English to Slovak преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Slovak преведувачи и толкувачи » General fields

English на Slovak Tech/Engineering преведувачи (23165)
English на Slovak Art/Literary преведувачи (23548)
English на Slovak Medical преведувачи (17867)
English на Slovak Law/Patents преведувачи (705)
English на Slovak Science преведувачи (2070)
English на Slovak Bus/Financial преведувачи (21921)
English на Slovak Marketing преведувачи (242)
English на Slovak Other преведувачи (11556)
English на Slovak Social Sciences преведувачи (3588)

English на Slovak преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Slovak преведувачи: Сметководство (253)
English на Slovak преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (498)
English на Slovak преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (75)
English на Slovak преведувачи: Земјоделство
English на Slovak преведувачи: Стока / Сточарство
English на Slovak преведувачи: Антропологија
English на Slovak преведувачи: Археологија
English на Slovak преведувачи: Архитектура
English на Slovak преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство
English на Slovak преведувачи: Астрономија & Вселена (36)
English на Slovak преведувачи: Финансии (општо)
English на Slovak преведувачи: Автоматика & Роботика
English на Slovak преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (376)
English на Slovak преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (141)
English на Slovak преведувачи: Ботаника (70)
English на Slovak преведувачи: Градба / Градежништво
English на Slovak преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (615)
English на Slovak преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
English на Slovak преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии
English на Slovak преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (148)
English на Slovak преведувачи: Поезија & Литература (290)
English на Slovak преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (327)
English на Slovak преведувачи: Текстил / Облека / Мода (215)
English на Slovak преведувачи: Телеком(уникации) (353)
English на Slovak преведувачи: Компјутери (општо) (479)
English на Slovak преведувачи: Компјутери: Хардвер (250)
English на Slovak преведувачи: Компјутери: Софтвер
English на Slovak преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
English на Slovak преведувачи: Право: Договор(и) (422)
English на Slovak преведувачи: Готвење / Кулинарство (234)
English на Slovak преведувачи: Козметика, Убавина (209)
English на Slovak преведувачи: Медицина: Стоматологија (86)
English на Slovak преведувачи: Медиуми / Мултимедија (282)
English на Slovak преведувачи: Економија (418)
English на Slovak преведувачи: Образование / Педагогија (407)
English на Slovak преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (259)
English на Slovak преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (207)
English на Slovak преведувачи: Инжинерство (општо) (304)
English на Slovak преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (198)
English на Slovak преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (258)
English на Slovak преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (75)
English на Slovak преведувачи: Животна средина & Екологија (290)
English на Slovak преведувачи: Езотерични практики
English на Slovak преведувачи: Рибарство
English на Slovak преведувачи: Фолклор
English на Slovak преведувачи: Храна & Млечни производи
English на Slovak преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (88)
English на Slovak преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (138)
English на Slovak преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (150)
English на Slovak преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (31)
English на Slovak преведувачи: Генеалогија (20)
English на Slovak преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (380)
English на Slovak преведувачи: Генетика
English на Slovak преведувачи: Географија (147)
English на Slovak преведувачи: Геологија (38)
English на Slovak преведувачи: Влада / Политика (335)
English на Slovak преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (101)
English на Slovak преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
English на Slovak преведувачи: Историја
English на Slovak преведувачи: Туризам & Патување (627)
English на Slovak преведувачи: Човечки ресурси (323)
English на Slovak преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (53)
English на Slovak преведувачи: Осигурување (160)
English на Slovak преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
English на Slovak преведувачи: Интернет, е-трговија (289)
English на Slovak преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (92)
English на Slovak преведувачи: Металургија / Лиење (77)
English на Slovak преведувачи: ИТ (Информатичка технологија)
English на Slovak преведувачи: Новинарство
English на Slovak преведувачи: Недвижнини
English на Slovak преведувачи: Право (општо) (443)
English на Slovak преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
English на Slovak преведувачи: Право: Оданочување & Царина (150)
English на Slovak преведувачи: Лингвистика (255)
English на Slovak преведувачи: Превоз / Шпедиција (302)
English на Slovak преведувачи: Менаџмент (316)
English на Slovak преведувачи: Производство (150)
English на Slovak преведувачи: Бродови, пловење, поморство (33)
English на Slovak преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (408)
English на Slovak преведувачи: Математика & Статистика (59)
English на Slovak преведувачи: Медицина (општо) (373)
English на Slovak преведувачи: Медицина: Кардиологија (95)
English на Slovak преведувачи: Медицина: Инструменти (159)
English на Slovak преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (232)
English на Slovak преведувачи: Meteorology
English на Slovak преведувачи: Метрологија (25)
English на Slovak преведувачи: Војска / Одбрана
English на Slovak преведувачи: Музика
English на Slovak преведувачи: Имиња (лично, компанија) (48)
English на Slovak преведувачи: Исхрана (121)
English на Slovak преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
English на Slovak преведувачи: Друго (125)
English на Slovak преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (48)
English на Slovak преведувачи: Патенти (58)
English на Slovak преведувачи: Филозофија (114)
English на Slovak преведувачи: Физика (47)
English на Slovak преведувачи: Печатење& Издаваштво (99)
English на Slovak преведувачи: Психологија (173)
English на Slovak преведувачи: Религија (125)
English на Slovak преведувачи: Трговија на мало (121)
English на Slovak преведувачи: Safety (43)
English на Slovak преведувачи: SAP (56)
English на Slovak преведувачи: Наука (општо) (211)
English на Slovak преведувачи: Жаргон (46)
English на Slovak преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (269)
English на Slovak преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
English на Slovak преведувачи: Анкетирање
English на Slovak преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (39)
English на Slovak преведувачи: Зоологија (72)

English на Slovak translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Igor Liba
  Translations with Sense
Slovak, manuals, Slovakian, czech, technical, Slovakia, technology, automotive, hardware, household appliances, electronics, Slovakian, manual, Slovak translations, translations to Slovak, kosice ... Slovak
Словачка
1242 points
English на Slovak
Identity Verified   Michal Zugec
  Airborne responsibility
contract, agreement, transportation, warehousing, foundry, construction, translation, preklad, English, angličtina, Slovak, Czech, zmluva, doklady, priemysel, manual, industry, aviation, weapons, technology, military, hand book, process, processing, industry, certificate, legal, príručka, Wordfast, Trados studio 2009, ... Slovak
Словачка
859 points
English на Slovak
Identity Verified   Vladimír Hoffman
  Over 20 years of translation experience
Slovak, English, financial statements, KIIDs, annual accounts, contracts, agreements, automotive, nuclear power engineering ... Slovak
Словачка
362 points
English на Slovak
Identity Verified   Kristian Madar
  The voice of your Slovak translations
English to Slovak, Deutsch ins Slowakisch, German to Slovak, Englisch ins slowakisch, technischer übersetzter, übersetzter wirtschaft, technical translator, translator for economy, translator for contracts, übersetzter für Verträge, Slovakian translator, slowakischer Übersetzer, slovenský prekladateľ, german, Slovak, English, nemecky, anglicky, slovensky, deutsch, slowakisch, englisch, technický prekladateľ, prekladateľ ekonómia, prekladateľ zmluvy, slovenský prekladateľ, prekladateľ z angličtiny, prekladateľ z nemčiny, translator for Economics, translator for Investments, translator for Taxation, translator of Legal Contracts, translator of Court documents, translator of Police documents, translator of Healthcare documents, translator of Medical devices, translator for Construction industry, translator for Heavy machinery, translator for Machine technology translator for engineering, translator for Electrical Engineering, translator of Information Technology, translator for Environmen ... Slovak
Словачка
216 points
English на Slovak
Identity Verified   Peter Hladky
  Experienced & reliable translator
Electrical engineering, machinery engineering, nuclear power engineering, power engineering, civil engineering, IT, computers, hardware, software, military, woodworking technology, medical technology, patents, intellectual property, business, economy, laws. ... Slovak
Словачка
118 points
English на Slovak
  Lucia [Lulu] Lay
  Translations with a heart
translation, translate, English, Slovak, preklady, anglictina, slovencina, cosmetics, clothing, fashion, psychology, general, business, commerce, advertising, pr, marketing, manuals, technical, handbooks, video, games, psychologia, hry ... Slovak
Словачка
110 points
English на Slovak
Identity Verified   Ivana Andersen Kapustova
  Medical and technical translations
Slowakische Übersetzung, Slovak Translation, Deutsch Slowakisch, Englisch Slowakisch, Dänisch Slowakisch, English Slovak, German Slovak, Danish Slovak, Dansk Slovakisk, oversættelse, Technik, Medizin, Technical, Medical, professional, ... Slovak
Германија
40 points
English на Slovak
Identity Verified   Tomas Forro
  Translations Localizations Copywriting
localization, software localization, Slovak translator, gaming translator, games translator, IT translator, translation, translations, translation to Slovak, translate, polish to Slovak, polish to Slovak translation, English to Slovak, English to Slovak translation, English, polish, Slovak, technical, technical translation, lokalizacja, lokalizacje, lokalizacja jezykowa, tlumaczenie, tlumaczenia, tlumaczenie na slowacki, tlumacz, tlumacz slowacki, tlumaczenia techniczne ... Slovak
Полска
33 points
English на Slovak
Identity Verified   Maros Podstupka
  
English, Slovak, translator, translation ... Slovak
Словачка
12 points
English на Slovak
Identity Verified   Dalibor Nicz
  Helping clients understand
Slovak, English, law, business, accounting, audit, localisation ... Slovak
Словачка
12 points
English на Slovak
Identity Verified   Oskar Salay
  
English, German, Slovak, technical translation, simultaneous interpreting, software, IT, localization, professional, experienced, marketing, business, automotive, engineering, civil engineering, linguist, Slovak native, specialized, finance, translation services, freelance translator, en-sk translator, de-sk translator, IT translation, marketing translations, Oskar Salay, high-quality, reliable, ... Slovak
Словачка
4 points
English на Slovak
Identity Verified   Daniela Revajova
  Focused on the target language quality
English to Slovak, English to Slovak translation, English to Slovak freelance translator, English to Slovak technical translation, spanish to Slovak translation, spanish to Slovak freelance translator, IT translation, computers, IT, science, hardware, software localization, mechanics, engineering, machinery, telcommunications, Slovak translator, traductor eslovaco, ... Slovak
Словачка
0 points
English на Slovak
Identity Verified   Alžbeta Takácsová
  Legal, medical and pharma specialized
translation, Slovak translator, Slovak native, sworn, sworn translator, sworn translations, English to Slovak, Hungarian to Slovak, Slovak to English, translate to Slovak, translations to Slovak, precise, quality translation, agreements, contracts, medical devices, manuals, user manuals, contract translation, PIL, clinical trials, EC letter, diplomas, certificates, pharmaceutical, legal, questionnaires, questionnaire, business communication, internal, on time, CAT, Trados, Trados Studio 2014, Studio 2014, quick, conduct, mammography, clinical trial agreement, code of conduct, operator manual, Multiterm, informed consent, CT scans, CT scanner, syringe, insulin pumps, SEO, Wordfast, IFU, protocol synopsis ... Slovak
Словачка
0 points
English на Slovak
Identity Verified   Jan Lindeman
  Professional translations
translation, translations, medicine, economy, politics, history, biology, books, ... Slovak
Обединето Кралство
0 points
English на Slovak
Identity Verified   Petra GLASOVA
  Your reliable Slovak translator
Novel, book, website, localisation, SW, HW, IT, PC, manual, medical, medicine, machine, tool, banking, economics, finance, insurance, environment, ecology, telecommunications, electronics, Trados, Transit, SDLX, Mneme, game, household, appliance, advert, art, travel, tourism, health, cosmetics, gastronomy ... Slovak
Словачка
0 points
English на Slovak
  Milada Major
  Sworn Translator (SLK‹›ENG‹›CZE)
Slovak, Czech, English, French, translation, interpreting, sworn translator, law, common, civil, company, labour, employment, criminal, court, decision, judgment, appeal, appellate review, contract, agreement, banking, business, economy, finance, annual report, financial statements, income statement, cash flow statement, balance sheet, memorandum of association, deed of incorporation, articles of association, bylaws, code of conduct, corporate policy, commercial register, business register, legal correspondence, business correspondence, corporate policy, IT, software, localization, marketing, investment, audit, insurance, tax, tax return, travel, tourism, cuisine, technical manual, operating instructions, expert, professional, express same day service ... Slovak
Словачка
42 points
English на Slovak
Identity Verified   Dasa Berackova
  
Slovak, European Union, legislative and general texts, humanities, proof-readig, editing ... Slovak
Германија
0 points
English на Slovak
Identity Verified   Jana Novomeska
  English to Slovak medical translator
advertisement, birth certificate, business, business translation, business translator, cat, cat tools, certificate, certified, clinical, clinical records, clinical research, clinical study translation, clinical trials, clinical trials localisation, clinical trials localization, clinical trials translation, competitive rates, criminal records, czech, czech ifu translations, czech human translator, czech human translation, czech professional translator, czech professional translations, czech translating, czech translation, czech translations, czech translator, editor, epr, electronic patient record, English, English Slovak translation, English Slovak translations, English Slovak translator, English czech translation, English czech translations, English czech translator, English to czech, English to czech translation, English to czech translations, English to czech translator, English to Slovak, English to Slovak translation, English to Slovak translations, English to Slovak translator, e ... Slovak/Czech
Малта
12 points
English на Slovak
Identity Verified   Karin Murarova
  PASSPORT TO YOUR GLOBAL SUCCESS
Slovak, czech, spanish, English, hungarian, automotive, linguistics, general, education, websites, certificates, correspondence, tenders, business, tourism, accounting, banking, financial, logistics, trade, insurance, technical, IT, hardware and software, machinery, electronics, automotive, cosmetics, fashion, legal, contracts, official, documents, EU, legislation, medical, equipment, research, nursing, pharmacy, pharmaceutical, clinical, studies, research, science, bio, energetics, biology, chemistry, reliable, flexible, experienced, full-time worker, client-oriented, unbeatable service, constant availability, trados, studio, cat, tool, memsource, wordfast, dejavu, matecat, office, linguist, expert, exerience ... Slovak/Czech
Словачка
0 points
English на Slovak
  Simona Ocelkova
  professional & reliable
Slovak, czech, English, russian, websites, hospitality & tourism, official documents, contracts, birth certificates, visa documents ... Slovak/Czech
Мексико
0 points
English на Slovak
Identity Verified   Slavomir BELIS
  English-SLOVAK-English translations
Slovak translation, Slovak translations, Slovak translator, English to Slovak, Slovak to English, translate English to Slovak, translate Slovak to English, translate Slovak, Slovak subtitles, English Slovak translation, Slovak English translation, translation from English to Slovak, translation from Slovak to English, Slovak translation service, English to Slovak translator, Slovak to English translator, Slovak-English, English-Slovak ... Slovak
Словачка
397 points
English на Slovak
  Juro Sebestyen, A.B.I.E.S. s.r.o.
  Creating understanding
Translation, interpretation, simultaneous, consequtive, fast and easy service, biology, pharmaceutical industry, medicine, mechanical engineering, chemistry, insurance, banking, protection of environment Preklad, tlmočenie, simultánne, konzekutívne, rýchlo, spoľahlivo, ľahko, služby, biológia, farmácia, medicína, strojárstvo, chémia, chemický priemysel, poisťovníctvo, bankovníctvo, životné prostredie übersetzung, Dolmetschen, simultan, konsekutiv, schell, leicht, verlässlich, Biologie, Farmakologische Industrie, Medizin, Maschinenbau, Chemie, Versicherungswesen, Bankwesen, Umweltschutz ... Slovak
Словачка
335 points
English на Slovak
Identity Verified   Igor BURAK
  Transl. since 1991, with vast techn.exp.
English, italian, Slovak, czech, technical, microectronics, electronics, automotive, mechanical, electrical, computers, software, hardware, media, audio, video, automation, robotics, internet, processes, metal works ... Slovak
Словачка
271 points
English на Slovak
Identity Verified   Pavel Lexa
  20+ years in technical translation
Slovak, energy, power generation, engineering, nuclear, general, construction, civil engineering ... Slovak
Словачка
143 points
English на Slovak
Identity Verified   Vladimir Karoli
  High Quality & Flexibility
English, German, Slovak, Czech, technical, mechanical engineering, power engineering, electrical engineering, automotive, software, gaming, legal ... Slovak
Словачка
130 points
English на Slovak
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search