Italian to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Italian на English преведувачи и толкувачи » General fields

Italian на English Tech/Engineering преведувачи (13791)
Italian на English Art/Literary преведувачи (2832)
Italian на English Medical преведувачи (314)
Italian на English Law/Patents преведувачи (686)
Italian на English Science преведувачи (3918)
Italian на English Bus/Financial преведувачи (2322)
Italian на English Marketing преведувачи (2135)
Italian на English Other преведувачи (20526)
Italian на English Social Sciences преведувачи (4556)

Italian на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Italian на English преведувачи: Сметководство
Italian на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста
Italian на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (674)
Italian на English преведувачи: Земјоделство (1219)
Italian на English преведувачи: Стока / Сточарство
Italian на English преведувачи: Антропологија
Italian на English преведувачи: Археологија (895)
Italian на English преведувачи: Архитектура (1588)
Italian на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство
Italian на English преведувачи: Астрономија & Вселена
Italian на English преведувачи: Финансии (општо) (3433)
Italian на English преведувачи: Автоматика & Роботика (777)
Italian на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони
Italian на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-)
Italian на English преведувачи: Ботаника (560)
Italian на English преведувачи: Градба / Градежништво (1726)
Italian на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (4788)
Italian на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (967)
Italian на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (2173)
Italian на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
Italian на English преведувачи: Поезија & Литература (4621)
Italian на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма
Italian на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (2532)
Italian на English преведувачи: Телеком(уникации) (2515)
Italian на English преведувачи: Компјутери (општо)
Italian на English преведувачи: Компјутери: Хардвер
Italian на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (2193)
Italian на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (1443)
Italian на English преведувачи: Право: Договор(и) (3294)
Italian на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (3317)
Italian на English преведувачи: Козметика, Убавина
Italian на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Italian на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија
Italian на English преведувачи: Економија
Italian на English преведувачи: Образование / Педагогија
Italian на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Italian на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (1385)
Italian на English преведувачи: Инжинерство (општо)
Italian на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (992)
Italian на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (1657)
Italian на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (265)
Italian на English преведувачи: Животна средина & Екологија (2110)
Italian на English преведувачи: Езотерични практики (417)
Italian на English преведувачи: Рибарство
Italian на English преведувачи: Фолклор (1011)
Italian на English преведувачи: Храна & Млечни производи
Italian на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (428)
Italian на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (1142)
Italian на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Italian на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Italian на English преведувачи: Генеалогија
Italian на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма
Italian на English преведувачи: Генетика
Italian на English преведувачи: Географија (1200)
Italian на English преведувачи: Геологија
Italian на English преведувачи: Влада / Политика
Italian на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност)
Italian на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Italian на English преведувачи: Историја
Italian на English преведувачи: Туризам & Патување (6953)
Italian на English преведувачи: Човечки ресурси
Italian на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
Italian на English преведувачи: Осигурување (976)
Italian на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (1848)
Italian на English преведувачи: Интернет, е-трговија (2434)
Italian на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (706)
Italian на English преведувачи: Металургија / Лиење (400)
Italian на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (2172)
Italian на English преведувачи: Новинарство (2725)
Italian на English преведувачи: Недвижнини (1153)
Italian на English преведувачи: Право (општо) (3418)
Italian на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (1534)
Italian на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (1060)
Italian на English преведувачи: Лингвистика (3118)
Italian на English преведувачи: Превоз / Шпедиција
Italian на English преведувачи: Менаџмент (1782)
Italian на English преведувачи: Производство
Italian на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Italian на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
Italian на English преведувачи: Математика & Статистика (341)
Italian на English преведувачи: Медицина (општо)
Italian на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Italian на English преведувачи: Медицина: Инструменти (754)
Italian на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (1656)
Italian на English преведувачи: Meteorology (111)
Italian на English преведувачи: Метрологија (93)
Italian на English преведувачи: Војска / Одбрана
Italian на English преведувачи: Музика (2165)
Italian на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (415)
Italian на English преведувачи: Исхрана (1159)
Italian на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Italian на English преведувачи: Друго
Italian на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Italian на English преведувачи: Патенти (554)
Italian на English преведувачи: Филозофија (1185)
Italian на English преведувачи: Физика (388)
Italian на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (1124)
Italian на English преведувачи: Психологија
Italian на English преведувачи: Религија (1363)
Italian на English преведувачи: Трговија на мало
Italian на English преведувачи: Safety
Italian на English преведувачи: SAP
Italian на English преведувачи: Наука (општо)
Italian на English преведувачи: Жаргон
Italian на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (2249)
Italian на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
Italian на English преведувачи: Анкетирање
Italian на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство
Italian на English преведувачи: Зоологија (425)

Italian на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Thomas Roberts
  Multilingual academic lawyer
Law (general), intellectual property, international law, environmental law, private law, legal theory, philosophy, politics, administrative (general). ... English/Italian
Обединето Кралство
6975 points
Italian на English
Identity Verified   Jean Martin
  30 years translating experience
telecommunications, electronics, legal, accounting and finance, automotive engineering, building and construction ... English
Обединето Кралство
3652 points
Italian на English
Identity Verified   Angela Arnone
  Italian by name ... English by nature!
tourism, turismo, wine, vino, storia dell'arte, art history, catalogue, catalogo, arte, fashion, moda, cucina, cookery, cuisine, slogans, Italy, guide turistiche, ricette, recipes, national parks, parchi nazionali, natura, nature, Ortona, Italian-to-English translation, traduzioni inglesi, press releases, comunicati stampa, design, literature, poetry, poesia, prose, prosa, travel, viaggi, copywriting, proofreading, editing, localization, hotel, hospitality industry, Abruzzo, asseverazioni, interpretariato, court-sworn, interpreting, enogastronomia, guidebooks, luxury, lusso, subtitles, sottotitoli, libri per bambini, children's books, contracts, contratti, legal, legale, textiles, tessile ... English
Италија
3602 points
Italian на English
Identity Verified   Peter Cox
  Professional, high quality assured
Financial Statements, Legal, Commercial & Business, Public Relations, Marketing, Food Industry, Banking, Travel, Automotive, Civil Engineering, Technical and Energy/Electricity corporate environment legal contracts corporate finance bilanci relazioni gestione banche IFRS Consiglio di amministrazione verbali statuto contratti governance controllo interno audit contracts turismo fondi consolidato legali contratti tecnico auto ... English
Италија
3407 points
Italian на English
  Shera Lyn Parpia
  translating meaning, not just words
biology, breastfeeding, children, parenting, nutrition, furniture, design, ... English
Италија
4207 points
Italian на English
Identity Verified   Russell Jones
  Also an Architect and Property Manager
Architecture, Property, Literature, Arts, Reviews ... English
Обединето Кралство
2792 points
Italian на English
Identity Verified   Ivana UK
  Insurance, finance and pharmaceuticals
business, finance, law, medicine, tourism, financial statements, management report, meeting minutes, accounting, annual report, audit report, company accounts, health and Safety, data protection, privacy policy, Safety equipment, fire prevention, disciplinary procedures, taxation, tax return, mining, minerals, military, fortifications, archaeology, clinical trials, ethics committee approval, medical, pharmaceuticals, patient information sheet, scientific patents, patents, reports, manuals, brochures, pamphlets, information booklets, non-fiction, websites, luxury goods, watches, watchmaking, sunglasses, eyeglasses, fashion catalogue, Scotland, Scotland-based, UK-based, Edinburgh-based, Italian to English translator, IT>EN, native speaker, UK English, British English, bilingual, Italian and English, dual national, dual nationality, interpreter & translator ... English/Italian
Обединето Кралство
2830 points
Italian на English
Identity Verified   Jo Macdonald
  Click for quote of the month
automotive, technical, railways, renewable energy, geothermal energy, wind power, solar power, biofuel, photovoltaic, translation, medical, insurance, Italian, Spanish, English, professional mother-tongue translator, clinical trials, engineering, contract, translations, translation, translate, ... English
Шпанија
1652 points
Italian на English
Identity Verified   Rosanna Palermo
  Accuracy matters - La precisione conta
Italian Native, accurate translation, Italian to English, English to Italian, legal, documents, letters, engineering, tourism, computer, hardware, software, travel, business, medical, culinary, correspondence, contract, English primary, English native, translation, translator, Italiano, contracts, surveys, survey, accounting, financial, finance, manufacturing, valves, fittings, pumps, mechanical, art, journalism, novel, technical, transportation, transport, management, forecast, routings, labor, reports, madrelingua Italiana, madrelingua inglese, ingegneria, finanzia, economia, assicurazioni, assicurazione, polizze, ingegneria meccanica, turismo, viaggi, cucina, ospitalita', industria, amministrazione aziendale, contratti, inglese US, inglese americano, ricette, diploma, procedure, sicurezza, sondaggi, energia, nave, costruzione, pianificazione, automazione, programma, informatica, traduttore Italiano inglese, traduzione dall'Italiano all'inglese, traduttore professionale, traduzione p ... Italian/English
Соединети Американски Држави
2384 points
Italian на English
Identity Verified   Fiona Grace Peterson
  Medical translator IT>EN
medicina, medicine, articoli scientifici, scientific articles, studi clinici, clinical studies, nutrizione, nutrition, arte, art, fotografia, photography, libri e cataloghi d'arte, art books and catalogues, scrittura creativa, creative writing, cinema, film, films, racconti brevi, short stories, poesia, poetry, libri per ragazzi, children's literature, materiale didattico, gastronomia, food, wine, lifestyle, turismo, tourism, tourist information, subtitling, sottotitoli, magazine articles, articoli per riviste, audioguides, audioguide, recipes, ricette, comics, fumetti, press releases, rassegne stampe, traduzione, traduttrice, cinofilia, dogs, quality, fast turnaround, moda, fashion, marketing, advertising, copywriting, translator, translation ... English
Италија
1178 points
Italian на English
Identity Verified   Linda Thody
  Reliability Quality Professionalism
Italian, English, translation, legal, financial, economic, business, deed, articles, corporate, memorandum, statement, balance sheet, contract, agreement, brief, petition, tax, VAT, IVA, court, legislation, law, directive, assets, liabilities, certificate, marketing, advertising, publicity, transparency, insurance, drug, inglese, Italiano, traduzione, contratto, certificato, bilancio, atto, legale, estratto, legale, finanziario, economia, statuto, costitutivo, causa, tribunale, avvocati, indagine, farmaceutico, Italian-English Translator specialising in legal, financial, economic and business terminology ... English
Обединето Кралство
697 points
Italian на English
Identity Verified   Isabelle Johnson
  History, social sciences, tourism
storia, history, flora and fauna, flowers and plants, geology, natural history, social science, food and wine, enogastronomia, culinaria, vino, viticulture Italian to English translation, counselling, domestic violence, tourism, academic translations, university translations, traduzioni universitari, turismo, geologia, sociologia, sociology, scienze sociali, Cortina d'Ampezzo, Cortina, Cadore, nature, travel, sport, museums, musei, viaggi ... English
Италија
665 points
Italian на English
Identity Verified   Sylvia Gilbertson
  Quality translations since 1990
law, giurisprudenza ... English
Соединети Американски Држави
463 points
Italian на English
Identity Verified   Laurence Fogarty
  Translation with precision and care.
Italian French Italiano francese computer clinical trials NIC directory accounts program ethics committee authorization IMP health IT networks cisco microsoft lotus hp dell disaster recovery messaging email software hardware clinical research medical internet politics statistics rete citrix legale sociology social research programma logiciel tourism literature writing statistics ... English
Италија
228 points
Italian на English
Identity Verified   Jennifer Baker
  Accurate, Experienced and Professional
Italian to English translations, technical translations, automation, robotics, manufacturing, art, history, cuisine, engineering, industrial, chemistry, marketing, metalurgy, automotive, education, oenology, armoury, foundry, native English speaker, madrelingua inglese, automazioni, robotica, traduzioni tecniche, manualistica, traduzioni tecniche, Italian to English technical translations, traduzioni in inglese, transfer machines, assembly, construction, edilizia, machines, macchine, American English, hydraulic presses, presse idrauliche, die-casting, pressofusione, tourism, turismo, brochures, guides, guide turistiche, art, museum guides, hotel guides, guide turistiche, communicato stampa, press release ... English
Соединети Американски Држави
231 points
Italian на English
Identity Verified   dasein_wm
  The right word at the right time.
Italian, German, English, history, philosophy, archaeology, anthropology, arts, humanities, social sciences, sociology, economics, geography, globalization, religion, Christian, Judaism, comparative, culture, literature, writing, books, extracts, proofreading, submissions, exhibitions, brochures, guidebooks, travel, tourism, hotels, restaurants, oenology, wine, gastronomy, food, translation, interpreter, office, word, excel, power point, adobe, wordfast, computer, accurate, reliable, experience, serious, scholarly. ... English
Италија
214 points
Italian на English
Identity Verified   Teresa Valaer
  leggibilita' = readability
experience, websites, bilingual, cinema, film, architecture, medicine, psychology, transportation, marketing, communication, environment, sustainability, ecology, readable, elegant style, professional, linguist, language, Italian, English, American. ... English
Италија
146 points
Italian на English
Identity Verified   Lindsay Sabadosa
  Legal and Financial Translator
Contract, Contracts, Finance, Law, Business, Certificates, Legal Translation, Legal Translations, Legal, Vital Records, Financial Translations, Italian, French, English ... English
Соединети Американски Држави
154 points
Italian на English
Identity Verified   Oliver Lawrence
  Texts with zest by a Chartered Linguist
MCIL, tourism, marketing, commercial, legal, certificates, accuracy with finesse, punctual, reliable, high-quality, accuracy, website, press releases, advertisements, product labelling, brochures, newsletters, corporate communications, promotions, transcreation, copy, travel, hotel, spa hotel, property development, corporate hospitality, cruise brochure, guide books, books, shipping, technical, IT, software, manual, user guide, documentation, contracts, quality management, quality management system, QMS, management, market research, specialist Italian, Diploma in Translation, certified, accreditations, Plain English, international English, proofreading, revising, editing, translation, translator, Italian to English translator, English translator, English for tourism, Italian tourism, into English, translate to English, translate from Italian, Italian translate, translation from Italian, Italian translation, Italian translator, translate website, traduzione, traduttore, traduttore ingle ... English
Италија
3895 points
Italian на English
Identity Verified   Sandy Carpenter
  Business and legal translator
Translator, Translation, translation services, professional translator, native English speaker, Degree in Translation, business and legal translations, commercial translation, legal translation, business translation, website translation, international communication, Italian into English translation, Spanish into English translation, experienced translator, qualified translator, financial reports, manuals, technical specifications, policies, procedures, contracts, power of attorney, court documents, presentations, forms, certificates, letters ... English
Обединето Кралство
55 points
Italian на English
Identity Verified   Elizabeth Faracini
  MA, DipTransIoLET, Punctual and precise
English, Italian, Portuguese, Brazilian Portuguese, Translation, Copyediting, Proofreading, Fast Service, High Quality, Business, Commerce, Accounting, Consulting, Finance, DipTrans, Chartered Institute of Linguists, DipTransIoLET, Diploma in Translation, Certified Translator, Certified Translation, Lathey, Tourism, Document Translation, Italy, United States, Native English Translator ... English
Соединети Американски Држави
64 points
Italian на English
Identity Verified   lcstranslations
  Reliable, fast, professional translator
Italian, English, legal, law, finance, banking, due diligence, financial statements, manuals, technical, tender documents, civil engineering, minutes, marketing, tourism, oenology, hospitality, general ... English
Италија
35 points
Italian на English
Identity Verified   Claire Titchmarsh
  Legal. Commercial. Experience.
legal, contracts, UK-based, professional translator ... English
Обединето Кралство
44 points
Italian на English
Identity Verified   Nina Storey
  5 years in medical translation
medical translator, pharmaceutical, translation, proofreading, translator, Italiano, inglese, Italian-English translator, Italiano-inglese, Italian, Italiano, traduttrice, traduttore, latin, English, latin expert, masters in translation, certificate translator, ... English
Обединето Кралство
36 points
Italian на English
Identity Verified   David Kelly
  Art, Design, Food, Literature
Italian, spanish, galician, translator, translate, translation, interpreting, proofreading, education, pedagogy, food, drink, culinary, cookbook, recipe, uk, british, English, Italiano, inglese, spagnolo, traduzione, traduttore, madrelingua, español, gallego, traducción, traductor, inglés, advertising, traduzioni, insegnamento online, inglese, Italiano, translations, online teaching English, Italian business, commerce, literature, poetry, art, human translator, Italian translator, spanish translator, veloce, qualità, calidad, rapido, quality, garanzia, literary critique, poems, rhymes, songs, libretto, librettos, opera, video, paypal, trados guarantee, negocios, businesses, happiness, peace, felicità, felicidad, español, Italiano, ingles, inglese Italian to English, spanish to English, trados, studio, sdl, studio 2011, proofreading, legale, brevetti, sentenze, contratti, siti web, manuali tecnici, certified, traduzioni, traduttrice, traduttore, traduco, siti per traduttori, websites fo ... English
Италија
8 points
Italian на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search