English to Hebrew преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Hebrew преведувачи и толкувачи » General fields

English на Hebrew Tech/Engineering преведувачи (13791)
English на Hebrew Art/Literary преведувачи (2832)
English на Hebrew Medical преведувачи (314)
English на Hebrew Law/Patents преведувачи (686)
English на Hebrew Science преведувачи (3918)
English на Hebrew Bus/Financial преведувачи (2322)
English на Hebrew Marketing преведувачи (2135)
English на Hebrew Other преведувачи (20526)
English на Hebrew Social Sciences преведувачи (4556)

English на Hebrew преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Hebrew преведувачи: Сметководство (163)
English на Hebrew преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (388)
English на Hebrew преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (108)
English на Hebrew преведувачи: Земјоделство (132)
English на Hebrew преведувачи: Стока / Сточарство (55)
English на Hebrew преведувачи: Антропологија (136)
English на Hebrew преведувачи: Археологија
English на Hebrew преведувачи: Архитектура (104)
English на Hebrew преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (261)
English на Hebrew преведувачи: Астрономија & Вселена (67)
English на Hebrew преведувачи: Финансии (општо) (387)
English на Hebrew преведувачи: Автоматика & Роботика (107)
English на Hebrew преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (182)
English на Hebrew преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (181)
English на Hebrew преведувачи: Ботаника (69)
English на Hebrew преведувачи: Градба / Градежништво (152)
English на Hebrew преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
English на Hebrew преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
English на Hebrew преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (295)
English на Hebrew преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
English на Hebrew преведувачи: Поезија & Литература (385)
English на Hebrew преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (372)
English на Hebrew преведувачи: Текстил / Облека / Мода (141)
English на Hebrew преведувачи: Телеком(уникации) (322)
English на Hebrew преведувачи: Компјутери (општо)
English на Hebrew преведувачи: Компјутери: Хардвер (244)
English на Hebrew преведувачи: Компјутери: Софтвер (410)
English на Hebrew преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (283)
English на Hebrew преведувачи: Право: Договор(и) (329)
English на Hebrew преведувачи: Готвење / Кулинарство
English на Hebrew преведувачи: Козметика, Убавина (152)
English на Hebrew преведувачи: Медицина: Стоматологија (78)
English на Hebrew преведувачи: Медиуми / Мултимедија (280)
English на Hebrew преведувачи: Економија
English на Hebrew преведувачи: Образование / Педагогија (372)
English на Hebrew преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (154)
English на Hebrew преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (112)
English на Hebrew преведувачи: Инжинерство (општо) (219)
English на Hebrew преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (106)
English на Hebrew преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (133)
English на Hebrew преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (30)
English на Hebrew преведувачи: Животна средина & Екологија
English на Hebrew преведувачи: Езотерични практики (50)
English на Hebrew преведувачи: Рибарство
English на Hebrew преведувачи: Фолклор (105)
English на Hebrew преведувачи: Храна & Млечни производи (237)
English на Hebrew преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (32)
English на Hebrew преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (81)
English на Hebrew преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (226)
English на Hebrew преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
English на Hebrew преведувачи: Генеалогија (32)
English на Hebrew преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (369)
English на Hebrew преведувачи: Генетика (86)
English на Hebrew преведувачи: Географија
English на Hebrew преведувачи: Геологија (47)
English на Hebrew преведувачи: Влада / Политика
English на Hebrew преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (121)
English на Hebrew преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (251)
English на Hebrew преведувачи: Историја
English на Hebrew преведувачи: Туризам & Патување
English на Hebrew преведувачи: Човечки ресурси (233)
English на Hebrew преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (87)
English на Hebrew преведувачи: Осигурување
English на Hebrew преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
English на Hebrew преведувачи: Интернет, е-трговија (286)
English на Hebrew преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
English на Hebrew преведувачи: Металургија / Лиење (31)
English на Hebrew преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (324)
English на Hebrew преведувачи: Новинарство (276)
English на Hebrew преведувачи: Недвижнини
English на Hebrew преведувачи: Право (општо) (365)
English на Hebrew преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (143)
English на Hebrew преведувачи: Право: Оданочување & Царина (115)
English на Hebrew преведувачи: Лингвистика (181)
English на Hebrew преведувачи: Превоз / Шпедиција (160)
English на Hebrew преведувачи: Менаџмент (233)
English на Hebrew преведувачи: Производство (102)
English на Hebrew преведувачи: Бродови, пловење, поморство
English на Hebrew преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (293)
English на Hebrew преведувачи: Математика & Статистика (93)
English на Hebrew преведувачи: Медицина (општо) (355)
English на Hebrew преведувачи: Медицина: Кардиологија (112)
English на Hebrew преведувачи: Медицина: Инструменти (143)
English на Hebrew преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (195)
English на Hebrew преведувачи: Meteorology (8)
English на Hebrew преведувачи: Метрологија (13)
English на Hebrew преведувачи: Војска / Одбрана (189)
English на Hebrew преведувачи: Музика (197)
English на Hebrew преведувачи: Имиња (лично, компанија) (60)
English на Hebrew преведувачи: Исхрана (119)
English на Hebrew преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
English на Hebrew преведувачи: Друго (134)
English на Hebrew преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (16)
English на Hebrew преведувачи: Патенти (62)
English на Hebrew преведувачи: Филозофија (160)
English на Hebrew преведувачи: Физика (61)
English на Hebrew преведувачи: Печатење& Издаваштво
English на Hebrew преведувачи: Психологија (237)
English на Hebrew преведувачи: Религија
English на Hebrew преведувачи: Трговија на мало (73)
English на Hebrew преведувачи: Safety (28)
English на Hebrew преведувачи: SAP (43)
English на Hebrew преведувачи: Наука (општо) (240)
English на Hebrew преведувачи: Жаргон (81)
English на Hebrew преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (292)
English на Hebrew преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
English на Hebrew преведувачи: Анкетирање (53)
English на Hebrew преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (31)
English на Hebrew преведувачи: Зоологија (59)

English на Hebrew translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Doron Greenspan MITI
  Hebrew Translator-Editor Pro Team (MITI)
ITI-Qualified, MA in Translation Studies, Translator-Editor Team, Medical, Marketing, IT, Telecom, Localization, Management, Technology, English-Hebrew, Hebrew-English ... Hebrew/English
Израел
692 points
English на Hebrew
Identity Verified   Shai Navé
  Saving Good People from Bad Translations
Independent, Freelance, Freelancer, Translator, Translation, Hebrew, English, Life Sciences, Medical, Chemistry, Biochemistry, Biology, Biotechnology, Pharmaceuticals, Information Technology, IT, Computers, Localization, Localisation, Technical, Creative, Content, מתרגם, עצמאי, פרילנסר, תרגום, עברית, אנגלית, מדעי החיים, רפואי, כימיה, ביוכימוה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, פרמצבטיקה, מחשוב, טכנולוגיית מידע, לוקליזציה, בינאום, טכני, קופירייטינג, תרגום אתרים, תוכן יצירתי, תוכן לאינטרנט ... Hebrew/English
Израел
611 points
English на Hebrew
Identity Verified   Zohar CHABAUD
  Inspiringly professional
french, Hebrew, English, Communication, Fashion, Marketing, Tourism, Culture, IT, Games, art, media, video games, advertising, public relation, journalism, international marketing, branding, india, israel, france, cultural localization, rédaction publicitaire, adaptation culturelle, תרגום, צרפתית, עברית, אנגלית, תרבות, אופנה, מרקטינג, יחסי ציבור, פרסום, שיווק, פילוסופיה, פסיכולוגיה, מדעי החברה, סוציולוגיה, עיתונאות, תקשורת, קופי רייטינג, כתיבה, אתרי אינטרנט, עריכה, לוקליזציה, קומיקס, משחקים, קידום מכירות הוצאה לאור, תיירות, רפואה משלימה ... Hebrew
Франција
124 points
English на Hebrew
Identity Verified   ruti assouline
  30 years of experience
English to Hebrew translation, academic, legal, marcom, marketing communications, contracts, certificates ... Hebrew
Израел
38 points
English на Hebrew
Identity Verified   Yakir Lavie
  Translating words into business
technical, computer, software, telecom, wireless, sales, marketing, business, finance, financial, translation, localization, English, Hebrew ... Hebrew
Израел
20 points
English на Hebrew
Identity Verified   Yevgeniy Y. Zingerman
  Technical, Medical, Legal Pro
Hebrew, English, Russian, computers, hi-tech, technology, energy, software, SW, localization, medical technology, medical tools, contracts, agreemetns, medical agreements, legal, law, regulations, IT, hardware, HW, accredited, certified, licenced, diploma, good, translator, translations, translation, professional, expert, portfolio, fast, cheap, quality. ... Hebrew/Russian
Израел
142 points
English на Hebrew
Identity Verified   Elad Greenberg
  +10y of Reliable Technical Translations
Hebrew, technical, software, localization, English to Hebrew, Hebrew translator, Hebrew localization ... Hebrew
Израел
0 points
English на Hebrew
Identity Verified   Salit Levi
  Your localization partner
Translation Bees, Salit Levi, softwarem localization, translation, business, commercial, legal, hi-tech, technical, academic, graphic design, Web site, creation, urgent, Hebrew, English, French, Spanish, Arabic, Italian, Turkish, help, specifications, specs, html, xml, dtp, manual, manuals, user guides, interface, ui, ug, DTP ... Hebrew
Израел
0 points
English на Hebrew
Identity Verified   Ittai Hen
  Certified Technical Translator
Hebrew, localization, technical, translation, training, instructional design, e-learning, industrial, R&D, aviation, Automotive, Aerospace, military, defence, homeland security, integrated systems, Telecom, Information Technology, computers, hardware, software, firmware ... Hebrew/English
Израел
8 points
English на Hebrew
Identity Verified   Alex Zaltsman
  Medical Translator HEB-ENG, HEB-RUS
English, Hebrew, Russian, medical, clinical, trials, informed, consent, forms, agreements, patents, contracts, business ... Hebrew/English
Израел
0 points
English на Hebrew
Identity Verified   Michal Circolone
  Accuracy & Proficiency
תרגום, עברית, אנגלית, כתוביות, תצהיר, עבודות מחקר, מדעי החברה, ספר, הוצאה לאור, מתרגם, מתורגמן, תעודות, אינטרנט, Hebrew, translator, translation, voice over, interpreter, Hebrew translation, subtitling, certified translation, Hebrew translator, Hebrew editing, academic translation, translater, deposition, affidavit, Localization, computer games, משחקים, אוניברסיטה, תכתובת עסקית ... English/Hebrew
Соединети Американски Држави
20 points
English на Hebrew
Identity Verified   Amnon Shapira
  
computer, system sofawre, application softwae, technical litrature ... Hebrew
Израел
723 points
English на Hebrew
Identity Verified   Aya Deutsch
  Abundance is, in large part, an attitude
עברית, שיווק, אתרים, קוסמטיקה, טכנולוגיית המידע - כללי, יופי, מדריכים למשתמש, חקלאות, עריכה, Hebrew, marketting, websites, cosmetics, IT-general, User Manuals, Agriculture, Editing ... Hebrew
Израел
607 points
English на Hebrew
  Rut Shaham
  Expert in medical & legal translations
legal translations, legal Hebrew translations, legal translator, legal Hebrew translator, legal translations to Hebrew, Hebrew translator, Hebrew translations, Hebrew translation medical translations to Hebrew, medical translator, medical Hebrew translations, medical translations to Hebrew, medical translation to Hebrew, Hebrew translator, Hebrew translations, Hebrew translators, Hebrew translation, Hebrew medical translator, medical Hebrew translator, Hebrew legal translator, legal Hebrew translator, Hebrew medical translation, Hebrew medical translations, Hebrew legal translation, Hebrew legal translations, medical Hebrew translation, medical Hebrew translations, medical Hebrew translation, legal Hebrew translation, legal Hebrew translations, Hebrew medical translators, Hebrew legal translators, medical Hebrew translators, legal Hebrew translators, translate Hebrew, Hebrew translater, translation to Hebrew, translation into Hebrew, translator English to Hebrew, to Hebrew, englis ... Hebrew
Израел
434 points
English на Hebrew
Identity Verified   Tzviya Levin Rifkind
  Medical translator, Registered Nurse
scientific translation, science, biology, molecular biology, medicine, medical, paramedical, nursing, alternative medicine, PowerPoint, presentation, environment, agriculture, veterinary, articles, research, Genetics, Neurology, Cardiology, Nutrition, Neonatology, Endocrinology, Oncology, Popular medicine, academic, Clinical, Cosmetics, instruction manual, Hygienic, Quality, Gastronomy, Nurse, PowerPoint presentation, SDS, Safety data sheet תרגום, תירגום, מתרגם, תרגומים, תירגומים, תרגום רפואי, תרגום מדעי, scientific translation, translations תירגום רפואי, תירגום מדעי, תרגום מצגות, פאוור פויינט, פאוורפויינט, פוורפויינט, פאוור, ינט, פאוורפוינט, מצגות, מצגת, רפואי, מדעי, אנגלית, עברית, מדעי, מדעי החיים, ביולוגיה, ביולוגיה מולקולרית, ביוטכנולוגיה, רפואה, סיעוד, רפואה אלטרנטיבית, מאמר, מאמרים, אחות, רופא, ביוכימיה, כימיה, עבודות גמר, עידן חדש, בריאות, לשון, שפה, מקצועי, מדע, שירות, איכות, דיוק, זול, נוח, מחירים נוחים, עולמי, גלובלי, עסק, שיווק, עולם, טקסט, טקסטים, חומר, כתוב, מודפס, פקס, ... Hebrew
Израел
364 points
English на Hebrew
Identity Verified   Naftali Guttman
  Translation, Editing & DTP Specialist
Hebrew, computer, internet, localization, consumer electronics, IT, translation, editing, proofreading, proofing, checking, correcting, revising, amending, technical document, brochure, catalogue, user's manuals, user's guide, instruction, information, web, ... Hebrew
Израел
182 points
English на Hebrew
Identity Verified   Daniel Ganor
  Localize to Globalize
Localization, Software, websites, Technical, Electronic equipment, telecom, user manuals, Academic, Social Sciences, humanities, education, Business Marketing, advertising, commercial, General, Magazine articles, Computers, Plays, financial, translator, translations, English, Hebrew, trados, microsoft, computer games, games, Spanish, French, German, Yiddish, Arabic, Italian, Portuguese, Romanian, Rumanian, Turkish, Japanese, Chinese, Russian, Dutch, Danih, Norwegian, Swedish, Farsi, Vietnamese, Korean, Ukrainian, Estonian, Latvian, Slovak, Slovenian, Polish, Greek, DG Global, Daniel Ganor, translate, localise, localisation, marketing, video games, software, help files, documentation, finance, financial, advertising campaigns, press releases, articles, applications, technology, trados, professional, experienced, internet, DTP, Desktop Publishing, typesetting ... Hebrew
Израел
139 points
English на Hebrew
Identity Verified   Odded Leon
  Accurate, timely translations
English, Hebrew, Translation, Proofreading, editing, עברית, אנגלית, תרגום, הגהה, עריכה, ביולוגיה, תרופות, רפואה, biology, medical, pharmaceutical ... Hebrew
Израел
99 points
English на Hebrew
Identity Verified   Yiftah Hellerman-Carmel
  
German, Automotive, Tourism, Home Appliances, Consumer electronics, Deutsch-Hebräisch ... Hebrew
Германија
160 points
English на Hebrew
Identity Verified   Amir Gavriely
  Fast, accurate, Heb-Eng translations
Government documents, applications, Hebrew subtitles, fast service, diplomas, Toronto, Canada, ... Hebrew
Канада
90 points
English на Hebrew
Identity Verified   Aviram Gang
  HQ translations, Multilingual DTP
Мебел / Домаќински уреди, Компјутери: Хардвер, Производство, Патенти, Хартија / Изработка на хартија, Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино, Хемија; Хемиска наука/инжинерство, Исхрана, Храна & Млечни производи, Готвење / Кулинарство, Медицина: Стоматологија, Рекламирање / Односи со јавноста, Маркетинг / Истражување на пазар, Бизнис/Трговија (општо), Новинарство, Туризам & Патување, Општествена наука, социологија, етика итн., Меѓународни Организации/Развој/Соработка, Религија, Поезија & Литература, Право: Договор(и), Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии, Општо / Разговор / Честитки / Писма, Автомобилство / Автомобили & Камиони, ИТ (Информатичка технологија), Телеком(уникации), Компјутери: Софтвер, Медицина: Инструменти, Медицина: Фармацевтски производи, Животна средина & Екологија, Механика / Машинско инжинерство, Интернет, е-трговија, Автоматика & Роботика ... Hebrew
Германија
67 points
English на Hebrew
  Dov Kredo
  Automotive, Earth moving & agriculture
, Автомобилство / Автомобили & Камиони, Механика / Машинско инжинерство, Превоз / Шпедиција, Safety ... Hebrew
Израел
61 points
English на Hebrew
Identity Verified   Motty Henoch
  Professional Translation Services
Hebrew, English, translation, texts, editing, proofreading, computers, IT, Google, marketing, products, software, website, editing, auto, manual, Mitsubishi, automotive, cars, Motorola, radio, hardware, manual, software, interface, help files, memoq, trados, html, microsoft ... Hebrew
Германија
42 points
English на Hebrew
Identity Verified   Yosef Noyman
  Pedantic and elegant - that's my text!
English, Hebrew, technology, software, locaization, medical, Hebrew native speaker, ... Hebrew
Израел
27 points
English на Hebrew
Identity Verified   Lea Sagman
  reliable, punctual, on time delivery
economics, business, commercial, IT, computer, legal, medical, general ... Hebrew
Израел
12 points
English на Hebrew
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search