English to Korean преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Korean преведувачи и толкувачи » General fields

English на Korean Tech/Engineering преведувачи (3941)
English на Korean Art/Literary преведувачи (729)
English на Korean Medical преведувачи (10943)
English на Korean Law/Patents преведувачи (3786)
English на Korean Science преведувачи (1471)
English на Korean Bus/Financial преведувачи (4108)
English на Korean Marketing преведувачи (3790)
English на Korean Other преведувачи (944)
English на Korean Social Sciences преведувачи (2220)

English на Korean преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Korean преведувачи: Сметководство (442)
English на Korean преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста
English на Korean преведувачи: Космика / Авијација / Вселена
English на Korean преведувачи: Земјоделство
English на Korean преведувачи: Стока / Сточарство
English на Korean преведувачи: Антропологија (123)
English на Korean преведувачи: Археологија
English на Korean преведувачи: Архитектура (206)
English на Korean преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (563)
English на Korean преведувачи: Астрономија & Вселена (89)
English на Korean преведувачи: Финансии (општо) (860)
English на Korean преведувачи: Автоматика & Роботика (231)
English на Korean преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони
English на Korean преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (365)
English на Korean преведувачи: Ботаника (87)
English на Korean преведувачи: Градба / Градежништво (348)
English на Korean преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (1224)
English на Korean преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (164)
English на Korean преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии
English на Korean преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
English на Korean преведувачи: Поезија & Литература
English на Korean преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (905)
English на Korean преведувачи: Текстил / Облека / Мода (511)
English на Korean преведувачи: Телеком(уникации) (709)
English на Korean преведувачи: Компјутери (општо) (968)
English на Korean преведувачи: Компјутери: Хардвер (572)
English на Korean преведувачи: Компјутери: Софтвер (922)
English на Korean преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
English на Korean преведувачи: Право: Договор(и)
English на Korean преведувачи: Готвење / Кулинарство (428)
English на Korean преведувачи: Козметика, Убавина (581)
English на Korean преведувачи: Медицина: Стоматологија (162)
English на Korean преведувачи: Медиуми / Мултимедија (744)
English на Korean преведувачи: Економија
English на Korean преведувачи: Образование / Педагогија (685)
English на Korean преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (461)
English на Korean преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
English на Korean преведувачи: Инжинерство (општо) (557)
English на Korean преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (257)
English на Korean преведувачи: Механика / Машинско инжинерство
English на Korean преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (117)
English на Korean преведувачи: Животна средина & Екологија (278)
English на Korean преведувачи: Езотерични практики (23)
English на Korean преведувачи: Рибарство (42)
English на Korean преведувачи: Фолклор (93)
English на Korean преведувачи: Храна & Млечни производи (535)
English на Korean преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво
English на Korean преведувачи: Мебел / Домаќински уреди
English на Korean преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
English на Korean преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (66)
English на Korean преведувачи: Генеалогија
English на Korean преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (702)
English на Korean преведувачи: Генетика
English на Korean преведувачи: Географија (98)
English на Korean преведувачи: Геологија (32)
English на Korean преведувачи: Влада / Политика
English на Korean преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност)
English на Korean преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (608)
English на Korean преведувачи: Историја (389)
English на Korean преведувачи: Туризам & Патување (1146)
English на Korean преведувачи: Човечки ресурси (474)
English на Korean преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (119)
English на Korean преведувачи: Осигурување (270)
English на Korean преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (321)
English на Korean преведувачи: Интернет, е-трговија (689)
English на Korean преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (264)
English на Korean преведувачи: Металургија / Лиење
English на Korean преведувачи: ИТ (Информатичка технологија)
English на Korean преведувачи: Новинарство (431)
English на Korean преведувачи: Недвижнини
English на Korean преведувачи: Право (општо) (612)
English на Korean преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
English на Korean преведувачи: Право: Оданочување & Царина (224)
English на Korean преведувачи: Лингвистика
English на Korean преведувачи: Превоз / Шпедиција
English на Korean преведувачи: Менаџмент (513)
English на Korean преведувачи: Производство (310)
English на Korean преведувачи: Бродови, пловење, поморство (105)
English на Korean преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (857)
English на Korean преведувачи: Математика & Статистика
English на Korean преведувачи: Медицина (општо)
English на Korean преведувачи: Медицина: Кардиологија (99)
English на Korean преведувачи: Медицина: Инструменти
English на Korean преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (351)
English на Korean преведувачи: Meteorology (11)
English на Korean преведувачи: Метрологија (16)
English на Korean преведувачи: Војска / Одбрана (231)
English на Korean преведувачи: Музика
English на Korean преведувачи: Имиња (лично, компанија) (113)
English на Korean преведувачи: Исхрана
English на Korean преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (142)
English на Korean преведувачи: Друго (109)
English на Korean преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (43)
English на Korean преведувачи: Патенти
English на Korean преведувачи: Филозофија (179)
English на Korean преведувачи: Физика (101)
English на Korean преведувачи: Печатење& Издаваштво (212)
English на Korean преведувачи: Психологија (274)
English на Korean преведувачи: Религија (336)
English на Korean преведувачи: Трговија на мало (208)
English на Korean преведувачи: Safety (56)
English на Korean преведувачи: SAP (96)
English на Korean преведувачи: Наука (општо) (423)
English на Korean преведувачи: Жаргон
English на Korean преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (482)
English на Korean преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (286)
English на Korean преведувачи: Анкетирање (249)
English на Korean преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (75)
English на Korean преведувачи: Зоологија (51)

English на Korean translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   nakcl
  M.D. certified both from Korea and UK
Medical Doctor Specialist of Pediatrics (South Korea) Certification of Basic Specialist from the Royal College of Paediatrics and Child Health of the UK (Dec 2005) IELTS overall score 7.0 Full time professional translator (Documents and books) ... Korean
Канада
324 points
English на Korean
Identity Verified   Jungho Jo
  IT, mobile, business, law, marketing
Korean, Translation, Translator, Localization, Translate, English, Editing, Proofreading, Android, Java, C++, MFC, iPhone, Application, Software, Agreement, Contract, Embedded system, Computer, MSDS, Material Safety Data Sheet, SDS, Chemicals, Safety, Games, Mobile, Localize, Trados, Software, Manual, App ... Korean
Јужна Кореја
140 points
English на Korean
Identity Verified   Myong-Sang Lim
  Former Engineer, Avid Reader
Korean, technology, computers, engineering, IT, semiconductor, power, energy, photography, healthcare, storage, manufacturing ... Korean
Јужна Кореја
20 points
English на Korean
Identity Verified   Hokyun You
  A True Professional - Quality Driven
English to Korean translation, Japanese to Korean translation, Korean translator, Korean market research, Medical translation, technical translation, website translation, Korean translation ... Korean
Јужна Кореја
16 points
English на Korean
Identity Verified   Gene Oh
  Over 25 years of experience
Korean translation, Korean translator, English to Korean Translation ... Korean
Нов Зеланд
16 points
English на Korean
Identity Verified   Mijin Kim
  Corporate Comm, Technology, Games
English, Korean, translator, native, translation, transcreation, editing, engineering, technology, technical, marketing, HR, Human, resources, game, games, gaming, video, science, scientific, localisation, localization, website, mechanical, engineering, construction, civil, art, literary, science, tourism, travel, hospitality, textile, clothing, fashion, cooking, culinary, cosmetics, beauty, education, food, drink, IT, printing, publishing, retail, social, trados, sdl trados ... Korean
Јужна Кореја
10 points
English на Korean
Identity Verified   BJPARK
  Expert for economic & business projects
English, Korean, law, industries, economy, international trade, finance, oil & gas, chemical, electricity, transportation, construction, medical, literature, religion, subtitle ... Korean
Јужна Кореја
4 points
English на Korean
Identity Verified   djlee & Partner
  English-Korean Translator/Reviewer
Korean, English-Korean, Korean-English, IT, Legal, Medical, Finance, Management, Tourism, fashion, marketing, game, video, review, proofread, editing, copywrite, localization, telecommunication, Information technology, Korean translator, engineering, education, science, patent, chemical, cosmetic, hotel, tourism, travel, manual, business, advertisement, finance, general ... Korean
Канада
4 points
English на Korean
Identity Verified   Young Sung
  12 Years Experiences, using SDL Trados
business, administration, economics, finance, accounting, banking, investment, golf, taxation, insurance, real estate, marketing, hedge fund ... Korean
Јужна Кореја
4 points
English на Korean
Identity Verified   JoonSik Park
  Research Paper, Government, Environment
English, Korean, environment, nature, ecology, energy, sustainability, food, agriculture, real estate, tourism, urban planning, policy, government, international organization, international development, fair trade, NGO, social science, herb, herbalism, local food, business, marketing, law, well-being, wellness, book translation, academic translation, gardening, landscape, diet ... Korean
Јужна Кореја
0 points
English на Korean
Identity Verified   Jina Yeo
  CAT tools/Fast&Accurate/Reasonable Price
English to Korean, Korean to English, Chinese to Korean, Korean native speaker, Economics, Business & Finances, Law & Legal, Marketing & Advertising, International trade, Social Sciences, Websites, Manuals, Brochures, Policy Reports, News articles, Trados ... Korean
Јужна Кореја
0 points
English на Korean
Identity Verified   Mr_Sunnyday
  ProZ.com Certified Pro
Korean, business, economy, IT, energy, ... Korean
Соединети Американски Држави
0 points
English на Korean
Identity Verified   claozi choi
  PRO in medical,health care,business, IT
Korean, medicine, sports, fitness, training, health care, biology, physical therapy, rehabilitation, bodywork, somatics, alternative, complementary ... Korean
Јужна Кореја
0 points
English на Korean
Identity Verified   rollingup
  Uncompromised quality
animation scripts, medical questionnaires, business materials, psychology background, HUFS GSIT graduate ... Korean
Јужна Кореја
0 points
English на Korean
Identity Verified   Hee Kyoung Lee
  I will be yor best choice!
technology, construction, civil engineering and construction, medical, theology, literature, economy, management, education, contract, law, health, accounts, trade, technique etc. ... Korean
Јужна Кореја
0 points
English на Korean
Identity Verified   Mee Sook Kendall
  promoting international understanding
Clinical Trial Protocol, IRB docs, Process specifications, instruction manuals, service manuals, training manuals, Legal, contracts, depositions, civil law, law suits, semiconductors, solder paste, capacitors, resistors, audio transcription, mental health, cosmetics ... Korean
Соединети Американски Држави
0 points
English на Korean
  redelan
  Highly capable in technical translation
Automobile, Electricity, Electronics, Generation, Nuclear Energy, Railroad, Vehicle, Transportation, Telecommunications, IT, Software, Computer, Manual, Brochure, Catalog, Localization, Machinery ... Korean/English
Јужна Кореја
0 points
English на Korean
Identity Verified   sherlycho
  FIRST CLASS TRANSLATION
Korean to English translation, English to Korean interpreter, Korean translator, Korean interpreter in Switzerland, English Korean zurich, English Korean Zürich, Korean zurich, Korean translator in Switzerland, 한영 번역, 한영 통역, 스위스 영한 번역사, 스위스 한영 통역사, 스위스, 취리히, 유럽, 전문 영어 통번역, sherly cho, Koreanisch nach englisch, englisch nach Koreanisch zürich, Korean teacher, Koreanische lernen Zürich, Koreansiche übersetzer Zürich, Koreansiche dolmetscher Zurich Schweiz, Sherly Cho, pharma audit, pharmaceutical audit ... Korean/English
Швајцарија
0 points
English на Korean
Identity Verified   English2Korean
  Toward the most reliable services
English to Korean Translation Service Korean to English Translation Service Russian to Korean Translation Service proof-reading, translation, transcription, English to Korean, English 2 Korean, English2Korean, IT related, business, art, humanities, social science, movie, TV programme, legal, transportation, software localization, children's education, consultation for English education publishing in Korea, electrical products' manual, exhibition pamphlet, website construction in English ... Korean
Обединето Кралство
155 points
English на Korean
Identity Verified   skyblue
  Editor(13+ yrs) & linguistic QA(8+ yrs)
copyright, marketing, market research, IT, computers, software, hardware, QA, medical, literacy, transcribing, voiceover, DTP, adobe, illustrator, InDesign, education, tourism ... Korean
Соединети Американски Држави
48 points
English на Korean
Identity Verified   Junhui Park
  Certified Korean translator
Korean translation services, Korean translator, Certified Korean translator, Certified Korean court interpreter, Certified Korean medical interpreter, Korean interpreter in Seoul, Korean interpreter in Los Angeles, Korean legal document into English, Korean patent translator, English into Korean translation, Korean into English translation, State of California court certified interpreter ... Korean/English
Соединети Американски Држави
51 points
English на Korean
Identity Verified   Kortrans
  Accredited Korean Translator
Korean Translation, certified translator, English to Korean, Korean to English, accredited translator, legal translation, clinical trials, technical translation, manual translation, software, program, IT translation ... Korean
Соединети Американски Држави
28 points
English на Korean
  Hyung Chul Lee
  
Рекламирање / Односи со јавноста, Маркетинг / Истражување на пазар, Материјали (Пластика, керамика итн.), Медиуми / Мултимедија, Медицина: Инструменти, Медицина (општо), Печатење& Издаваштво, Недвижнини, Трговија на мало, Наука (општо), Право: Оданочување & Царина, Текстил / Облека / Мода, Превоз / Шпедиција, Производство, Менаџмент, Право: Договор(и), Архитектура, Автомобилство / Автомобили & Камиони, Компјутери: Хардвер, Компјутери: Софтвер, Градба / Градежништво, Образование / Педагогија, Енергетика / Производство на енергија, Инжинерство (општо), Инжинерство: Индустриско инжинерство, Мебел / Домаќински уреди, Меѓународни Организации/Развој/Соработка, Интернет, е-трговија, Инвестиции / Хартии од вредност, Автоматика & Роботика, Сметководство, Телеком(уникации), Право (општо), ИТ (Информатичка технологија), Финансии (општо), Електроника / Електроинжинерство, Економија, Компјутери: Системи, Мрежи, Бизнис/Трговија (општо), Компјутери (општо) ... Korean
Јужна Кореја
28 points
English на Korean
Identity Verified   Hyuk Hwang
  I deliver quality translations, fast!
English to Korean Translator, Electronic/Electric Engineering, Civil Engineering, Mechanical Engineering, Information Technology, Localization, Web Site, Life Science, Environment, Marketing, Market Research, Branding, Quality Management Manual, Work Procedures, General Business Documents (Instruction Manual, Contract/MOU) Distributor Agreement) ... Korean
Јужна Кореја
20 points
English на Korean
  Jay Kwak
  Business Class Translation
Advertising for major Airlines, MBA degreed, Over 10 years in marketing communications, terse and clear localization for many IT related materials ... Korean
Јужна Кореја
14 points
English на Korean
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search