Korean to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Korean на English преведувачи и толкувачи » General fields

Korean на English Tech/Engineering преведувачи (13791)
Korean на English Art/Literary преведувачи (2832)
Korean на English Medical преведувачи (314)
Korean на English Law/Patents преведувачи (686)
Korean на English Science преведувачи (3918)
Korean на English Bus/Financial преведувачи (2322)
Korean на English Marketing преведувачи (2135)
Korean на English Other преведувачи (20526)
Korean на English Social Sciences преведувачи (4556)

Korean на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Korean на English преведувачи: Сметководство (322)
Korean на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (612)
Korean на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (129)
Korean на English преведувачи: Земјоделство (122)
Korean на English преведувачи: Стока / Сточарство (49)
Korean на English преведувачи: Антропологија (103)
Korean на English преведувачи: Археологија (64)
Korean на English преведувачи: Архитектура (152)
Korean на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство
Korean на English преведувачи: Астрономија & Вселена (59)
Korean на English преведувачи: Финансии (општо) (632)
Korean на English преведувачи: Автоматика & Роботика (146)
Korean на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони
Korean на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (229)
Korean на English преведувачи: Ботаника
Korean на English преведувачи: Градба / Градежништво
Korean на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (873)
Korean на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (109)
Korean на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (349)
Korean на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
Korean на English преведувачи: Поезија & Литература (538)
Korean на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (711)
Korean на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода
Korean на English преведувачи: Телеком(уникации) (414)
Korean на English преведувачи: Компјутери (општо)
Korean на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (342)
Korean на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (571)
Korean на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (407)
Korean на English преведувачи: Право: Договор(и) (466)
Korean на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (317)
Korean на English преведувачи: Козметика, Убавина (316)
Korean на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Korean на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (556)
Korean на English преведувачи: Економија
Korean на English преведувачи: Образование / Педагогија (527)
Korean на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Korean на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (204)
Korean на English преведувачи: Инжинерство (општо) (383)
Korean на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство
Korean на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (264)
Korean на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (89)
Korean на English преведувачи: Животна средина & Екологија
Korean на English преведувачи: Езотерични практики (25)
Korean на English преведувачи: Рибарство
Korean на English преведувачи: Фолклор
Korean на English преведувачи: Храна & Млечни производи (383)
Korean на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (44)
Korean на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди
Korean на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Korean на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (53)
Korean на English преведувачи: Генеалогија (22)
Korean на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (562)
Korean на English преведувачи: Генетика
Korean на English преведувачи: Географија
Korean на English преведувачи: Геологија
Korean на English преведувачи: Влада / Политика (476)
Korean на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (172)
Korean на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (425)
Korean на English преведувачи: Историја
Korean на English преведувачи: Туризам & Патување (819)
Korean на English преведувачи: Човечки ресурси (341)
Korean на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (106)
Korean на English преведувачи: Осигурување (218)
Korean на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (263)
Korean на English преведувачи: Интернет, е-трговија (439)
Korean на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (160)
Korean на English преведувачи: Металургија / Лиење
Korean на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (602)
Korean на English преведувачи: Новинарство
Korean на English преведувачи: Недвижнини
Korean на English преведувачи: Право (општо) (499)
Korean на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Korean на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина
Korean на English преведувачи: Лингвистика (307)
Korean на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (281)
Korean на English преведувачи: Менаџмент (379)
Korean на English преведувачи: Производство
Korean на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство (83)
Korean на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (574)
Korean на English преведувачи: Математика & Статистика
Korean на English преведувачи: Медицина (општо) (538)
Korean на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Korean на English преведувачи: Медицина: Инструменти
Korean на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (236)
Korean на English преведувачи: Meteorology (6)
Korean на English преведувачи: Метрологија
Korean на English преведувачи: Војска / Одбрана (191)
Korean на English преведувачи: Музика (250)
Korean на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Korean на English преведувачи: Исхрана (141)
Korean на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (113)
Korean на English преведувачи: Друго
Korean на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Korean на English преведувачи: Патенти (222)
Korean на English преведувачи: Филозофија (152)
Korean на English преведувачи: Физика (82)
Korean на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (157)
Korean на English преведувачи: Психологија
Korean на English преведувачи: Религија (282)
Korean на English преведувачи: Трговија на мало (177)
Korean на English преведувачи: Safety
Korean на English преведувачи: SAP
Korean на English преведувачи: Наука (општо) (332)
Korean на English преведувачи: Жаргон (89)
Korean на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн.
Korean на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (218)
Korean на English преведувачи: Анкетирање (172)
Korean на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (66)
Korean на English преведувачи: Зоологија (42)

Korean на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Samuel Henderson
  On time and on target.
English native speaker, certified translator, patent agent, JD, law degree, KST, ATA, MemoQ, patents, patent claims, contracts, law, legal, Korean law, Korean regulations, enforcement decree, enforcement rule, environment, biochemistry, pharmaceutical, pharmaceuticals, chemistry ... English
Соединети Американски Држави
44 points
Korean на English
Identity Verified   Steven S. Bammel
  Certified Financial Translator (KO>EN)
Korean translation, Korean translator, Korean business translator, Korean financial translator ... English
Соединети Американски Држави
16 points
Korean на English
Identity Verified   Lincoln6408
  Expert in clinical trial documents
Korean translator, social science, legal, business, accounting, IT, Korean to English, English to Korean, excellent, reliable, friendly, responsive, research based translation, Korean language, academic manuscript, religion, education, government, diploma, certificate, legal documents, legal translation, medical translation ... Korean
Канада
0 points
Korean на English
Identity Verified   Sanghyo Lee
  Formerly Lecturer in Higher Education
Korean, English, translation, translator, localization, education, higher education, art, design, marketing ... Korean
Јужна Кореја
0 points
Korean на English
Identity Verified   Young Kwon
  The most reliable translator in Korea
Over 30 years business and translation experiences IT high-tech fields, Legal education at Seoul National University Press releases, technical and legal documents for government agencies, Cisco, Hewlett-Packard, IBM, Samsung ... Korean
Јужна Кореја
86 points
Korean на English
Identity Verified   nakcl
  M.D. certified both from Korea and UK
Medical Doctor Specialist of Pediatrics (South Korea) Certification of Basic Specialist from the Royal College of Paediatrics and Child Health of the UK (Dec 2005) IELTS overall score 7.0 Full time professional translator (Documents and books) ... Korean
Канада
82 points
Korean на English
Identity Verified   Hyuk Hwang
  I deliver quality translations, fast!
English to Korean Translator, Electronic/Electric Engineering, Civil Engineering, Mechanical Engineering, Information Technology, Localization, Web Site, Life Science, Environment, Marketing, Market Research, Branding, Quality Management Manual, Work Procedures, General Business Documents (Instruction Manual, Contract/MOU) Distributor Agreement) ... Korean
Јужна Кореја
64 points
Korean на English
Identity Verified   Kortrans
  Accredited Korean Translator
Korean Translation, certified translator, English to Korean, Korean to English, accredited translator, legal translation, clinical trials, technical translation, manual translation, software, program, IT translation ... Korean
Соединети Американски Држави
52 points
Korean на English
Identity Verified   Jungho Jo
  IT, mobile, business, law, marketing
Korean, Translation, Translator, Localization, Translate, English, Editing, Proofreading, Android, Java, C++, MFC, iPhone, Application, Software, Agreement, Contract, Embedded system, Computer, MSDS, Material Safety Data Sheet, SDS, Chemicals, Safety, Games, Mobile, Localize, Trados, Software, Manual, App ... Korean
Јужна Кореја
48 points
Korean на English
Identity Verified   English2Korean
  Toward the most reliable services
English to Korean Translation Service Korean to English Translation Service Russian to Korean Translation Service proof-reading, translation, transcription, English to Korean, English 2 Korean, English2Korean, IT related, business, art, humanities, social science, movie, TV programme, legal, transportation, software localization, children's education, consultation for English education publishing in Korea, electrical products' manual, exhibition pamphlet, website construction in English ... Korean
Обединето Кралство
44 points
Korean на English
Identity Verified   Daniel Graham
  High-end service
Native speaker, native English, Korean-English, audio transcription, patents, medicine, semiconductors, computers, S&T policy, national R&D programs, law, politics, transportation, communications, technical, engineering, religion, history, philosophy, medicine, business ... English
Соединети Американски Држави
16 points
Korean на English
  Jay Kwak
  Business Class Translation
Advertising for major Airlines, MBA degreed, Over 10 years in marketing communications, terse and clear localization for many IT related materials ... Korean
Јужна Кореја
32 points
Korean на English
Identity Verified   WordCreative
  Experienced legal/ financial translator
Korean to English, Legal, Contracts, Finance, CAT, software, Financial, Bi-cultural, Bicultural, ... English
Јужна Кореја
8 points
Korean на English
Identity Verified   Junhui Park
  Certified Korean translator
Korean translation services, Korean translator, Certified Korean translator, Certified Korean court interpreter, Certified Korean medical interpreter, Korean interpreter in Seoul, Korean interpreter in Los Angeles, Korean legal document into English, Korean patent translator, English into Korean translation, Korean into English translation, State of California court certified interpreter ... Korean/English
Соединети Американски Држави
12 points
Korean на English
  Sergio Andrade Jr
  
, Кино, Филм, ТВ, Драма, Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино, Туризам & Патување ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Korean на English
Identity Verified   Patrick Song
  Clear, Concise, Accurate
Korean, English, translation, editing, economics, business, government, medical, pharma, consulting, mcgill, yonsei, native English, law, legal ... English
Канада
0 points
Korean на English
  Jamie Jin
  Experienced Korean to English translator
Korean, English, Legal, Financial, International Development, Literature, Academic text ... English
Канада
0 points
Korean на English
Identity Verified   Leo Olivas
  English native speaker resident of Korea
Automotive, business, communications, entertainment, gaming, journalism, medical, research, tourism, thesis, poetry, literature, Korean, English, voice recording, news, welfare, music, marketing, Korean to English, Korean translator, proofreading, proofreader, editing, Korean interpreter, Seoul translator, Korean interpreter, Cheonan Interpreter, Incheon Interpreter, Cheonan translator, Incheon translator, cars, geology, mountains ... English
Јужна Кореја
0 points
Korean на English
Identity Verified   CJ Colling
  The Canadian Korean-English Translator
Rich and diverse experience in texts unique to Korea, scientific documentation, academic literature, technical information, litigation discovery materials, handwritten Korean, audio/visual files, marketing surveys, non-profit organizations 한국어 전문 문서와 관련하여 풍부하고 다양한 경험 보유, 비영리단체, 과학 관련 문서, 학술 문헌, 기술 정보, 법원, 광고, 은행 및 재정, 비즈니스 마케팅, 토목 공학, 데이터 통신, 경제, 전기 공학, 법과 법학, 의료, 노동위생 및 산업위생, 의료 — 정신과, 금속 공학, 특허 번역, 정치학, 증거개시, 자필 한국어, 오디오/이미지 파일, 마케팅 설문조사, 이민 서류, 계약서 ... English
Канада
0 points
Korean на English
Identity Verified   David Lukens
  Korean translation experts
Korean, English, Japanese, business, contract, translation, lingusitics ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Korean на English
Identity Verified   Edwin Mize
  Accurate Japanese/Korean to English
Маркетинг / Истражување на пазар, Наука (општо), Патенти, Автомобилство / Автомобили & Камиони, Телеком(уникации), Војска / Одбрана, Медицина (општо), ИТ (Информатичка технологија), Влада / Политика, Финансии (општо), Инжинерство (општо), Космика / Авијација / Вселена, Компјутери (општо) ... English
Соединети Американски Држави
4 points
Korean на English
Identity Verified   Thomas Kim
  18 years as a professional translator
localization, localisation, Korean, English, medical translation, technology, software, machinery, hydraulics, physics, chemistry, mathematics, game, mobile, application ... Korean/Japanese
Јужна Кореја
12 points
Korean на English
  Hyeyoung
  한영 日英 汉英 14 years
technical translation, manufacturing, industrial machines, electrical engineering, product manuals, automation, power electronics, inverters, semiconductors, software, hardware, computers, contracts, agreements, legal documents, law, regulations, trade, 기술 번역, 제조, 기계, 산업용기계, 부품, 전기 공학, 제품 설명서, 오토메이션, 자동화, 파워일렉트로닉스, 인버터, 반도체, 소프트웨어, 하드웨어, 컴퓨터, 계약서, 법률서류, 법률, 규제, 규정, 무역, 技術翻訳, 製造, 機械, 電気工学, 製品マニュアル, オートメーション, 自動化システム, パワーエレクトロニクス機器, インバータ, 半導体, ソフトウェア, ハードウェア, 契約書, 法的文書, 法律, 規程, 貿易, 科技翻译, 制造, 机器, 业工机械, 电气工程, 手册, 说明书, 电力电子技术, 逆变器, 半导体, 计算机, 软件, 硬件, 契约, 合同, 法律文件, 规则, 法规, 贸易 ... English/Korean
Јужна Кореја
0 points
Korean на English
  Boram.k
  
Медицина: Стоматологија, Образование / Педагогија, Медицина: Здравствена заштита, Текстил / Облека / Мода, Хемија; Хемиска наука/инжинерство, Инжинерство (општо), Математика & Статистика, Физика, Компјутери (општо) ... Korean/English
Јужна Кореја
0 points
Korean на English
Identity Verified   Fayona Cowperthwaite
  Translator, proofreader, voiceovers
Korean, Japanese, proofreading, editing, translation, British English, American English, patents, checking, Korean translation, Korean to English translation, Trados, Microsoft Office, Japanese to English, Korean to English, English proofreading, copy-editing, English (UK), English (US), patent translation, medical translation, general translation, document translation, translation checking, Japanese to English translation, Japanese to English checking, Korean to English checking, native English, Japanese to English proofreading, Korean to English proofreading, voiceover, voice over, dubbing, British accent, female voice, female voiceover, female voice over, female dubbing, British dubbing, narration ... English
Обединето Кралство
0 points
Korean на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search