English to Bulgarian преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Bulgarian преведувачи и толкувачи » General fields

English на Bulgarian Tech/Engineering преведувачи (1228)
English на Bulgarian Art/Literary преведувачи (10839)
English на Bulgarian Medical преведувачи (499)
English на Bulgarian Law/Patents преведувачи (19439)
English на Bulgarian Science преведувачи (5165)
English на Bulgarian Bus/Financial преведувачи (1470)
English на Bulgarian Marketing преведувачи (428)
English на Bulgarian Other преведувачи (6386)
English на Bulgarian Social Sciences преведувачи (1600)

English на Bulgarian преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Bulgarian преведувачи: Сметководство
English на Bulgarian преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (840)
English на Bulgarian преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (162)
English на Bulgarian преведувачи: Земјоделство (299)
English на Bulgarian преведувачи: Стока / Сточарство (96)
English на Bulgarian преведувачи: Антропологија (121)
English на Bulgarian преведувачи: Археологија
English на Bulgarian преведувачи: Архитектура (220)
English на Bulgarian преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (486)
English на Bulgarian преведувачи: Астрономија & Вселена (98)
English на Bulgarian преведувачи: Финансии (општо) (963)
English на Bulgarian преведувачи: Автоматика & Роботика (190)
English на Bulgarian преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (497)
English на Bulgarian преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (250)
English на Bulgarian преведувачи: Ботаника (97)
English на Bulgarian преведувачи: Градба / Градежништво (557)
English на Bulgarian преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
English на Bulgarian преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
English на Bulgarian преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии
English на Bulgarian преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (253)
English на Bulgarian преведувачи: Поезија & Литература
English на Bulgarian преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (778)
English на Bulgarian преведувачи: Текстил / Облека / Мода
English на Bulgarian преведувачи: Телеком(уникации) (653)
English на Bulgarian преведувачи: Компјутери (општо) (824)
English на Bulgarian преведувачи: Компјутери: Хардвер
English на Bulgarian преведувачи: Компјутери: Софтвер (643)
English на Bulgarian преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (427)
English на Bulgarian преведувачи: Право: Договор(и)
English на Bulgarian преведувачи: Готвење / Кулинарство (459)
English на Bulgarian преведувачи: Козметика, Убавина
English на Bulgarian преведувачи: Медицина: Стоматологија (142)
English на Bulgarian преведувачи: Медиуми / Мултимедија (559)
English на Bulgarian преведувачи: Економија (877)
English на Bulgarian преведувачи: Образование / Педагогија (839)
English на Bulgarian преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (427)
English на Bulgarian преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
English на Bulgarian преведувачи: Инжинерство (општо) (548)
English на Bulgarian преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство
English на Bulgarian преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (408)
English на Bulgarian преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
English на Bulgarian преведувачи: Животна средина & Екологија (518)
English на Bulgarian преведувачи: Езотерични практики
English на Bulgarian преведувачи: Рибарство (45)
English на Bulgarian преведувачи: Фолклор (188)
English на Bulgarian преведувачи: Храна & Млечни производи
English на Bulgarian преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво
English на Bulgarian преведувачи: Мебел / Домаќински уреди
English на Bulgarian преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (345)
English на Bulgarian преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (59)
English на Bulgarian преведувачи: Генеалогија (27)
English на Bulgarian преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (695)
English на Bulgarian преведувачи: Генетика (73)
English на Bulgarian преведувачи: Географија (328)
English на Bulgarian преведувачи: Геологија (69)
English на Bulgarian преведувачи: Влада / Политика (704)
English на Bulgarian преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (180)
English на Bulgarian преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (432)
English на Bulgarian преведувачи: Историја (451)
English на Bulgarian преведувачи: Туризам & Патување (1177)
English на Bulgarian преведувачи: Човечки ресурси
English на Bulgarian преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (176)
English на Bulgarian преведувачи: Осигурување (283)
English на Bulgarian преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (383)
English на Bulgarian преведувачи: Интернет, е-трговија
English на Bulgarian преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (195)
English на Bulgarian преведувачи: Металургија / Лиење (105)
English на Bulgarian преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (584)
English на Bulgarian преведувачи: Новинарство (452)
English на Bulgarian преведувачи: Недвижнини (490)
English на Bulgarian преведувачи: Право (општо) (813)
English на Bulgarian преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (319)
English на Bulgarian преведувачи: Право: Оданочување & Царина
English на Bulgarian преведувачи: Лингвистика (593)
English на Bulgarian преведувачи: Превоз / Шпедиција (517)
English на Bulgarian преведувачи: Менаџмент (593)
English на Bulgarian преведувачи: Производство (257)
English на Bulgarian преведувачи: Бродови, пловење, поморство
English на Bulgarian преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
English на Bulgarian преведувачи: Математика & Статистика (152)
English на Bulgarian преведувачи: Медицина (општо) (610)
English на Bulgarian преведувачи: Медицина: Кардиологија
English на Bulgarian преведувачи: Медицина: Инструменти (200)
English на Bulgarian преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (372)
English на Bulgarian преведувачи: Meteorology (20)
English на Bulgarian преведувачи: Метрологија (42)
English на Bulgarian преведувачи: Војска / Одбрана (151)
English на Bulgarian преведувачи: Музика (272)
English на Bulgarian преведувачи: Имиња (лично, компанија) (113)
English на Bulgarian преведувачи: Исхрана
English на Bulgarian преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (139)
English на Bulgarian преведувачи: Друго (177)
English на Bulgarian преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
English на Bulgarian преведувачи: Патенти
English на Bulgarian преведувачи: Филозофија (215)
English на Bulgarian преведувачи: Физика
English на Bulgarian преведувачи: Печатење& Издаваштво (216)
English на Bulgarian преведувачи: Психологија (319)
English на Bulgarian преведувачи: Религија (212)
English на Bulgarian преведувачи: Трговија на мало (161)
English на Bulgarian преведувачи: Safety (55)
English на Bulgarian преведувачи: SAP (65)
English на Bulgarian преведувачи: Наука (општо) (465)
English на Bulgarian преведувачи: Жаргон (84)
English на Bulgarian преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (459)
English на Bulgarian преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
English на Bulgarian преведувачи: Анкетирање
English на Bulgarian преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (109)
English на Bulgarian преведувачи: Зоологија (110)

English на Bulgarian translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Trufev
  Technical and Medical Translation
Technical translations, Mechanical, Electronics, Automotive, Engineering, Patents, Business, Medicine, Biology, Environment protection, EU Directives, Chemistry, Technology, Agriculture, Economics, Bulgarian, English, engineering, translations project, proofreading, tools, SDL TRADOS, CAT, cars and trucks, computers, manuals, construction, contracts, agreements, leaflet, DTP, patents, experienced technical translator, technical, технический переводчик, английский, русский, техника, технически преводи, България, български, английски, италиански, немски, френски, Industry, Building, Construction, Equipment, Tools, Telecommunications, Tourism, Marine, Legal, Law, Civil, Commercial, Contracts, IT, Energy, Ecology, Information, Technical manuals, Computer, Data, Electrical machines, Power generation, Heating, Hydraulics, Machines, technische Übersetzungen Übersetzer Deutsch Bulgarisch ... Bulgarian
Бугарија
2295 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Yavor Dimitrov
  A creative flair for words
Bulgarian translator, English-Bulgarian translator, English to Bulgarian translator, Bulgarian-English translator, Bulgarian to English translator, Bulgarian freelance translator, Bulgarian proofreader, English-Bulgarian translations and editing services, English to Bulgarian translations and editing services, English-Bulgarian literary translator, English to Bulgarian literary translator, translator, proofreader, editor, subtitler, Advertising/Public Relations, Cinema/Film/TV/Drama, Environment & Ecology, European Union, EU, European Parliament, EP, EU Affairs, Government/Politics, Poetry & Literature, Tourism and Travel, Business/Commerce, Certificates/Diplomas/Licenses/CV’s, Clinical Interviews (Psychiatry), Computers (General), Education/Pedagogy, Finance (General), History, Law (General), Linguistics, Management, Media/Multimedia, Medical (General), Software Training Videos/Video Tutorials, Archeology, Architecture, Art/literary, Articles, Arts & Crafts, Audio, Audio dubbing/subti ... Bulgarian
Бугарија
826 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Atanas Dakov
  Translation competence matters!
Trados 2007 Professional, SDL Trados Studio, TagEditor, Page Maker, Corel Draw, AutoCad, Photoshop, Abbyy Fine Reader, English-Bulgarian, English-Bulgarian, English to Bulgarian, English Bulgarian, Bulgarian translator, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, translator, freelancer, freelance, proofreader, editor, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Russian to Bulgarian Translator, translation, translations, translation project, projects, Bulgarian, English, Russian, certified translator, sworn translator, преводач английски, English Bulgarian, Bulgarian English, EN-BG, BG-EN, translation, interpretation, consultation, translator, interpretor, преводач, Bulgarian, urgent, quality, sworn, urgent translation, quality translation, sworn translation, urgent Bulgarian translation, български, English, английски, Bulgarian translator, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, translator, freelanc ... Bulgarian
Бугарија
802 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Pavel Tsvetkov
  Good Gets Better
CPE, C2, Grade A, Certificate of Proficiency in Englsh, ATA, professional translation for Bulgarian, professional translation for English, Bulgarian translator, English-Bulgarian translator, English to Bulgarian translator, Bulgarian-English translator, Bulgarian to English translator, Bulgarian freelance translator, Bulgarian proofreader, English-Bulgarian translations and editing services, English to Bulgarian translations and editing services, English-Bulgarian literary translator, English to Bulgarian literary translator, translator, proofreader, editor, subtitler, Bulgarian native speaker, Bulgarian proofreader, translator, freelancer, freelance, proofreader, localization, Google certified translator, adwords translator, adsense translator, editor, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Russian to Bulgarian Translator, translation, translations, translation project, projects, Bulgarian, English, Russian, certified translator, sworn translator, преводач а ... Bulgarian/English
Бугарија
822 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Emilia Delibasheva
  Skilled, creative, New York experience
English-Bulgarian, Bulgarian-English, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Translation English-Bulgarian, Translation Bulgarian-English, English to Bulgarian translation, Bulgarian to English translation, English to Bulgarian literary translator, Bulgarian to English literary translator, experienced linguist, Bulgarian native speaker, university graduate in English language and literature, translator, freelancer, full-time freelancer, proofreader, editor, English Bulgarian, Bulgarian English, EN-BG, BG-EN, excellent quality, references, humanities, cinema, films, movies, subtitling, TV, television, subtitles, radio, screenplays, scripts, literature, fiction, narration, books, short stories, brochures, drama, theatre, theater, plays, economics, medicine, clinical trials, EU, patents, business, company policies, ecology, environment, law, legal, contracts, linguistics, sports, philosophy, religion, Buddhism, history, art, proofreading in English and Bulgarian ... Bulgarian
Бугарија
560 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Kalinka Hristova
  Hospitality, Tourism & Travel Expert
translation into Bulgarian, translation in Bulgarian, Hospitality and tourism translator, Hospitality and tourism translation, Hospitality and tourism translations, Hospitality, tourism and travel translation, Hospitality, tourism and travel translations, Hospitality, tourism and travel translator, Bulgarian native speaker, Bulgarian native translator, Bulgarian native proofreader, Bulgarian native editor, CPE, Cambridge Certificate of Proficiency in English, DELE Superior, Trados 2015 Studio, TagEditor, Star Transit, Bulgarian translator, translator, proofreader, editor, freelancer, freelance, English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, Spanish to Bulgarian Translator, translation, translations, translation project, projects, Bulgarian, English, sworn translator, tourism, travel, hospitality, restaurants, hotels, mystery guest, mystery shopping, mystery shopper, consulting, adventure, travel agents, tour operators, hotel accommodation, tour guiding, tour guide, t ... Bulgarian
Бугарија
432 points
English на Bulgarian
  Milena Atanasova
  Multilingual solutions
Bulgarian, English, Italian, Russian translator, Bulgarian translator, English-Bulgarian translator, italian-Bulgarian translator, proofreading, editing, Proficiency, accuracy, reliability Bulgarian translation, legal texts, academic transcripts, manuals, IT, trial, research, articles, journalism, literature, medical instruments, pharmaceuticals, literature, journalism, environment, EU, European Union, legal, law, trial, medicine, IVD, consumer electronics, energy, power, alternative energy sources, nuclear energy, power plant, contracts, marketing, research, agriculture, literature, power engineering, software localization, contracts, technology, clinical trials, education, marketing, advertising, human resource management, HRM, ERP, telecommunications, engineering, immunology, waste water management, transcreation, copyrighting, life sciences, wellness, healthcare translations, advertising, marketing translations, survey translations, creative writing, literary translations, SEO, se ... Bulgarian
Бугарија
306 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Natasha Stoyanova
  Professional & Reliable
Translator, Bulgarian, Russian, General, Economics, IT, Business, Computers, Contract Law, Medical, freelancer, translations, translation services, pharmaceuticals ... Bulgarian
Бугарија
276 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Vladimir Shapovalov
  Best bet for high quality translations!
translation, localization, lingustic, quality, assurace, control, pseudo-localization, CAT, TM, memory, technology, file, TagEditor, XML, TTX, TMX, LocStudio, Trados, Transit, Idiom, project management, Bulgarian, English, Russian, German, Ukrainian, general, html, word, text, pc, cyrillic, UA, UI, help, pdf, web, site, manual, wireless, IT, software, hardware, mobile, Mac, Apple, MacOS, marketing, business, management, history, phone, communicator, networking, преводи, локализация, локализационни, проекти, софтуер, хардуер, ръководство, традос ... Bulgarian/Russian
Соединети Американски Држави
431 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Elenka Ganeva
  
Bulgarian, engineering, technology, IT, radar systems, shipping, defense, communications, contracts, patents, manuals, home appliances, automotive, specifications, regulations, mobile devices, localization ... Bulgarian
Бугарија
143 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Denis Shepelev
  Deliver Optimum Solutions & High Quality
highly qualified, высококвалифицированный, висококвалифициран, precise, прецизен, deadline-oriented, English, английский, болгарский, английски, български, Bulgarian, Russian, русский, руски, translation, перевод, превод, experienced, опитен, опытный, native, переводчик, преводач, translator, PhD, магистър, master degree, прикладная Лингвистика, приложна Лингвистика, Applied Linguistics, experience, опыт, опит, computer, компьютерные технологии, компютърни технологии, technologies, finance, финансы, финанси, banking, forex, форекс, trading, торговля, literature, литература, музыка, Музика, music, movie, фильмы, филми, субтитри, филм, фильм, subtitles, documentary, документальный, film, medicine, медицина, медицинский, медицински, medical, pharmaceutical, фармацевтический, website, сайт, site, EU directive, директивы, device, устройство, инструмент, instrument, software, локализация, localization, editor, редактор, редактирование, proofreader, accounting, бухгалтерия, счетоводство, econ ... Bulgarian/Russian
Бугарија
368 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Vladka Kocheshkova
  Professional Freelance Translator
Bulgarian, English, English-Bulgarian, translation, English-Bulgarian translation, English-Bulgarian translator, Bulgarian translator, native Bulgarian, native Bulgarian translator, Bulgarian professional, Bulgarian professional translator, professional translator, medical translation, literature translation, linguistics translation, IT translation, media translation, linguistics, literature, IT, media and communication, media, education, teaching, proofreading, Bulgarian proofreading, linguistic validation, linguistic validation consultant, project manager, cognitive debriefing, localization, Bulgarian consultant, Bulgarian project manager, Bulgarian PM, Bulgaria linguistic validation, medicine, agriculture, software, computers, website, localization, website localization, clinical studies, medical status reports, interim epicrisis, UI strings, marketing materials, product descriptions, automotive, tender documentation, tender procedure documentation, machinery, manuals, technical man ... Bulgarian
Бугарија
110 points
English на Bulgarian
  Mihail M Mateev
  Prompt and accurate!
medicine, poetry, haiku, telecommunication, juridical translation, English Bulgarian translation, tutorials, manuals, laws, economics, avg, anti-virus, computer security, advertisement, video, php, html, interface, web, real estate, медицина, поезия, хайку, телекомукации, медицински, юридически преводи, легализирани преводи, ръководства, компютърна сигурност, антивирус, антивирусен софтуер, икономика, реклама, видео, интерфейс, субтитриране ... Bulgarian
Бугарија
90 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Maya.P
  MEDIOCRITY IS A SIN
Bulgarian, English, engineering, translations, project, proofreading, localization, TRADOS, CAT property, telecommunications, computers, manuals, SAP, construction, annual reports, certificates, due diligence, contracts, agreements, leaflet, DTP, patents, technica ... Bulgarian
Бугарија
43 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Radosveta Golden
  Nulla dies sine linea
Bulgarian, medical, pharmaceuticals, clinical trial, health care ... Bulgarian
Соединети Американски Држави
31 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Ivanka Dimitrova
  Experienced and punctual
economics, finance, accountancy, statistics, audit, marketing, contracts, business strategy, humanresources, ecology, industry, agriculture ... Bulgarian
Бугарија
28 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Georgi Kovachev
  Because specialization matters!
Bulgarian philologist, Bulgarian, accounting, finance, banking, insurance, logistics, PR, advertising, marketing, commercial law, foreign trade, contracts, foreign-trade contracts, Georgi Kovachev, financial statements, sworn translator, Asenovgrad, Bulgaria, DS-160, Across, Certified PRO Network английски, език, английски език, счетоводни, финансови, отчети, счетоводни отчети, финансови отчети, банково дело, застраховане, връзки с обществеността, реклама, маркетинг, търговско право, външна търговия, логистика, договори, Георги Ковачев, заклет преводач, филолог, английска филология, Асеновград, онлайн, формуляри за визи за САЩ ... Bulgarian
Бугарија
26 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Gergana Todorova
  Movies, Clinical Trials, Psychometric
translation to Bulgarian, Psychology, Education, Scaling, Questionnaires, Psycho-metrics, Neuropsychology, Neurosciences, Life Science, Human science, Pharmaceutical, Medical, Pedagogy, Health Care, Clinical trials, Nutrition, Sport, Cosmetics, English to Bulgarian native translator, health care Bulgarian translation, health care Bulgarian reviewer, Bulgarian clinical psychologist, Bulgarian paramedical specialist, Bulgarian neuropsychologist, psychometrics, questionnaires, clinical scales, clinical questionnaires, translate Bulgarian to English, English to Bulgarian translation, French to Bulgarian translation, Bulgarian translator based in Bulgaria, Bulgarian translation, Bulgarian freelance translation, Bulgarian proofreader, Native Bulgarian reviewer, Bulgarian QA, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, psychology, psychometric translation, hospital, leaflets, booklets, medical, psychology, neurosciences, clinical research, informed consent forms ... Bulgarian
Бугарија
20 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Ekaterina Lyutakova
  Through the Subtleties of Translation
Bulgarian native speaker, sworn translator, certified translator, qualified translator; sworn translations, certified translations, technical translations, technical translator Bulgarian, English, Bulgarian, French, Italian, German, Russian, Spanish, English to Bulgarian translator, English to Bulgarian translation, Bulgarian to English translator, Bulgarian to English translation, English to Bulgarian proofreader, English to Bulgarian proofreading, Bulgarian to English proofreader, Bulgarian to English proofreading, English to Bulgarian reviser, English to Bulgarian revision, Bulgarian to English reviser, Bulgarian to English revision, English to Bulgarian reviewer, English to Bulgarian review, Bulgarian to English reviewer, Bulgarian to English review, English to Bulgarian editor, English to Bulgarian editing, Bulgarian to English editor, Bulgarian to English editing, English to Bulgarian interpreter, English to Bulgarian interpreting, Bulgarian to English interpreter, Bulgarian to e ... Bulgarian
Бугарија
21 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Biliana Nikolova
  When quality and detail matter
English, Bulgarian, English-Bulgarian, Bulgarian-English, translation, interpreting, legal, law, contracts, agreements, business, legal proceedings, finance, banking, economics, commerce, documents, EU, UN, social sciences, foreign news, press releases, journalism, media, politics, sociology, psychology, psychotherapy, manuals, guidelines, life sciences, history, research papers, presentations, publications, websites, environment, travel and tourism, telecommunications, translation, proofreading, editing, Trados, linguist, translator, psychologist, journalist, news editor ... Bulgarian
Бугарија
16 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Vladislava Metodieva
  Translation is a vocation
English-Bulgarian translations, English-Bulgarian translator, English-Bulgarian proofreader, English-Bulgarian editor, English-Bulgarian interpreter, professional English-Bulgarian translator, Bulgarian translation services, UK based Bulgarian translator, UK-based Bulgarian translator, English Bulgarian translator, English-Bulgarian technical translation, English-Bulgarian technical translator, English-Bulgarian medical translation, English-Bulgarian medical translator, English-Bulgarian marketing translation, English-Bulgarian marketing translator, English-Bulgarian telecommunications translation, English-Bulgarian telecommunications translator, English-Bulgarian telecommunication translation, English-Bulgarian telecommunication translator, English-Bulgarian gambling translation, English-Bulgarian gambling translator, English-Bulgarian telecommunications translation, English-Bulgarian children's translator, English-Bulgarian telecommunications translation, English-Bulgarian children's ... Bulgarian
Обединето Кралство
12 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Krasimira Drumeva
  English <> Bulgarian Translator
Advertising, Archaeology, Architecture, Atmospheric Sciences and Meteorology, Automotive, Banking and Financial, Buildings, Business Administration and Management, Business General, Business Marketing, Chemistry, Child Care, Civil Engineering, Computer and Information Sciences, Computer Engineering, Ecology, Economics, Education, Electrical Engineering, Engineering, Entrepreneurship, Environmental Science, Finance, Geography, Humanities and Humanistic Studies, Information Sciences and Systems, Internet, Law and Legal, Manufacturing (Metal Working and Products, Instruments, Furniture, Printing, Clothing, etc.), Mechanical Engineering, Medicine — Occupational Health and Industrial Hygiene, Medicine — Pharmacology, Medicine — Public Health Education and Promotion, Medicine (General), Music, Photographic Arts, Photography, Science (General), Sport and Fitness, Taxation, Telecommunications, Tourism and Travel, Visual and Performing Arts ... Bulgarian
Бугарија
4 points
English на Bulgarian
Identity Verified   A. Terpecheva
  Certified Reliable Translator
búlgaro, Bulgaria, Bulgarian ... Bulgarian
Шпанија
4 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Nataliya Nedkova
  Bulgarian Translation and Interpreting
English to Bulgarian translator, Bulgarian to English translator, English to Bulgarian translation, Bulgarian to English translation, Bulgarian translator, Bulgarian native speaker, Bulgarian native speaker translator, Bulgarian native speaker proofreader, Bulgarian native speaker editor, translator, freelancer, freelance, proofreader, editor ... Bulgarian
Бугарија
4 points
English на Bulgarian
Identity Verified   Nadezhda Damyanova
  High Quality, Prompt Delivery
translation, interpreting, legal, linguistics, pharmaceutical ... Bulgarian
Бугарија
0 points
English на Bulgarian
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search