English to Danish преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Danish преведувачи и толкувачи » General fields

English на Danish Tech/Engineering преведувачи (3941)
English на Danish Art/Literary преведувачи (729)
English на Danish Medical преведувачи (10943)
English на Danish Law/Patents преведувачи (3786)
English на Danish Science преведувачи (1471)
English на Danish Bus/Financial преведувачи (4108)
English на Danish Marketing преведувачи (3790)
English на Danish Other преведувачи (944)
English на Danish Social Sciences преведувачи (2220)

English на Danish преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Danish преведувачи: Сметководство (158)
English на Danish преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (468)
English на Danish преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (44)
English на Danish преведувачи: Земјоделство (120)
English на Danish преведувачи: Стока / Сточарство (65)
English на Danish преведувачи: Антропологија (89)
English на Danish преведувачи: Археологија (55)
English на Danish преведувачи: Архитектура (104)
English на Danish преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (215)
English на Danish преведувачи: Астрономија & Вселена (36)
English на Danish преведувачи: Финансии (општо) (375)
English на Danish преведувачи: Автоматика & Роботика (96)
English на Danish преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (246)
English на Danish преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (92)
English на Danish преведувачи: Ботаника (44)
English на Danish преведувачи: Градба / Градежништво (172)
English на Danish преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (466)
English на Danish преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (102)
English на Danish преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (165)
English на Danish преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (117)
English на Danish преведувачи: Поезија & Литература
English на Danish преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (473)
English на Danish преведувачи: Текстил / Облека / Мода (234)
English на Danish преведувачи: Телеком(уникации) (416)
English на Danish преведувачи: Компјутери (општо) (511)
English на Danish преведувачи: Компјутери: Хардвер (249)
English на Danish преведувачи: Компјутери: Софтвер (406)
English на Danish преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
English на Danish преведувачи: Право: Договор(и) (270)
English на Danish преведувачи: Готвење / Кулинарство (259)
English на Danish преведувачи: Козметика, Убавина (157)
English на Danish преведувачи: Медицина: Стоматологија (58)
English на Danish преведувачи: Медиуми / Мултимедија (414)
English на Danish преведувачи: Економија (210)
English на Danish преведувачи: Образование / Педагогија (296)
English на Danish преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (194)
English на Danish преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (121)
English на Danish преведувачи: Инжинерство (општо) (237)
English на Danish преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (119)
English на Danish преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (232)
English на Danish преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (18)
English на Danish преведувачи: Животна средина & Екологија (209)
English на Danish преведувачи: Езотерични практики (27)
English на Danish преведувачи: Рибарство (27)
English на Danish преведувачи: Фолклор (82)
English на Danish преведувачи: Храна & Млечни производи (351)
English на Danish преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (31)
English на Danish преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (183)
English на Danish преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (389)
English на Danish преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (29)
English на Danish преведувачи: Генеалогија (17)
English на Danish преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (366)
English на Danish преведувачи: Генетика (34)
English на Danish преведувачи: Географија (98)
English на Danish преведувачи: Геологија (20)
English на Danish преведувачи: Влада / Политика (222)
English на Danish преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (126)
English на Danish преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (259)
English на Danish преведувачи: Историја (218)
English на Danish преведувачи: Туризам & Патување (734)
English на Danish преведувачи: Човечки ресурси (229)
English на Danish преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (83)
English на Danish преведувачи: Осигурување (71)
English на Danish преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (135)
English на Danish преведувачи: Интернет, е-трговија (326)
English на Danish преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (56)
English на Danish преведувачи: Металургија / Лиење (26)
English на Danish преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (477)
English на Danish преведувачи: Новинарство (246)
English на Danish преведувачи: Недвижнини (88)
English на Danish преведувачи: Право (општо) (205)
English на Danish преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
English на Danish преведувачи: Право: Оданочување & Царина (64)
English на Danish преведувачи: Лингвистика (214)
English на Danish преведувачи: Превоз / Шпедиција (171)
English на Danish преведувачи: Менаџмент (206)
English на Danish преведувачи: Производство (118)
English на Danish преведувачи: Бродови, пловење, поморство (54)
English на Danish преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (508)
English на Danish преведувачи: Математика & Статистика (39)
English на Danish преведувачи: Медицина (општо) (277)
English на Danish преведувачи: Медицина: Кардиологија (72)
English на Danish преведувачи: Медицина: Инструменти (147)
English на Danish преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (169)
English на Danish преведувачи: Meteorology
English на Danish преведувачи: Метрологија (12)
English на Danish преведувачи: Војска / Одбрана (38)
English на Danish преведувачи: Музика (195)
English на Danish преведувачи: Имиња (лично, компанија) (56)
English на Danish преведувачи: Исхрана (105)
English на Danish преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (37)
English на Danish преведувачи: Друго (105)
English на Danish преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (24)
English на Danish преведувачи: Патенти (35)
English на Danish преведувачи: Филозофија (108)
English на Danish преведувачи: Физика (44)
English на Danish преведувачи: Печатење& Издаваштво (148)
English на Danish преведувачи: Психологија (154)
English на Danish преведувачи: Религија (124)
English на Danish преведувачи: Трговија на мало (119)
English на Danish преведувачи: Safety (32)
English на Danish преведувачи: SAP (26)
English на Danish преведувачи: Наука (општо) (152)
English на Danish преведувачи: Жаргон (60)
English на Danish преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (228)
English на Danish преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (236)
English на Danish преведувачи: Анкетирање (95)
English на Danish преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (57)
English на Danish преведувачи: Зоологија (38)

English на Danish translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Charlotte Langbeen
  Medical/Pharma - BA - SDL Studio 2017
Danish, medical, medicine, clinical, research, clinical research, business, marketing, pc, printer, fax, copier, scanner, mobile, phones, dvd, player, recorder, players, recorders, medicine, native, plasma, dvd, translator, translation, translations, desktop, notebook, editor, editing, proofreading, proofreader ... Danish
Соединети Американски Држави
665 points
English на Danish
Identity Verified   Lisbeth Mejer
  30 years+ as a professional translator
Medical, Technical, Quality, Mother tongue translations ... Danish
Германија
482 points
English на Danish
  Barbara Østergaard
  When quality is of the essence
law, agreements, state-authorised, state-authorized, sworn translator, certified translations, contracts, birth certificates, authorised, authorized, certified, declarations, cv, curriculum, applications, registrations, business, commerce, economics, finance, accounting, investment, management, marketing, EU, IT, computers, software, telecommunications, creative, storyboards, manuscripts, treatments, advertising, documentaries, psychology, coaching, games, roleplay, manuals, tourism, gastronomy, food, cooking, books, proofreading, self-development, self-help, questionnaire, survey, marketing, organisation, management, banking, payment, cards, information, services, digital, security, e-security, e-commerce, mobile commerce, mobile payment, environment, work environment, working environment, ecology, website, csr, code of conduct, literature, books, novels, library, library services, digitisation, digitization, dissertation, thesis, school paper, hr, life-simulation games, cleaning, cle ... Danish
Данска
356 points
English на Danish
Identity Verified   Alice Wolfe, DDS
  Professional, medical Danish translation
Danish, Denmark, dentist, dental, medical, instruments, biochemistry, software, voice-over, DejaVu, SDL, SDLX, TRADOS, TagEditor, pharmaceutical, chemical, environment, translator, translation, SPC, PIL, MSDS, IVD, IFU, IVRS ... Danish
Соединети Американски Држави
264 points
English на Danish
  PCovs
  PC DOES IT!
caterpillar, fuel, internet, technical, machinery, MP3, manual, manuals, description, website, brochure, tv, dvd, truck, forklift, scanning, vehicle, sawmill, casino, poker, bowling, gaming, subtitling, subtitles, waste handling, WEEE, waste, captions, radio, tools, subtitle, undertekster, tekstning, tekster, tv-tekster, tv-tekst, filmtekster, filmtekst, gaffeltruck, gaffeltrucks, affaldshåndtering, tungt maskineri, kraftige maskiner, tunge maskiner, onlinespil, online spil, brugsvejledning, brugervejledning, teknisk, køretøjer, køretøj, motorcykler, motorcykel, medicine, medical, medical equipment, medicinal, medicinsk udstyr, forsøgsprotokoller, forsøgsprotokol, trial protocols, medical trials, protocols, research protocols, lægemidler, investigational drugs ... Danish
Данска
189 points
English на Danish
  Peter Adolph
  Medical translator into Danish
Good Translation Practice, medical translator into Danish, state-authorized translators, state-authorized translators in Spanish, professionel oversættelse, medicinsk, medicinsk oversættelse af erfarne statsautoriserede translatører, global words, global words denmark translation, global words oversættelse peter adolph, global works, medical, translation of regulatory affairs documents into Danish, medical translation into Danish, medical translator denmark, medical denmark, kliniske forsøgsprotokoller, forsøgsprotokoller, patientinformationer, samtykkeerklæringer, produktresuméer, indlægssedler, labelling, SPC, PIL, IFU, user manuals, brugervejledninger, informed consent forms, korrekturlæsning, proof-reading in Danish, professionel oversættelse, professional translation into Danish, EMEA, EMEA translations, SPC-PIL-labelling, regulatory affairs, regulatory affairs denmark translation, clinical affairs, clinic ... Danish
Данска
157 points
English на Danish
Identity Verified   Morten Rindsig
  
Safety sheets, software manuals, HSE, hardware manuals, computers, network, security, consumer electronics, sikkerhedsblade, softwaremanualer, hardwaremanualer, computere, netværk, sikkerhed, forbrugerelektronik ... Danish
Данска
151 points
English на Danish
Identity Verified   Bodil Little
  Native medical translator
Danish, qc, translation, trados, studio 2011, proofing, editing, medicine, IFUs, manuals, patents, experience, tourism, technical, English, certified, canada, denmark, native, conscientious, thorough, creative, norwegian, swedish, linguistic, analysis, ... Danish
Данска
111 points
English на Danish
Identity Verified   Christina Kjaergaard
  7 years with a law firm
legal communication, legal translation, certified translator, statsautoriseret, translatør, statsautoriseret translatør, financial communication, fast service, contract, articles of association, technical, financial, legal, computer, quality, corporate, trademarks, user manuals, efficiency, service, selskabsret, jura, tender, tender material, udbud, juridisk oversættelse, virksomhedsrelateret oversættelse, korrespondance, judgment, judgement, order, dom, law, book, contract, bøger, eneforhandleraftale, forhandleraftale, license agreement, licence agreement, EULA, birth certificate, dåbsattest, sole agency agreement, agency agreement, EU, European Union, European Commission, European Parliament, certificate, kvalitet, effektiv, service, business language, Danish, EU, kontrakt, business, finance, law, food, power point, lifestyle, magazine, cookbook, cook book, flight menus, gastronomy, food, wine, wine menus, fashion, European Commision, European Parliament, insurance policies, lovgivni ... Danish
Данска
96 points
English на Danish
Identity Verified   CharlotteLinder
  Danish Quality Translations
agriculture, landbrug, pharmaceutical, visa, visum, immigration, tourism, turisme, hotel, travel, rejse, fast service, horse, equine, hest, dressage, dressur, veterinary, I-864, USCIS, divorce, skilsmisse, children, barn, show jumping, springning, biology, biologi, geography, geografi, school, skole, education, uddannelse, QRD, medicine, PIL, labeling, SmPC, translation, oversættelse, dansk, engelsk, pharmaceutical, ... Danish
Соединети Американски Држави
81 points
English на Danish
Identity Verified   Rasmus Drews
  Independent Translation Profession, M.A.
Danish translation, English to Danish translation, swedish to Danish translation, norwegian to Danish translation, Danish proofreading, Danish editing, computers, IT, telecommunications, marketing, media, localization, translation, competitive rates, scandinavian, ma, m.a., master of arts, university degree, university graduate, nordic, travel, tourism, denmark, professional, proz.com, copenhagen, freelancer, scandinavia, scandinavian, proz.com certified pro network, oversætter, engelsk til dansk oversættelse, svensk til dansk oversættelse, korrektur, korrekturlæser ... Danish
Данска
40 points
English на Danish
Identity Verified   Helle Kaiser-Nielsen
   Professional, experienced & efficient
legal, contracts, telecoms, technical, IT, finance, prospekt, prospectus, juridisk, law, Danish, professional, qualified, experienced, subtitling, proof, certified, financial, regnskab, accounts, accounting, årsrapport, prospectus, automotive, Trados, WinCAPS ... Danish
Обединето Кралство
16 points
English на Danish
Identity Verified   SagaLinguistics
  Translation with finesse!
English to Danish, translation, editing, proofreading, subtitling, localization, subtitles, QC, Quality Control, review, literature, philosophy, linguistics, social research, market research, program evaluation, surveying/polling, telephone, tourism, gaming, subtitling, DVDs, manuals, TV, radio, household appliances, poker, casino, telecommunications, VoIP, apps, user interface, UI ... Danish
Канада
11 points
English на Danish
Identity Verified   Steen Johnsen
  Market Economist & EN>DA translator
economy, financial, business, marketing, general, Danish, English, legal contracts, technical manuals, medical equipment, tourism ... Danish
Бразил
4 points
English на Danish
Identity Verified   Maj-Britt Nielsen Boussobaine
  Tourism & Hotel, Astrology, Apps...
Travel & Tourism Environment & Education Cooking & Culinary General Technology ... Danish
Франција
0 points
English на Danish
Identity Verified   Yetta J Bogarde
  English or Danish - Authentic language!
Danish, English, business, legal, contracts, philosophy, spirituality, religion, engelsk oversættelse, literature, medical, pharmaceutical, correspondence, healthcare, nutrition, environment, linguistic validation, linguistic evaluation, sproglig evaluering, sprogkonsulent, human resources, HR, engelsk korrektur, religion, humanitarian, subtitling, undertekster, kontrakter, translation, dansk, clinical trials, research study, forskning, kliniske forsøg, voiceover, voice-over, questionnaires, spørgeskemaer, odontologi, tandlæge, dentistry, odontology ... Danish
Данска
0 points
English на Danish
Identity Verified   Rasmus Jakobsen
  When quality counts
Danish, translator, games, videogames, video games, casino, internet, e-commerce, marketing, sales, online games, online games, onlinegames, localization, translation, translations, website localization, ... Danish
Данска
0 points
English на Danish
Identity Verified   Jette H Rayment
  Translation from ENG, SWE, NOR to Danish
Danish, English, translation, English to Danish, swedish to Danish, norwegian to Danish, medical translation ... Danish
Сингапур
0 points
English на Danish
Identity Verified   Dorte Scheeler
  Accurate and reliable
Danish, Denmark, L10n, help files, GUI, legal, localization, technical, software, hardware, gaming, Studio ... Danish
Соединети Американски Држави
12 points
English на Danish
  Dittebd
  Danish Done Perfectly
Danish, technical, marketing, medical, IT, dansk, dänisch, werbung, copy writing, marketing texts, software, tourism, leisure, IT, GUI, localisation, oversætter, oversættelse ... Danish
Данска
0 points
English на Danish
Identity Verified   Malberg
  Reliable, flexible and thorough
English to Danish translator, medical, IVD, MD, health, health care, healthcare, pharmaceuticals, market research, medical market research, corporate communication, product information, product leaflets, documentation, manuals, user guides, instructions for use, IFU, technical, engineering, marketing, surveys, questionnaires, biomedical, IT, software, hardware, websites, localization, localisation, education, e-learning, nutrition, food, cosmetics, ecology, travel, tourism, clothing, textiles, fashion, SEO, Trados, Studio, translation, terminology, Multiterm, English to Danish translation, Swedish to Danish translation, Norwegian to Danish translation, Danish translator, native Dane ... Danish
Данска
949 points
English на Danish
Identity Verified   Randi Stenstrop
  Elegant Precision
Clinical trials - Construction site machinery - Engineering - Environment - Floors - Health care - Medical equipment - Newsletters - Patent applications - Psychometrics - Tourism ... Danish
Данска
939 points
English на Danish
  Dan Schioenning Larsen
  Reliable and honest!
websites, pc, software, manuals, literature, marketing, other ... Danish
Романија
362 points
English на Danish
Identity Verified   Lone Sørensen
  Medical translator, 15 years experience
medicine, medical, health care, cardiology, biochemistry, biochemical, biotechnology, biotechnological, microbiology, microbiological, genetics, zoology, botany, chemistry, chemical, drugs, pharmaceuticals, nutrition, medical instruments, patent, clinical trial protocol, SMPC, SPC, PIL, manual, Microsoft Word, SDL Trados, pdf, medicin, medicinsk, biokemi, biokemisk, bioteknologi, bioteknologisk, kemi, kemisk, lægemidler, medikamenter, klinisk forsøgsprotokol, produktresume, etikettering, indlægsseddel ... Danish
Данска
358 points
English на Danish
Identity Verified   Anna Haxen
  BSc and lab technologist
degree, biology, microbiology, biochemistry, biotechnology, molecular, molecular biology, genetics, genetic engineering, laboratory, technology, instruments, medicine, medical equipment, medical device, pharmaceuticals, patent, MSDS, clinical trial protocol, CTP, patient information leaflet, PIL, summary of product characteristics, SPC, SmPC, literature, translating, editing, proofreading, Greenlandic ... Danish
Данска
269 points
English на Danish
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search