Polish to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Polish на English преведувачи и толкувачи » General fields

Polish на English Tech/Engineering преведувачи (209)
Polish на English Art/Literary преведувачи (1249)
Polish на English Medical преведувачи (9076)
Polish на English Law/Patents преведувачи (252522)
Polish на English Science преведувачи (1288)
Polish на English Bus/Financial преведувачи (10330)
Polish на English Marketing преведувачи (1333)
Polish на English Other преведувачи (200)
Polish на English Social Sciences преведувачи (1685)

Polish на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Polish на English преведувачи: Сметководство
Polish на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (2050)
Polish на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена
Polish на English преведувачи: Земјоделство
Polish на English преведувачи: Стока / Сточарство (232)
Polish на English преведувачи: Антропологија (298)
Polish на English преведувачи: Археологија
Polish на English преведувачи: Архитектура (451)
Polish на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (1005)
Polish на English преведувачи: Астрономија & Вселена (170)
Polish на English преведувачи: Финансии (општо)
Polish на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Polish на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (931)
Polish на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (531)
Polish на English преведувачи: Ботаника (222)
Polish на English преведувачи: Градба / Градежништво (1211)
Polish на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (2795)
Polish на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (353)
Polish на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (1838)
Polish на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
Polish на English преведувачи: Поезија & Литература (1710)
Polish на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма
Polish на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода
Polish на English преведувачи: Телеком(уникации)
Polish на English преведувачи: Компјутери (општо) (1698)
Polish на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (786)
Polish на English преведувачи: Компјутери: Софтвер
Polish на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
Polish на English преведувачи: Право: Договор(и) (2189)
Polish на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (1129)
Polish на English преведувачи: Козметика, Убавина (834)
Polish на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Polish на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија
Polish на English преведувачи: Економија
Polish на English преведувачи: Образование / Педагогија
Polish на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Polish на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (665)
Polish на English преведувачи: Инжинерство (општо) (1033)
Polish на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (532)
Polish на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (617)
Polish на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (139)
Polish на English преведувачи: Животна средина & Екологија (1044)
Polish на English преведувачи: Езотерични практики (158)
Polish на English преведувачи: Рибарство (88)
Polish на English преведувачи: Фолклор (323)
Polish на English преведувачи: Храна & Млечни производи (1059)
Polish на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (227)
Polish на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди
Polish на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Polish на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (171)
Polish на English преведувачи: Генеалогија (128)
Polish на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма
Polish на English преведувачи: Генетика
Polish на English преведувачи: Географија (529)
Polish на English преведувачи: Геологија (177)
Polish на English преведувачи: Влада / Политика
Polish на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност)
Polish на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Polish на English преведувачи: Историја (1008)
Polish на English преведувачи: Туризам & Патување (2527)
Polish на English преведувачи: Човечки ресурси (1321)
Polish на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
Polish на English преведувачи: Осигурување (684)
Polish на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
Polish на English преведувачи: Интернет, е-трговија (1198)
Polish на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
Polish на English преведувачи: Металургија / Лиење (229)
Polish на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (1240)
Polish на English преведувачи: Новинарство
Polish на English преведувачи: Недвижнини
Polish на English преведувачи: Право (општо) (2307)
Polish на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Polish на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина
Polish на English преведувачи: Лингвистика (1538)
Polish на English преведувачи: Превоз / Шпедиција
Polish на English преведувачи: Менаџмент (1128)
Polish на English преведувачи: Производство (516)
Polish на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Polish на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (1651)
Polish на English преведувачи: Математика & Статистика (243)
Polish на English преведувачи: Медицина (општо) (1666)
Polish на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Polish на English преведувачи: Медицина: Инструменти (379)
Polish на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (738)
Polish на English преведувачи: Meteorology (42)
Polish на English преведувачи: Метрологија (70)
Polish на English преведувачи: Војска / Одбрана (333)
Polish на English преведувачи: Музика
Polish на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (191)
Polish на English преведувачи: Исхрана (505)
Polish на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (303)
Polish на English преведувачи: Друго
Polish на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (115)
Polish на English преведувачи: Патенти (230)
Polish на English преведувачи: Филозофија
Polish на English преведувачи: Физика
Polish на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (359)
Polish на English преведувачи: Психологија (950)
Polish на English преведувачи: Религија
Polish на English преведувачи: Трговија на мало (435)
Polish на English преведувачи: Safety (146)
Polish на English преведувачи: SAP (179)
Polish на English преведувачи: Наука (општо) (979)
Polish на English преведувачи: Жаргон
Polish на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (1222)
Polish на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (828)
Polish на English преведувачи: Анкетирање (275)
Polish на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (117)
Polish на English преведувачи: Зоологија

Polish на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Luke Evans
  
Luke, Evans, translator, tłumacz, translation, tłumaczenie, translate, przetłumaczyć, native, speaker, TRADOS, English, angielski, Polish, polski ... English
Ирска
933 points
Polish на English
Identity Verified   Stuart Dowell
  DipTransIoLET
Polish translator, English translation, Polish translation, English to Polish, Polish to English translation, Polish English translation, Polish to English, Polish English translator, English to Polish translation, English to Polish translator, English to Polish dictionary, translate English to Polish, translate Polish to English, English Polish translator, English Polish web translation, Polish language translator, Polish to English translator, Polish translations, language translator Polish to English, English Polish translation, translator Polish, Polish translators, English to Polish language translation, translation Polish to English, translation translator Polish English, Polish to English translate, translation from English to Polish, translation of Polish to English, tralate English to Polish, Polish language translators, Polish to English language translator, pol eng translation, translator Polish English, translator from English to Polish, Polish commercial translator, Polish ... English
Полска
553 points
Polish на English
Identity Verified   Lena Nemeth
  Distinction in Translation
Polish to English Translation, Polish to English Translator, Polish, English, Translation, Translator, Literature, Tourism, Travel, Pedagogy, Native English Speaker, United Kingdom, Articles, Newspaper, Market Research, Legal, Law, Contracts, Letter, Idioms, Sayings, General Conversation, Poetry, Literary, Other, Polish to English, PL - EN, Folklore, Cooking/Culinary, Cinema, Film, TV, Novels, Books, Photography, Lena, Nemeth, Lena Nemeth, Website Optimisation, ... English
Обединето Кралство
127 points
Polish на English
Identity Verified   Krys Williams
  Medical / pharmaceutical expertise
medicine, biology, biomedicine, toxicology, pharmaceuticals, drugs, regulatory, pharmacology, cell biology, immunology, proofreading, editing, abstracting, indexing, clinical trials ... English
Обединето Кралство
52 points
Polish на English
Identity Verified   Maria Marais
  ...Preparation is the key to success...
Polish, medical records, book of evidence, welfare, mental health, advocacy ... Polish/English
Обединето Кралство
20 points
Polish на English
Identity Verified   Bartosz Paduch
  Financial and Legal Translations
law, legal translations, contracts, agreements, economy, finance, financial translations, banking, EU, business translations, reports, financial statements, procedures, user manuals, management, accounting, CAT, memoQ, prawo, tłumaczenia prawnicze, umowy, ekonomia, finanse, tłumaczenia finansowe, bankowość, marketing, UE, tłumaczenia biznesowe, sprawozdania, procedury, instrukcje, zarządzanie, tłumaczenia specjalistyczne, rachunkowość ... Polish
Полска
28 points
Polish на English
  Renata Gnyp
  certified translator of English
Polish, polski, law, prawo, finance, finanse, medicine, medycyna, translation, pisemne, interpretation, ustne, sworn, certified, tłumacz przysięgły angielskiego, sworn translator in English, angielski ... Polish
Полска
0 points
Polish на English
  Marie Christine Skrutkowska
  Lawyer-linguist
legal documents, contracts, agreements, due diligence reports, licenses, patents, statutes, by-laws, constitutive documents, board minutes, shareholder resolutions, certificates, financial reports, finance products, regulations, acts, corporate documents, transactional documents ... Swedish/English
Шведска
8 points
Polish на English
Identity Verified   Pawel Kubiak
  Prompt. Competitive. Certified.
Polish interpreter, Polish translator, certified Polish interpreter, certified Polish translator, polski tlumacz, polski tlumacz przysiegly, interpreter cambridge, tlumacz przysiegly, translator cambridge, Polish interpreter uk, tlumacz wloski, italian translator, tlumacz hiszpanski, spanish translator ... Polish
Обединето Кралство
8 points
Polish на English
Identity Verified   Kuba Kościelniak
  Reliable and experienced translator.
English, Polish, translations, medical, pharmaceutical, clinical studies, clinical trials, research, pharmacology, pharmacovigilance, protocols, summary, discharge reports, medical instruments, informed consent, ICF, information leaflet, PIL, SmPC, product characteristics, IMPD, dossier, regulatory, ethics, bioethics, IRB, CRO, research organisation, patient facing documents, clinical trial agreements, chemistry, MSDS, Safety data sheets, patents, labware, laboratory instruments, chemical reagents, angielski, polski, tłumaczenia, medyczne, farmacja, farmaceutyczne, badania kliniczne, próby kliniczne, badania naukowe, farmakologia, protokoły, streszczenia, karty leczenia szpitalnego, instrumenty medyczne, świadoma zgoda, formularze świadomej zgody, ulotki, ulotki do leków, ulotki dla pacjenta, ChPL, charakterystyka produktu, charakterystyka produktu leczniczego, dossier produktu badanego, produkt badany, lek eksperymentalny, urzędy regulacyjne, komisja bioetyczna, komisja etyczna, URPL, ... Polish
Полска
714 points
Polish на English
Identity Verified   Adam Lankamer
  Financial & Legal Translation
IPO, Pre-IPO, SPO, underwriting, lead arranger, prospectus, SICAV, certified translation, sworn translation, law, finance, accounting, business, marketing, banking, human rights, IT, computer and Internet technologies, tłumaczenia finansowe, tłumaczenia prawne, tłumaczenia specjalistyczne, tłumaczenia przysięgłe, rachunkowość, prawo, finanse, bankowość, Polish translations, Polish legal translations, Polish financial translations, diploma in translation, IOL, structured products ... Polish
Луксембург
10668 points
Polish на English
Identity Verified   Maciek Drobka
  Beyond Words
mobile phones, mobile devices, mobile technology, mobile communications, telephony, communications, telecommunications, pc, computers, computer networks, corporate, corporate communications, software localization, software localisation, user guides, user manuals, instruction manuals, documentation, online help, web sites, web content, web site localisation, mfp, mfd, all-in-ones, printing, printers, brochures, presentations, hardware, marketing, pr, public relations, press releases, advertising, it, information technology, media, multimedia, internet, e-commerce, mobile content, mobile services, digital imaging, digital photography, mobile photography, mobile imaging, Microsoft, Nokia, Microsoft style, Microsoft guidelines, English to Polish, telefony komórkowe, urządzenia przenośne, urządzenia mobilne, technologia mobilna, komunikacja bezprzewodowa, łączność bezprzewodowa, telefonia komórkowa, telekomunikacja, komputery, sieci komputerowe, lokalizacja oprogramowania, tłumaczenia, instrukcje obsługi, podręczniki użytkownika, dokumentacja, pomoc onlin ... Polish
Полска
5908 points
Polish на English
Identity Verified   Jerry Dean
  Your Christian contact in Poland!
Christianity, Bible, Barnaba, ustne, korekta, tłumaczenia, tłumaczenie, tłumacz, niemiecki, angielski, rosyjski, polski, symultaniczne, konsekutywne, pisemne, Biuro Tłumaczeń, Język, Przysięgłe, techniczne, instrukcje, prawnicze, Biznes, Darmowa wycena, Gdynia, Jerry, Dean, Barnabas, Christian, Logos, Native speaker, Church, Logoscom, Interpretation, Proofreading translation, translations, Translator, English, Polish, Simultaneous, Consecutive, Written, Translation office, Languages, Sworn, Technical, Instructions, Legal, Business, Free quotes, Accounting, Auditing, Advertising, Architecture, Art, Crafts, Painting, Banking, Financial Law, Business, Commerce, general, Building, Construction, Computers, Diplomas, CVs, Licenses, Certificates, Ecology, Environment, Education, Pedagogy, European Union, Finance, Economics, Food, Nutrition, Dairy, Technology, Conversation, Greetings, Letters, Government, Politics, Human Resources, Industry, Technology, International, Development, Cooperation, ... English
Соединети Американски Држави
493 points
Polish на English
Identity Verified   Clinton Muoto
  Medical Doctor. Med/Pharm/General text
Polish - English Freelance Translator, English Native Speaker, Medical and Pharmaceuticals. ... English
Соединети Американски Држави
432 points
Polish на English
Identity Verified   Stanislaw Semczuk
  
property, law, software, accounting, finance ... English
Полска
72 points
Polish на English
Identity Verified   Anita A
  18 years in biomedical research
Polish, English, biology, research papers, medical, biomedical, genetics ... English
Обединето Кралство
57 points
Polish на English
  Pro Linguo
  Bilingual English/Polish Native Speaker
Polish, legal, medical, bilingual ... English
Обединето Кралство
0 points
Polish на English
  Katherine Sotejeff-Wilson
  Translating research: medical & academic
Finnish, Polish, German, editing, academic, medical, pharmaceutical, clinical trials, science, environment, green chemistry, digital humanities, theology, history, NGOs ... English
Финска
0 points
Polish на English
Identity Verified   polsKArina
  Professional Polish>English Translation
Keywords: Polish, English, Polish into English, English into Polish, birth certificate, marriage license, polski, angielski, tlumacz, tlumaczenie, Polish translation, Polish translator, polski tlumacz, polskie tlumaczenie, Polish English translation, Polish English translator, Polish English translate, polski angielski tlumacz, polskiego angielskiego tlumacz, certified translation, Polish certified translation, medical translation, Polish translation, Polish English translation, Polish to English, English to Polish, Polish license, Polish diploma, professional Polish, professional translator, poland diploma, poland translator ... English/Polish
Соединети Американски Држави
480 points
Polish на English
Identity Verified   Paul Merriam
  Years of experience
criminal law, narcotics, fraud, derecho penal, narcóticos, dolo contractual, Strafrecht, Rauschgift, Betrug, prawo karne, narkotyki, oszustwo, уголовное право, наркотики, мошеничество ... English
Соединети Американски Држави
203 points
Polish на English
  Daniel Sax
  Native English, solid local knowledge
press, politics, economics, legal, securities, science, linguistics ... English
Полска
106 points
Polish на English
Identity Verified   Anna Stewart
  Experienced and qualified translator
English, British, UK, Polish, business, marketing, media, journalism, fashion, literature, cooking, idioms, slang, colloquial, certificates, culture, sociology, history, contracts, letters, EU, market research ... Polish/English
Обединето Кралство
68 points
Polish на English
  Suhan Yilmaz
  Your Bridge to the Global Audience
, Автомобилство / Автомобили & Камиони, Право: Договор(и), Интернет, е-трговија, Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино, Инжинерство (општо), Енергетика / Производство на енергија, Градба / Градежништво, Компјутери: Софтвер, Бизнис/Трговија (општо), Телеком(уникации) ... Polish/English
Полска
0 points
Polish на English
Identity Verified   Michal Wilk
  Fast and reliable
English, Polish, translation, translator, fast, reliable, cheap, tlumacz, tlumaczenie, polski angielski, ekspres, express, app, localization, localisation, technical, medical, software, mac, windows ... Polish/English
Полска
0 points
Polish на English
  D. Wisniewski
  
Polish, polski, English, angielski, translation, tlumaczenie, text, tekst, document, dokumenty, real estate, nieruchomosci, sztuka, art, biography, biografia, language, jezyk, lignwistyka, linguistic, bank, bankowosc, cheap, tani fast, szybko, reliable, good, dobry, tlumacz, translator. biegly, native, internet ... English/Polish
Соединети Американски Држави
0 points
Polish на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search