Hebrew to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Hebrew на English преведувачи и толкувачи » General fields

Hebrew на English Tech/Engineering преведувачи (1228)
Hebrew на English Art/Literary преведувачи (10839)
Hebrew на English Medical преведувачи (499)
Hebrew на English Law/Patents преведувачи (19439)
Hebrew на English Science преведувачи (5165)
Hebrew на English Bus/Financial преведувачи (1470)
Hebrew на English Marketing преведувачи (428)
Hebrew на English Other преведувачи (6386)
Hebrew на English Social Sciences преведувачи (1600)

Hebrew на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Hebrew на English преведувачи: Сметководство (162)
Hebrew на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста
Hebrew на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (93)
Hebrew на English преведувачи: Земјоделство (110)
Hebrew на English преведувачи: Стока / Сточарство (43)
Hebrew на English преведувачи: Антропологија
Hebrew на English преведувачи: Археологија (100)
Hebrew на English преведувачи: Архитектура (61)
Hebrew на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (198)
Hebrew на English преведувачи: Астрономија & Вселена (45)
Hebrew на English преведувачи: Финансии (општо) (388)
Hebrew на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Hebrew на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (89)
Hebrew на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-)
Hebrew на English преведувачи: Ботаника
Hebrew на English преведувачи: Градба / Градежништво
Hebrew на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (429)
Hebrew на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (66)
Hebrew на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (331)
Hebrew на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (113)
Hebrew на English преведувачи: Поезија & Литература
Hebrew на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (345)
Hebrew на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода
Hebrew на English преведувачи: Телеком(уникации) (282)
Hebrew на English преведувачи: Компјутери (општо)
Hebrew на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (190)
Hebrew на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (340)
Hebrew на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
Hebrew на English преведувачи: Право: Договор(и) (352)
Hebrew на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (228)
Hebrew на English преведувачи: Козметика, Убавина
Hebrew на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (78)
Hebrew на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (263)
Hebrew на English преведувачи: Економија
Hebrew на English преведувачи: Образование / Педагогија (392)
Hebrew на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (129)
Hebrew на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (101)
Hebrew на English преведувачи: Инжинерство (општо) (185)
Hebrew на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство
Hebrew на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (108)
Hebrew на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
Hebrew на English преведувачи: Животна средина & Екологија (159)
Hebrew на English преведувачи: Езотерични практики (50)
Hebrew на English преведувачи: Рибарство
Hebrew на English преведувачи: Фолклор (106)
Hebrew на English преведувачи: Храна & Млечни производи (202)
Hebrew на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (26)
Hebrew на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (74)
Hebrew на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Hebrew на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (41)
Hebrew на English преведувачи: Генеалогија (40)
Hebrew на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма
Hebrew на English преведувачи: Генетика (72)
Hebrew на English преведувачи: Географија (105)
Hebrew на English преведувачи: Геологија (48)
Hebrew на English преведувачи: Влада / Политика (339)
Hebrew на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (107)
Hebrew на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Hebrew на English преведувачи: Историја (339)
Hebrew на English преведувачи: Туризам & Патување
Hebrew на English преведувачи: Човечки ресурси (220)
Hebrew на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (99)
Hebrew на English преведувачи: Осигурување (131)
Hebrew на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (140)
Hebrew на English преведувачи: Интернет, е-трговија
Hebrew на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (96)
Hebrew на English преведувачи: Металургија / Лиење (33)
Hebrew на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (280)
Hebrew на English преведувачи: Новинарство (265)
Hebrew на English преведувачи: Недвижнини (173)
Hebrew на English преведувачи: Право (општо) (411)
Hebrew на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Hebrew на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (129)
Hebrew на English преведувачи: Лингвистика (205)
Hebrew на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (134)
Hebrew на English преведувачи: Менаџмент (224)
Hebrew на English преведувачи: Производство (93)
Hebrew на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Hebrew на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (287)
Hebrew на English преведувачи: Математика & Статистика (77)
Hebrew на English преведувачи: Медицина (општо)
Hebrew на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (112)
Hebrew на English преведувачи: Медицина: Инструменти
Hebrew на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
Hebrew на English преведувачи: Meteorology
Hebrew на English преведувачи: Метрологија (11)
Hebrew на English преведувачи: Војска / Одбрана (193)
Hebrew на English преведувачи: Музика
Hebrew на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Hebrew на English преведувачи: Исхрана (124)
Hebrew на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (55)
Hebrew на English преведувачи: Друго
Hebrew на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (13)
Hebrew на English преведувачи: Патенти (70)
Hebrew на English преведувачи: Филозофија (170)
Hebrew на English преведувачи: Физика (62)
Hebrew на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (96)
Hebrew на English преведувачи: Психологија (235)
Hebrew на English преведувачи: Религија
Hebrew на English преведувачи: Трговија на мало (91)
Hebrew на English преведувачи: Safety (28)
Hebrew на English преведувачи: SAP
Hebrew на English преведувачи: Наука (општо) (225)
Hebrew на English преведувачи: Жаргон (74)
Hebrew на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (303)
Hebrew на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (129)
Hebrew на English преведувачи: Анкетирање (43)
Hebrew на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (30)
Hebrew на English преведувачи: Зоологија (42)

Hebrew на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   David Greenberg
  Accuracy. Speed. Service.
history, politics, political science, humanities, social sciences, halakha, halakhah, Tanakh, Tanach, Torah, halacha, halachah, Gemara, Talmud, current events, legal, law, tourism, Hebrew, English, Hebrew-English, Hebrew to English, general, היסטוריה, פוליטיקה, מדעי המדינה, מדע המדינה, מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי רוח, מדעי חברה, הלכה, תנך, תנ"ך, תורה, גמרא, תלמוד, אקטואליה, משפט, משפטי, משפטים, תיירות, עברית, עברי, אנגלית, אנגלי, עברית-אנגלי, עברי-אנגלי, עברית לאנגלית, כללי ... English
Израел
1238 points
Hebrew на English
  Arthur Livingstone
  Continuous Improvement
Hebrew, law, contract, lease, agreement, litigation, insurance, balance sheet, financial statement, prospectus, court, trial, supreme court, court, accountancy, accounting, medical, pharmaceutical, clinical, trial, website, web site, translation ... English
Израел
602 points
Hebrew на English
Identity Verified   Yael Nachumi
  Top Quality, Precise, Highly Presentable
engineering, transportation, academics, human resources, resume, technical, business, finance, social sciences, construction, insurance, legal. ... Hebrew/English
Израел
98 points
Hebrew на English
Identity Verified   Shakhar Pelled
  Expertise, precision, experience
financial, legal, IT, literature, humanities, science, tax forms, technology, Hebrew, computers, software, RFPs, commercial, websites, books, Judaism, Biblical, contracts, wills, affidavits, Trados, manuals, transportation, energy, construction, bill of quantities, recognized translator, experienced, professional, environment, statements, balance sheets, Israel, poetry, literature ... Hebrew/English
Израел
16 points
Hebrew на English
Identity Verified   Maya Lubinsky
  Accurate, eloquent, concise.
Hebrew, literature, medical, contracts, courtroom, academic, journalism, patents, law, affidavits, tests, English, records, banking, business, theatre, theater, history, fiction, script, certificate ... English/Hebrew
Соединети Американски Држави
10 points
Hebrew на English
Identity Verified   Moshe Devere
  Decades of hands-on field experience
technical, scientific, user manuals, training, engineering, wood, furniture, computers, Judaica, financial, IRS, , תעשייה, טכני, חוברת הפעלה, עץ, רהיטים, הדרכה, יהדות, כסף, דוחות כספיים ... English/Hebrew
Израел
4 points
Hebrew на English
Identity Verified   Joab Eichenberg-Eilon
  English-Français-Deutsch-Hollands-עברית
history, correspondence, art, museum, catalog, photography, copywriter, fiction, nonfiction, social_studies, economics, politics, diplomacy, religions, interfaith, international, conference, proceedings, rapporteur, English to Hebrew, Hebrew to English, French to Hebrew, French to English, German to Hebrew, German to English, Dutch to Hebrew, Dutch to English, fast turnover, quick response, high quality, press release, book length, annual report, conference proceedings, minutes, script, screenplay, movies, cinema, film, theater, play, drama, subtitles, voice-over, ... English/Hebrew
Соединети Американски Држави
114 points
Hebrew на English
  bbt-ruth
  Accurate, confidential, reliable.
Hebrew to English, English to Hebrew, translation for business general, translation for business, translation for marketing, translation for immigration related documents, translation for business administration and management, translation of general letters, translation of licenses, translation of forms, translation of reports, translation of birth certificate, translation of death certificate, translation of marriage and divorce certificates, translation of claims, translation of resume, translation of letters of recommendation, translation of manuscripts, translation of essays, translation of articles, translation of adoption papers, translation of diplomas, translation of slide presentations, translation of legal, documents, translation of memoirs, international passports and translation of driver's licenses, translation of medical records, translation of academic (high school and university) diplomas and translation of transcripts, translation of personal and business correspond ... English/Hebrew
Соединети Американски Држави
109 points
Hebrew на English
Identity Verified   Amir Gavriely
  Fast, accurate, Heb-Eng translations
Government documents, applications, Hebrew subtitles, fast service, diplomas, Toronto, Canada, ... Hebrew
Канада
343 points
Hebrew на English
Identity Verified   Eddie Ginieniewicz
  experienced, accurate, fast turnaround
Hebrew to English translator, traductor hebreo-español, traductor inglés a español, traductor español a inglés, English to Spanish translator, Spanish to English translator, מתורגמן עברית לאנגלית, מתורגמן מעברית לספרדית ... Spanish
Аргентина
0 points
Hebrew на English
Identity Verified   Textpertise
  Highest WWA rating in Europe for NL-EN
Highest Willing to Work Again rating in Europe on Proz for the Dutch to English language pair. Wordsmiths, English experts, translation Dutch to English, translation Hebrew to English, editing, transcription, legal, medical, technical, CVs, CV's, resumes, forms, complex tables, catalogues, training manuals, user manuals, presentations, ghost-writing, copywriting, help with English, fix up English, layout advice, digital transcription, Dutch word processing, Hebrew word processing, help with language and logical flow of academic and scientific papers. Experten in Engels, vertalingen Nederlands-Engels, vertalingen Hebreeuws-Engels, redactie, transcriptie, rechtelijk, medisch, technisch, wetenschappelijk, CVs, formulieren, ingewikkelde tabellen, catalogi, training handboeken, gebruikershandleidingen, presentaties, spookschrijven, tekstschrijven, hulp met Engels, corrigeren van Engels, opmaak advies, digitale transcriptie, tekstverwerking in Nederlands, tekstverwerking in Hebreeuws. מומח ... English
Обединето Кралство
331 points
Hebrew на English
Identity Verified   Shai Navé
  Saving Good People from Bad Translations
Independent, Freelance, Freelancer, Translator, Translation, Hebrew, English, Life Sciences, Medical, Chemistry, Biochemistry, Biology, Biotechnology, Pharmaceuticals, Information Technology, IT, Computers, Localization, Localisation, Technical, Creative, Content, מתרגם, עצמאי, פרילנסר, תרגום, עברית, אנגלית, מדעי החיים, רפואי, כימיה, ביוכימוה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, פרמצבטיקה, מחשוב, טכנולוגיית מידע, לוקליזציה, בינאום, טכני, קופירייטינג, תרגום אתרים, תוכן יצירתי, תוכן לאינטרנט ... Hebrew/English
Израел
455 points
Hebrew на English
Identity Verified   Frank Mayers
  Fast, efficient and professional.
law ... English
Израел
129 points
Hebrew на English
Identity Verified   rdb1000
  
, Рекламирање / Односи со јавноста, Религија, Поезија & Литература, Историја, Географија, Фолклор, Образование / Педагогија, Кино, Филм, ТВ, Драма, Антропологија, Новинарство ... English
Израел
28 points
Hebrew на English
Identity Verified   Geoffrey Black
  Rabbi Hebrew-English-Hebrew Translator
Rabbi, Hebrew, English, Hebrew, Translator, Interpreter, Judaism, Jewish, Torah, Aramaic, Halachah, translation, interpreting, editing, proofreading, finance, business, legal, technical, medical, Torah, Jewish, Judaism, Gemarah, ancient Hebrew, Medieval Hebrew, Halakha, Halakhah, Halacha, Gemorrah, Tanach ... English
Израел
24 points
Hebrew на English
Identity Verified   Jonathan Spector
  Legal documents
Good fast work, moderate price ... English
Израел
23 points
Hebrew на English
Identity Verified   Harold Lemel
  High quality promptly delivered work
Turkish, Hebrew, Albanian, Yiddish, agriculture, law, contracts, legislation, natural resources, development, property, certificates, news, editing, politics, social, economic, finance, balance sheets, spreadsheets, marketing survey, surveys, questionnaires, letter, land title, lease, claim, permit, financial statement, human resources, export, import ... English
Соединети Американски Држави
182 points
Hebrew на English
Identity Verified   Zvi Karon
  Hebrew-English Translation
Hebrew, English, law, legal, contracts, academia, articles, localization, journal, handwritten, manuscripts, terms of service, spec sheets, TOS, rap sheets, police reports, hospitalization summaries, clinical trials, medical equipment, manuals, technical, website translation, blueprints, peer-reviewed, bible, thesis, Torah, Judaism, Jewish Law, Chumash, Halacha, Halakha, Gemara, Talmud, Old Testament, Tanach, Tanakh, Jewish religion, גירושין, משנה, תנך, יהדות, תלמוד, גמרא, נישואין ... English
Израел
12 points
Hebrew на English
Identity Verified   Yitztrans
  Translation Services
Webpage, Webpages, Hebrew, localization, ... English
Израел
0 points
Hebrew на English
  drayster817
  
, Право: Договор(и), Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право, Право (општо), Право: Оданочување & Царина ... English
Израел
0 points
Hebrew на English
Identity Verified   Michal Circolone
  Accuracy & Proficiency
תרגום, עברית, אנגלית, כתוביות, תצהיר, עבודות מחקר, מדעי החברה, ספר, הוצאה לאור, מתרגם, מתורגמן, תעודות, אינטרנט, Hebrew, translator, translation, voice over, interpreter, Hebrew translation, subtitling, certified translation, Hebrew translator, Hebrew editing, academic translation, translater, deposition, affidavit, Localization, computer games, משחקים, אוניברסיטה, תכתובת עסקית ... English/Hebrew
Соединети Американски Држави
48 points
Hebrew на English
Identity Verified   Dena Bugel-Shunra
  Fine Heb<>Eng translation since 1989
, Компјутери: Софтвер, Право: Договор(и), Право (општо) ... English/Hebrew
Соединети Американски Држави
28 points
Hebrew на English
Identity Verified   Sandra& Kenneth
  Quality, Reliability, Experience.
environmental, road-building, water purification, construction, company procedures, technical specifications, bidding documents, tenders, test reports, contracts, proposals, RFP, financial, business, computers, IT, telecommunications, traduceri tehnice, contracte, engineering, software, quality, translator, translators, translation, traducator engleza translate, legal business, contract, contrat, logistics, agreement, into English, US English, American English, professional, experienced, experience, expérience, law, affordable, specializes, reliable, accurate, expert, linguist, terminology, contracts, français, francais, anglais, bilingual, software, specifications, terms, conditions, report, reports, into English, Romanian into English, French into English, quality control, Hebrew ... English/Romanian
Израел
346 points
Hebrew на English
Identity Verified   meger
  
Архитектура, Производство, Наука (општо), Хартија / Изработка на хартија, Механика / Машинско инжинерство, Меѓународни Организации/Развој/Соработка, Економија, Градба / Градежништво, Бизнис/Трговија (општо), Патенти, Хемија; Хемиска наука/инжинерство, Инжинерство (општо), Финансии (општо), Менаџмент, Маркетинг / Истражување на пазар, Материјали (Пластика, керамика итн.), Туризам & Патување, Компјутери (општо), Автоматика & Роботика ... English
Израел
0 points
Hebrew на English
  Dr Geva Greenfield
  Biomedical scientist
, Медицина: Здравствена заштита, Медицина: Кардиологија, Компјутери: Софтвер, Медицина: Фармацевтски производи, Медицина (општо), Психологија ... Hebrew/English
Обединето Кралство
0 points
Hebrew на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search