English to Swedish преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Swedish преведувачи и толкувачи » General fields

English на Swedish Tech/Engineering преведувачи (13791)
English на Swedish Art/Literary преведувачи (2832)
English на Swedish Medical преведувачи (314)
English на Swedish Law/Patents преведувачи (686)
English на Swedish Science преведувачи (3918)
English на Swedish Bus/Financial преведувачи (2322)
English на Swedish Marketing преведувачи (2135)
English на Swedish Other преведувачи (20526)
English на Swedish Social Sciences преведувачи (4556)

English на Swedish преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Swedish преведувачи: Сметководство (277)
English на Swedish преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (973)
English на Swedish преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (105)
English на Swedish преведувачи: Земјоделство (191)
English на Swedish преведувачи: Стока / Сточарство
English на Swedish преведувачи: Антропологија (144)
English на Swedish преведувачи: Археологија (107)
English на Swedish преведувачи: Архитектура (153)
English на Swedish преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (477)
English на Swedish преведувачи: Астрономија & Вселена (85)
English на Swedish преведувачи: Финансии (општо) (623)
English на Swedish преведувачи: Автоматика & Роботика (189)
English на Swedish преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (482)
English на Swedish преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-)
English на Swedish преведувачи: Ботаника (121)
English на Swedish преведувачи: Градба / Градежништво (308)
English на Swedish преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (910)
English на Swedish преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
English на Swedish преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (290)
English на Swedish преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
English на Swedish преведувачи: Поезија & Литература (811)
English на Swedish преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (920)
English на Swedish преведувачи: Текстил / Облека / Мода
English на Swedish преведувачи: Телеком(уникации)
English на Swedish преведувачи: Компјутери (општо)
English на Swedish преведувачи: Компјутери: Хардвер
English на Swedish преведувачи: Компјутери: Софтвер (852)
English на Swedish преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
English на Swedish преведувачи: Право: Договор(и) (347)
English на Swedish преведувачи: Готвење / Кулинарство
English на Swedish преведувачи: Козметика, Убавина (387)
English на Swedish преведувачи: Медицина: Стоматологија (116)
English на Swedish преведувачи: Медиуми / Мултимедија (796)
English на Swedish преведувачи: Економија (460)
English на Swedish преведувачи: Образование / Педагогија (745)
English на Swedish преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (377)
English на Swedish преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (223)
English на Swedish преведувачи: Инжинерство (општо)
English на Swedish преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (250)
English на Swedish преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (396)
English на Swedish преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
English на Swedish преведувачи: Животна средина & Екологија (392)
English на Swedish преведувачи: Езотерични практики
English на Swedish преведувачи: Рибарство
English на Swedish преведувачи: Фолклор (154)
English на Swedish преведувачи: Храна & Млечни производи (599)
English на Swedish преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (160)
English на Swedish преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (334)
English на Swedish преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (667)
English на Swedish преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (63)
English на Swedish преведувачи: Генеалогија
English на Swedish преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (763)
English на Swedish преведувачи: Генетика
English на Swedish преведувачи: Географија
English на Swedish преведувачи: Геологија
English на Swedish преведувачи: Влада / Политика
English на Swedish преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (267)
English на Swedish преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (433)
English на Swedish преведувачи: Историја
English на Swedish преведувачи: Туризам & Патување (1295)
English на Swedish преведувачи: Човечки ресурси
English на Swedish преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
English на Swedish преведувачи: Осигурување
English на Swedish преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
English на Swedish преведувачи: Интернет, е-трговија (713)
English на Swedish преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (137)
English на Swedish преведувачи: Металургија / Лиење
English на Swedish преведувачи: ИТ (Информатичка технологија)
English на Swedish преведувачи: Новинарство (540)
English на Swedish преведувачи: Недвижнини (186)
English на Swedish преведувачи: Право (општо)
English на Swedish преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (200)
English на Swedish преведувачи: Право: Оданочување & Царина
English на Swedish преведувачи: Лингвистика (577)
English на Swedish преведувачи: Превоз / Шпедиција (368)
English на Swedish преведувачи: Менаџмент (396)
English на Swedish преведувачи: Производство (243)
English на Swedish преведувачи: Бродови, пловење, поморство
English на Swedish преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (833)
English на Swedish преведувачи: Математика & Статистика (132)
English на Swedish преведувачи: Медицина (општо) (582)
English на Swedish преведувачи: Медицина: Кардиологија (130)
English на Swedish преведувачи: Медицина: Инструменти
English на Swedish преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
English на Swedish преведувачи: Meteorology (27)
English на Swedish преведувачи: Метрологија (27)
English на Swedish преведувачи: Војска / Одбрана (109)
English на Swedish преведувачи: Музика
English на Swedish преведувачи: Имиња (лично, компанија)
English на Swedish преведувачи: Исхрана (243)
English на Swedish преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (98)
English на Swedish преведувачи: Друго
English на Swedish преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (113)
English на Swedish преведувачи: Патенти (89)
English на Swedish преведувачи: Филозофија
English на Swedish преведувачи: Физика
English на Swedish преведувачи: Печатење& Издаваштво (278)
English на Swedish преведувачи: Психологија
English на Swedish преведувачи: Религија (273)
English на Swedish преведувачи: Трговија на мало (230)
English на Swedish преведувачи: Safety (48)
English на Swedish преведувачи: SAP (65)
English на Swedish преведувачи: Наука (општо)
English на Swedish преведувачи: Жаргон
English на Swedish преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн.
English на Swedish преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (454)
English на Swedish преведувачи: Анкетирање (145)
English на Swedish преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (137)
English на Swedish преведувачи: Зоологија

English на Swedish translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
  Folke Nettelblad
  Medic, chemist, writer and translator
medical translation, general translation, pharmaceutical translation, quality translation, biology, chemistry, biochemistry, environment, computer, popular science, patents, medicine, pharmaceuticals, biosciences, science, textbooks, translator, Swedish, English, french, italian, german, traduction, produktresumé, computing, computers, software, medical technology, science, pc, biolotechnology, summary of product characteristics, SmPC, EMEA, EPAR, patient information, history, medical translations, medical translator, Swedish medical translation, Swedish medical translator, översättning medicin, översättning medicinsk, översättare medicinsk, Qualitätsübersetzungen, medizinische Übersetzungen, Übersetzer, Chemie, Medizin, Biochemie, Populärwissenschaft, Patente, Arzneien, Medikamente, Arzneimittel, pharmazeutisch, Pharmazie, Übersetzung, Biowissenschaft, Lehrbücher, Schwedisch, Englisch, Französisch, Italienisch, Zusammenfassung der Merkmale des Arzneimittels, Biologie, Geschichte, trad ... Swedish
Шведска
2563 points
English на Swedish
Identity Verified   Maria Bertilsson
  Your ideas and message – In Other Words
affärsöversättning, affärsöversättningar, affärsöversättare, företagsekonomi, företagsstrategi, företagsdokument, e-learning, företagskurser, företagsutbildning, e-utbildning, marknadsföring, marknadsföringsöversättare, marknadsföringsöversättning, marknadsföringsöversättningar, marknadsundersökning, marknadsundersökningar, enkät, opinionsundersökning, EFR, EWC, kreativ översättning, turism, turistbroschyrer, hemelektronik, engelska till svenska, franska till svenska, danska till svenska, svensk översättare, svensk översättning, korrekturläsning, språkgranskning, redigering, kvalitetskontroll, kvalitetssäkring ... Swedish
Франција
521 points
English на Swedish
  Anna Smith
  PhD Eng>Swe Science www.clearead.com
English to Swedish, translations, proofreading, editing, technical, technology, science, medicine, medical devices, biology, chemistry, molecular, genetics, pharmacology, production, manufacturing, manuals, instructions, Safety data sheets, biochemistry, biotechnology, ... Swedish
Швајцарија
426 points
English на Swedish
  Terese Whitty
  Certified Swedish translator/consultant
translation, editing, proofreading, English, Swedish, software localization, marketing, business communication, corporate communication, surveys, Internal and external business communication, employee training, code of ethics, Clinical studies, screenings, instructions for use, product resumes and surveys, Brochures, websites, press releases, internal and external business communication documents, copywriting, linguistic and cultural evaluation of marketing campaigns, logos, slogans, manuals, cosmetics, pharmaceutical, medical, översättning, redigering, korrekturläsning, engelska, svenska, översättning av programvara, IT, marknadsföring, affärskommunikation, kosmetik, läkemedel, medicin, översättare, engelska till svenska, English to Swedish, translator, management, företag, Trados, Studio, MemoQ, Passolo, SDLX, Wordfast, trainer, coach, conference speaker, mentor, presenter ... Swedish
Соединети Американски Држави
421 points
English на Swedish
Identity Verified   Bertil Andreazon
  Translations with quality and on time
translation from English into Swedish, translation from Swedish into English, technical texts, automotive industry, User Manuals, IT and MultiMedia, Business texts, Manufacturing ... Swedish
Шведска
354 points
English на Swedish
Identity Verified   Joshua Pachner
  Experienced Technical and IT translator
Czech, software, localizace, manualy, Swedish, translation, localization, švédština, čeština, překlad, švédštiny, češtiny, English, IT, localisation, experienced, översättning från tjeckiska till svenska, teknisk översättning från tjeckiska till svenska, översättning från tjeckiska, překladač do švédštiny, překlad z češtiny do švédštiny, překlad do švédštiny, PRO member, PRO certified, Joshua Pachner, professional, quality, high quality, responsible, digital imaging, imaging software, audio, foto, preklady cestina svedstina, preklad cestina svedstina, preklady z cestiny do svedstiny, preklad z cestiny do svedstiny, kvalitne technicke preklady, profesionalni preklady cestina svedstina, Kvalitné technické překlady z češtiny do švédštiny, profesionalni preklad cestina svedstina, praha, vysoce kvalitni preklad cestina svedstina, Tlumočení z češtiny do švédštiny, Simultánní tlumočení z češtiny do švédštiny, Konsekutivní tlumočení z češtiny do švédštiny, digital photography, DSLR, mirrorless ... Swedish
Република Чешка
294 points
English на Swedish
Identity Verified   anihed
  Expert in Civics and Pedagogy
French to Swedish, English to Swedish, e-commerce, marketing, social science, politics, government, economics, pedagogy, education, tourism, food, health, journalism, proofreading, français vers le suédois, anglais vers le suédois, e-commerce, marketing, sciences sociales, sciences politiques, sciences économiques, pédagogie, éducation, tourisme, santé, journalisme, révisions. ... Swedish
Шведска
243 points
English на Swedish
Identity Verified   Mats Wikberg
  Swedish Marketing Translator
certified translator, certifierad översättare, engelsk-svensk översättare, svenska-engelska översättare, English-Swedish translator, Swedish-English translator English-Swedish, Swedish-English, danish-Swedish, norwegian-Swedish, engelska-svenska, svenska-engelska, danska-svenska, norska-svenska, English to Swedish translator, översättare engelska till svenska, English Swedish translator, översättare engelska svenska, online Swedish translator, svensk onlineöversättare, Swedish translator online, svensk översättare online, Swedish copy editing, svensk copy editing, Swedish copyediting, svensk copyediting, Swedish copyeditor, svensk copyeditor, copywriter, svensk copywriter, Swedish copywriting, svensk copywriting, copywriter, copywriting, Swedish editing services, Swedish translator, svensk översättare, Swedish translation, svensk översättning, Swedish proofreader, svensk korrekturläsare, korrläsning, korrekturläsning, översättning, Swedish proofreading, svensk korrekturläsning, proofre ... Swedish
Обединето Кралство
165 points
English на Swedish
Identity Verified   J.M. Hernegren
  Creative Translations
Native, certified, Swedish, literature, music, experience, skilled, history, marketing, social, sciences, transcreator, tourism, travel, transcreation, turism ... Swedish
Шведска
144 points
English на Swedish
Identity Verified   Gabriella Jönsson
  native Swedish transl, 12 yrs experience
medical, general, linguistics, advertising, tourist industry, Swedish, English, french, norwegian, danish, litteratur, literature, litterature, fiction, barnböcker, internet, it, datorer, språkvård ... Swedish
Шведска
101 points
English на Swedish
Identity Verified   Perry Svensson
  Knowledge, experience, quality
Chinese, Mandarin, English, Swedish, business, ethics codes, marketing, government, politics, political science, Taiwan, China, Sinology, general culture, general articles, photography, user manuals, kinesiska, engelska, svenska, uppförandekoder, marknadsföring, politik, statsvetenskap, Taiwan, Kina, sinologi, allmän kultur, allmänna artiklar, fotografi, användarhandböcker, manualer ... Swedish
Тајван
84 points
English на Swedish
Identity Verified   Thomas Loob
  Fast, reliable, friendly
prepress, tageditor, English to Swedish, dansk til svensk, norsk till svensk ... Swedish
Естонија
55 points
English на Swedish
Identity Verified   P-O Nilsson
  Swedish Authorized Translator
authorized translator, authorized public translator, sworn translator, translator, translation, English, Swedish, technical, specialized, telecom, IT, computers, online help, software, documentation, marketing, business, financial, legal, copy editing, proofreading, localization, adaptation, advertising ... Swedish
Шведска
63 points
English на Swedish
  SandraBr
  Professional results. Prompt delivery.
erp, oracle, SAP, crm, finance, business, eula, license, web, www, html, script, software, help, doc, documentation, QA, trados, photography, query management, term management, terminology, localisation projects, accounting, business, finance, software, bitcoin etc ... Swedish
Франција
66 points
English на Swedish
Identity Verified   Åsa Campbell
  Specialist in IT & Engineering
automation, electrical, electronics, engineering, IT, computers, industrial, engineering, technical, marketing, PLC, HMI, servo, robots, software, website, localisation, consumer electronics, pumps, pumping, excavators, bulldozer, machinery ... Swedish
Австралија
38 points
English на Swedish
Identity Verified   Cecilia Siösteen
  
English, business, finance, mutual funds ... Swedish
Шведска
26 points
English на Swedish
Identity Verified   Maria Drangel
  Thorough, reliable and always on time!
politics, finance, journalism, tourism, law ... Swedish
Шведска
25 points
English на Swedish
Identity Verified   Anna Herbst
  When quality matters more
Swedish, English, NAATI, translation, review, editing, proof reading, linguistic analyses, transcription, cultural consultancy, training, interpretation, voice over. ... Swedish/English
Австралија
728 points
English на Swedish
Identity Verified   Fredrik Pettersson
  Swedish translator with TRADOS
Swedish translator, SDL Trados, MemoQ, translation, proofreading, localization, English to Swedish, manuals, installation manuals, product specifications, technical instructions, handbooks, booklets, catalogues, catalogs, brochures, contracts, documents, datasheets, technology, computer, IT, commercial, economic, advertising, business, tourism, travel, legal, insurance, medicine, medical, chemical, academic ... Swedish
Хонк Конг
8 points
English на Swedish
Identity Verified   Susanne Hallander
  accurate and punctual
English, Italian, Swedish, EU-texts, government/politics, wine/oenology/viticulture, tourism, travel, food, dairy, general texts, Inglese, Italiano, Svedese, testi dell’Unione Europea, governo/politica, vino/enologia/viticultura, viaggi, turismo, alimenti, latticini, testi generali, English-Swedish translator, italian-Swedish translator, English Swedish translation jobs, italian Swedish translation jobs, translation English Swedish, translation italian Swedish, English Swedish, italian Swedish, translation service English Swedish, translation service italian Swedish, translating English, translating italian, English to Swedish translator, italian to Swedish translator, English Swedish translations, italian Swedish translations, translate English-Swedish, translate italian-Swedish, English to Swedish translators, italian to Swedish translators, English-Swedish translations, italian-Swedish translations, translation jobs English Swedish, translation jobs italian Swedish ... Swedish
Шведска
4 points
English на Swedish
Identity Verified   jhdarsee
  Authorized Translator
Swedish, English, translation, business, marketing, advertising, travel, cosmetics, body care, fashion, arts, humanities, hr, toys, games, travel, tourism, hospitality, hotels, finland, usa, culture, music, storytelling, litterature, tv, film, media, drama, adventure, fitness, dance, articles, websites, broschures, letters ... Swedish
Соединети Американски Држави
4 points
English на Swedish
Identity Verified   Lisa Dahlander
  Swedish meticulous translator
tourism, travel, mexico, sweden, spain, hotel, magazines, websites, spa, beauty, fashion, culture, books, menus, brochures, pages, manuals, tv, restaurants, press, texts, guide, horses, maya, advertising, commercial, weddings, events, marketing ... Swedish
Мексико
4 points
English на Swedish
Identity Verified   Annie Weibull
  Finding The Right Words
Swedish translator, Swedish, marketing, advertising, översättare, tyska, engelska, danska, norska, übersetzer, schwedisch ... Swedish
Шведска
4 points
English на Swedish
Identity Verified   Pia Brouwers
  Medical translator
Translate, Proofread, Edit, Localization, Swedish, Health Care, Life Science, Medicine, Medical technology, Medical Instruments, Marketing, Software, Implant manuals, Reference manuals, Patient manuals, Physician manuals, Operating manuals, User manuals, Instructions for Use, Pacemaker, ICD, Pump, AED, Neurology, Cardiac Surgery, Valves, Diabetes, Cardiac Rhythm Disease Management, Oncology, ENT. Gezondheidszorg, medisch-technische handeling, Cardiologie, KNO, Radiotherapie, Oncologie, Interne geneeskunde, Cancer, Hälso- och Sjukvård, Medicinteknik, onkologi, nervstimulator, strålbehandling, kardiologi, ÖNH, Urologi. ... Swedish
Холандија
0 points
English на Swedish
  Tor Leif Carpenhammar
  Lean thinking, customers business first
English, Swedish, translation, translating, lean, proofreading, subtitling, proofread, technical, medical, computer, IT, localization, trados, games, gambling, sports ... Swedish
Шведска
138 points
English на Swedish
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search