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (308)
Czech на English преведувачи: Право: Договор(и) (628)
Czech на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Czech на English преведувачи: Козметика, Убавина (251)
Czech на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (92)
Czech на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (355)
Czech на English преведувачи: Економија (558)
Czech на English преведувачи: Образование / Педагогија (650)
Czech на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Czech на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (243)
Czech на English преведувачи: Инжинерство (општо) (339)
Czech на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство
Czech на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (304)
Czech на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (87)
Czech на English преведувачи: Животна средина & Екологија (387)
Czech на English преведувачи: Езотерични практики (70)
Czech на English преведувачи: Рибарство (33)
Czech на English преведувачи: Фолклор
Czech на English преведувачи: Храна & Млечни производи (338)
Czech на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (102)
Czech на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (170)
Czech на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (302)
Czech на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Czech на English преведувачи: Генеалогија (51)
Czech на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (601)
Czech на English преведувачи: Генетика (56)
Czech на English преведувачи: Географија
Czech на English преведувачи: Геологија
Czech на English преведувачи: Влада / Политика (471)
Czech на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (181)
Czech на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (352)
Czech на English преведувачи: Историја (385)
Czech на English преведувачи: Туризам & Патување (900)
Czech на English преведувачи: Човечки ресурси (442)
Czech на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (124)
Czech на English преведувачи: Осигурување (243)
Czech на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (234)
Czech на English преведувачи: Интернет, е-трговија
Czech на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
Czech на English преведувачи: Металургија / Лиење (93)
Czech на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (494)
Czech на English преведувачи: Новинарство
Czech на English преведувачи: Недвижнини (269)
Czech на English преведувачи: Право (општо) (626)
Czech на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Czech на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (245)
Czech на English преведувачи: Лингвистика
Czech на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (400)
Czech на English преведувачи: Менаџмент (411)
Czech на English преведувачи: Производство (205)
Czech на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство (43)
Czech на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (593)
Czech на English преведувачи: Математика & Статистика (91)
Czech на English преведувачи: Медицина (општо) (496)
Czech на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Czech на English преведувачи: Медицина: Инструменти (169)
Czech на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (291)
Czech на English преведувачи: Meteorology
Czech на English преведувачи: Метрологија (30)
Czech на English преведувачи: Војска / Одбрана (126)
Czech на English преведувачи: Музика (279)
Czech на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (73)
Czech на English преведувачи: Исхрана
Czech на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Czech на English преведувачи: Друго (123)
Czech на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Czech на English преведувачи: Патенти (47)
Czech на English преведувачи: Филозофија (179)
Czech на English преведувачи: Физика
Czech на English преведувачи: Печатење& Издаваштво
Czech на English преведувачи: Психологија (266)
Czech на English преведувачи: Религија
Czech на English преведувачи: Трговија на мало (177)
Czech на English преведувачи: Safety (55)
Czech на English преведувачи: SAP (66)
Czech на English преведувачи: Наука (општо) (281)
Czech на English преведувачи: Жаргон
Czech на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн.
Czech на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (300)
Czech на English преведувачи: Анкетирање
Czech на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство
Czech на English преведувачи: Зоологија (56)

Czech на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Hannah Geiger
  Bilingual, Czech-born
law, litigation, corporate law, civil procedure, criminal law, contracts, social sciences, medical documents/reports, journalism, advertising, literature, music theory, media, business (marketing, public relations), dubbing (documentaries and feature films), film scripts, book reviews, history, certificates/diplomas/licenses, brochures (tourism), general translations ... Czech/English
Соединети Американски Држави
985 points
Czech на English
Identity Verified   Gerry Vickers
  A REAL English native speaker!
Czech translation, slovak translation, Czech websites, slovak websites, Czech medical interpreting, slovak medical translation, Czech legal translation, Slovak legal translation, tourism, music, arts, public services, legal interpreting, law, court interpreting, proofreading, Manchester, Liverpool, Leeds, solicitors, Czech court interpreter, slovak court interpreter, Czech translator manchester, slovak translator manchester ... English
Обединето Кралство
464 points
Czech на English
Identity Verified   Charles Stanford
  Qualified, experienced EN native speaker
Czech, Slovak, German, Dutch, French, legal, law, contracts, certificates, pharmaceuticals, pesticides, etc. ... English
Република Чешка
148 points
Czech на English
Identity Verified   Nicholas Miller
  Native English, MITI, MCIL
Czech, Slovak, translation, český, překlad, čestina, slovenský, preklad, slovenština, English, anglický, angličtina, language, jazyk, česky, anglicky, slovensky ... English
Република Чешка
35 points
Czech на English
  Martina G. Wise
  Professional, Accurate, Thorough.
Czech, slovak, English, legal, medical, literary, academic, travel, marketing, press, journalism, general, English native speaker, translation, copy-editing, proofreading ... English
Соединети Американски Држави
15 points
Czech на English
Identity Verified   Isabel Stainsby
  
Czech, Slovak, French, German, medical, legal, scientific, technical, cultural, culinary, literary, English native speaker, rodilý mluvčí angličtiny, locutrice native d'anglais, englische Muttersprachlerin ... English
Обединето Кралство
12 points
Czech на English
Identity Verified   Václav Pinkava
  Prime quality, at your service
Czech, English, native, translator, interpreter, quality, poetry, slogans, marketing, lyrics, business, marketing, legal, IT ... Czech/English
Република Чешка
56 points
Czech на English
Identity Verified   Samuel Hunt
  Native English translations < CZ, SK, DE
German, Czech, Slovak, contracts, real estate, marketing, technical, websites, medical, mechanical engineering, architecture, journalism ... English
Германија
32 points
Czech на English
  Emil Kucera
  Serving the science community since 1969
mammalogy, zoology, biology, science, medicine, pharmaceuticals, forestry, agriculture, horses, dogs, scouting, woodcraft, camping, Czech, german, slovak, russian, English ... Czech/English
Канада
8 points
Czech на English
Identity Verified   Slavěna Brownová
  certified translator
, Рекламирање / Односи со јавноста, Недвижнини, Медицина (општо), Право (општо), Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право, Право: Договор(и), Финансии (општо), Образование / Педагогија, Бизнис/Трговија (општо), Право: Оданочување & Царина ... Czech
Република Чешка
0 points
Czech на English
  Michaela Melišíková
  Czech-English Translator and Interpreter
English, French, Translation, Translator, Law, Legal, Czech, Interpreter, Economic, Business, Marketing, Trados ... Czech
Република Чешка
0 points
Czech на English
Identity Verified   Scott Evan Andrews
  OVER A QUARTER-CENTURY OF EXPERIENCE!
translator, interpreter, překlady a tlumočení, tlumočník, překladatel, překlad do angličtiny, Czech translator, Czech guide, Prague interpreter, trip to Czech Republic, Czech, document translator, contracts and agreement, annual report, quality, ISO 9001, marketing, veteran, English native speaker, Čeština, překladatel, Angličtina, anglický, rodilé mluvčí, ... English
Соединети Американски Држави
414 points
Czech на English
Identity Verified   Jiri Lonsky
  Bilingual native Czech medical expert
Czech, English, medical record, discharge summary, laboratory report, instructions for use, equipment manual, device, informed consent form, patient information sheet, patient diary, questionnaire, case report form, clinical study report, investigator's brochure, protocol, clinical trial agreement, medical device loan agreement, deed of donation, regulatory decision, ethics committee, product information, summary of product characteristics, labels, prescribing information, pharmacological report, article for publication ... Czech/English
Република Чешка
458 points
Czech на English
Identity Verified   Pavel Prudký
  Experienced Tech University graduate
Engineering, hydraulics, pneumatic mechanisms, automotive industry, service manuals, owner´s manuals, technological processes, technical data sheets, car paints, MSDS, management, marketing, production control, quality and environmental management, 5S, Poka Yoke, Kaizen, Kanban, Six Sigma, lean manufacturing, human resource management, contracts, industrial property protection, patents, trade marks, licence agreements, etc. ... Czech
Република Чешка
531 points
Czech на English
Identity Verified   Ivan Šimerka
  Experienced, reliable, quick
nuclear science and technology power, electric and mechnical engineering information technologies computer hardware and software banking contracting accounting and reporting legal texts ... Czech
Република Чешка
434 points
Czech на English
Identity Verified   srubkova
  20 years with technical translations
English, Czech, simultaneous interpreting, consecutive interpreting, translations, architecture, civil engineering, MEP, HVAC, electric instalations, town planning, real estates, gardens, landscaping, forestry, art, history of art, quality management, paper processing, wood processing, power plants, telecommunications, mechanical engineering, automotive industry, banking, computers, software ... Czech
Република Чешка
484 points
Czech на English
Identity Verified   Prokop Vantuch
  Tourism,medical/pharmaceutical, sports
English to Czech, Czech to English, Czech sports translator, Czech translator, sports translator, sports translations, sports interpreter, Czech, English, book, books, linguistics, marketing, dissertation, thesis, website, general, medical, medicine, sport, tourism, travel, soccer, pharmaceutics, biology, geography, sports, football, athletics, tennis, hockey, olympic, Ostrava, translator, interpreter, student, překladatel, tlumočník, překlady, tlumočení, čeština, angličtina, český, anglický, disertace, diplomová, knihy, fotbal, hokej, tenis, sportovní překladatel, sportovní překlady ... Czech
Република Чешка
318 points
Czech на English
Identity Verified   Petr Kedzior
  Best price/performace ratio you can get
Czech, English, Slovak, IT, computers, technology, software, engineering, law, contracts, agreements, patents, business, finance, medicine, instruments, pharma, ... Czech
Република Чешка
265 points
Czech на English
Identity Verified   Misha Smid
  The best Czech translator in Canada
My strength as a translator is in delivering high quality work at very competitive rates while meeting deadlines. Also my understanding of different cultures and access to experts in various fields allows me to provide superior translation services. ... Czech/English
Канада
136 points
Czech на English
  Paddy Phillips
  Quality Czech>English translations
, Бизнис/Трговија (општо), Туризам & Патување, Маркетинг / Истражување на пазар, Печатење& Издаваштво, Поезија & Литература ... English
Обединето Кралство
0 points
Czech на English
Identity Verified   James Kirchner
  Czech, Slovak, German, French to English
Маркетинг / Истражување на пазар, Религија, Туризам & Патување, Новинарство, Рекламирање / Односи со јавноста, Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство, Автомобилство / Автомобили & Камиони, Бизнис/Трговија (општо), Образование / Педагогија, Финансии (општо), Инвестиции / Хартии од вредност, Лингвистика, Компјутери (општо) ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Czech на English
Identity Verified   Jennifer Hejtmankova
  local experience, global perspective
Czech, English, Czech translator, English translator, freelance, translator, arts, advertising, real estate, realty, tourism, tourist, history, restaurant, food, recipe, computer, movie, castle, palace, car, cook, sculpture, statue, paint, marketing, český, anglický, překlad, uměni, reklama, reality, jídlo, restaurace, recept, počítače, film, kino, cinema, památka, památky, cestovní ruch, čeština, angličtina, auto, european union, evropská unie, website, localization, lokalizace, medical, zdravotní, medicina, lekář, članky, zprávy, turistika, dějiny, historie, hrad, zámek, malba, malíř, socha, umělecký ... English
Република Чешка
0 points
Czech на English
  Henry Dotterer
  ProZ.com founder
, Археологија, Материјали (Пластика, керамика итн.), Градба / Градежништво, Поезија & Литература, Бизнис/Трговија (општо), Автомобилство / Автомобили & Камиони, Кино, Филм, ТВ, Драма, Финансии (општо), Стока / Сточарство, Електроника / Електроинжинерство ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Czech на English
Identity Verified   Radek Lhotsky
  
medical translations, veterinary, pharmaceutical, clinical studies, English, Czech, informed consent forms, summary of product characteristics, PIL, EMEA, medical devices, cardiology, general medical translations ... Czech
Република Чешка
244 points
Czech на English
Identity Verified   Lenka Mandryszová
  Sworn, medicine, pharm., marketing, law
Czech, contracts, law, marketing, pharmaceuticals, medicine ... Czech
Република Чешка
237 points
Czech на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search