Portuguese to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Portuguese на English преведувачи и толкувачи » General fields

Portuguese на English Tech/Engineering преведувачи (3941)
Portuguese на English Art/Literary преведувачи (729)
Portuguese на English Medical преведувачи (10943)
Portuguese на English Law/Patents преведувачи (3786)
Portuguese на English Science преведувачи (1471)
Portuguese на English Bus/Financial преведувачи (4108)
Portuguese на English Marketing преведувачи (3790)
Portuguese на English Other преведувачи (944)
Portuguese на English Social Sciences преведувачи (2220)

Portuguese на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Portuguese на English преведувачи: Сметководство (1621)
Portuguese на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (3575)
Portuguese на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (761)
Portuguese на English преведувачи: Земјоделство (1128)
Portuguese на English преведувачи: Стока / Сточарство (562)
Portuguese на English преведувачи: Антропологија (1050)
Portuguese на English преведувачи: Археологија (449)
Portuguese на English преведувачи: Архитектура
Portuguese на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (2402)
Portuguese на English преведувачи: Астрономија & Вселена (400)
Portuguese на English преведувачи: Финансии (општо) (3418)
Portuguese на English преведувачи: Автоматика & Роботика (603)
Portuguese на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (1464)
Portuguese на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-)
Portuguese на English преведувачи: Ботаника (633)
Portuguese на English преведувачи: Градба / Градежништво
Portuguese на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (4370)
Portuguese на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (673)
Portuguese на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (2805)
Portuguese на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (1119)
Portuguese на English преведувачи: Поезија & Литература
Portuguese на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (4272)
Portuguese на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (1403)
Portuguese на English преведувачи: Телеком(уникации) (2586)
Portuguese на English преведувачи: Компјутери (општо) (3296)
Portuguese на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (1562)
Portuguese на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (2603)
Portuguese на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи
Portuguese на English преведувачи: Право: Договор(и)
Portuguese на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Portuguese на English преведувачи: Козметика, Убавина (1305)
Portuguese на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Portuguese на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија
Portuguese на English преведувачи: Економија (2214)
Portuguese на English преведувачи: Образование / Педагогија (4140)
Portuguese на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Portuguese на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (1297)
Portuguese на English преведувачи: Инжинерство (општо)
Portuguese на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (810)
Portuguese на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (1189)
Portuguese на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (223)
Portuguese на English преведувачи: Животна средина & Екологија (1997)
Portuguese на English преведувачи: Езотерични практики (562)
Portuguese на English преведувачи: Рибарство
Portuguese на English преведувачи: Фолклор (669)
Portuguese на English преведувачи: Храна & Млечни производи (2082)
Portuguese на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво
Portuguese на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (651)
Portuguese на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Portuguese на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (544)
Portuguese на English преведувачи: Генеалогија (202)
Portuguese на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (3637)
Portuguese на English преведувачи: Генетика (531)
Portuguese на English преведувачи: Географија (1093)
Portuguese на English преведувачи: Геологија
Portuguese на English преведувачи: Влада / Политика (2425)
Portuguese на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (1016)
Portuguese на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Portuguese на English преведувачи: Историја (2218)
Portuguese на English преведувачи: Туризам & Патување (5109)
Portuguese на English преведувачи: Човечки ресурси (2285)
Portuguese на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (1537)
Portuguese на English преведувачи: Осигурување (892)
Portuguese на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (1641)
Portuguese на English преведувачи: Интернет, е-трговија (2224)
Portuguese на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
Portuguese на English преведувачи: Металургија / Лиење (472)
Portuguese на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија)
Portuguese на English преведувачи: Новинарство (2419)
Portuguese на English преведувачи: Недвижнини (1003)
Portuguese на English преведувачи: Право (општо) (2866)
Portuguese на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Portuguese на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина
Portuguese на English преведувачи: Лингвистика (2434)
Portuguese на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (1625)
Portuguese на English преведувачи: Менаџмент (1975)
Portuguese на English преведувачи: Производство (791)
Portuguese на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Portuguese на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (2594)
Portuguese на English преведувачи: Математика & Статистика
Portuguese на English преведувачи: Медицина (општо) (2718)
Portuguese на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (613)
Portuguese на English преведувачи: Медицина: Инструменти
Portuguese на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (1597)
Portuguese на English преведувачи: Meteorology (115)
Portuguese на English преведувачи: Метрологија (120)
Portuguese на English преведувачи: Војска / Одбрана (496)
Portuguese на English преведувачи: Музика (2134)
Portuguese на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Portuguese на English преведувачи: Исхрана (979)
Portuguese на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (1224)
Portuguese на English преведувачи: Друго
Portuguese на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Portuguese на English преведувачи: Патенти (442)
Portuguese на English преведувачи: Филозофија (1060)
Portuguese на English преведувачи: Физика (359)
Portuguese на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (887)
Portuguese на English преведувачи: Психологија (1526)
Portuguese на English преведувачи: Религија (1454)
Portuguese на English преведувачи: Трговија на мало (677)
Portuguese на English преведувачи: Safety
Portuguese на English преведувачи: SAP (302)
Portuguese на English преведувачи: Наука (општо)
Portuguese на English преведувачи: Жаргон (747)
Portuguese на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (2363)
Portuguese на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
Portuguese на English преведувачи: Анкетирање (495)
Portuguese на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (571)
Portuguese на English преведувачи: Зоологија (508)

Portuguese на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   R-i-c-h-a-r-d
  All Things Tech Put Into Check
Richard Alex Jenkins, Portuguese to English Translator, technical specialist and technical translator, engineer, engineering, civil engineering, industrial engineering, electronics, computing, information technology, business and contracts, metallurgy, iron and steel industry, mining. Environmental issues and the Amazon. ... English
Бразил
2292 points
Portuguese на English
Identity Verified   airmailrpl
  Fast - good price - accurate
Technical Translation, Engineering, Project Management, Contract, Electrical translation, Product Brochures, Software Manuals, Tender Documents, Bid Proposals, Operation-Installation-Maintenance-Manuals, Operation Manuals, Installation Manuals, Maintenance Manuals, Electrical Engineering, Tenders Bid Documents, Job-site consecutive interpretation, Training consecutive interpretation, Proof reading, Editing, ... English/Portuguese
Бразил
3590 points
Portuguese на English
Identity Verified   Douglas Bissell
  Business Language Solutions Pt>Eng
English, native, law, transports, mechanics, business, commerce ... English
Португалија
1702 points
Portuguese на English
Identity Verified   Donna Sandin
  35 years experience Brazilian legal
legal, contracts, lawsuits, legislation, politics, business, economics, financearbitration, current events, tourism, African development issues ... English
Соединети Американски Држави
1112 points
Portuguese на English
Identity Verified   Sormane Fitzgerald Gomes
  Fully bilingual; pharm/med, among others
brazilian Portuguese into English, English into brazilian Portuguese, Portuguese to English, English to Portuguese, Portuguese translator, Portuguese translations, Portuguese, brazilian Portuguese, translation services, certification, advertising, public relations, art, arts, music, business, commerce, finance, insurance, law, patents, hospitality, education, marketing, market research, medical, pharmaceuticals, health care, biology, bacteriology, virology, microbiology, music, tourism, travel, legal, immigration, IT, bilingual, translator, interpreter, editing, formatting, DTP, desktop publishing, transcription, subtitling, glossary development, multilingual projects, localization ... English/Portuguese
Соединети Американски Држави
1699 points
Portuguese на English
Identity Verified   Todd Field
  Portuguese Business Specialist
Portuguese English translation, translation, proofreading, editing, , tradução português ingles, tradução, ingles, revisão, edição, traducción portugués inglés, traducción inglés, traducción inglés, revision, edición, business, marketing, accounting, finance, computers, IT, empresarial, contabilidade, financeira, informática, TI, negocios, contabilidad, finanzas, computación ... English
Соединети Американски Држави
594 points
Portuguese на English
Identity Verified   Charles R. Castleberry
  transversing the globe since 1999
Portuguese to English, Portuguese-English translation, market research translation, legal translation, business translation, Trados Studio 2017; English translator, Portuguese English translator; arquitetural translation, tradução inglês-português, tradução de inglês para português, tradução jurídico, translate Portuguese to English ... English
Соединети Американски Држави
344 points
Portuguese на English
Identity Verified   Elvira Alves Barry
  Professional language services
Business, advertising, corporate law, legal contracts, international development, website translation, literature, folklore, travel, tourism, Portuguese ... English
Португалија
329 points
Portuguese на English
Identity Verified   Lindsay Spratt
  Port/Spa/Cat-Eng, IoL DipTrans, MACantab
translator, professional translator, translator barcelona, MA Cantab, Cambridge, Cambridge MA, Cambridge translator, Portuguese to English translation, Portuguese translator, brazilian Portuguese English translator, brazilian Portuguese, port-eng translator, brazil translator, spanish to English translator, british translator, UK English, british English, british translator in Brazil, português para inglês tradução, native English speaker, Cambridge graduate, Cambridge English degree, English literature, IOL DipTrans, traducción español inglés, tradutor inglês nativo, English editor, English proofreader, English transcription, transcription, qualified English editor, professional English editor, English proofreader, professional proofreader, editor, edição, correção de texto, economics, business, literature, international development, rio de janeiro, barcelona, Cambridge, IOL, British translator, tradutor britânico, traductor británico, lindsay spratt, lindsay, spratt, qualified transl ... English
Шпанија
311 points
Portuguese на English
Identity Verified   Paul Brown
  ES/PT > Native English Translations
Portuguese to English Spanish to English Business/Financial Legal Academic texts CV's Non-fiction Marketing Website translations Transcription/Translation Sports Tourism Culinary History ... English
Обединето Кралство
188 points
Portuguese на English
Identity Verified   Mark Thompson
  Swift and sure
Portuguese to English translator, Portuguese to English interpreter, Siderurgia, mineração, mármore e granito, meio ambiente, sustentabilidade, recursos humanos, marketing, esportes, websites, localização, legendagem, intérprete de congressos, acompanhamento no Brasil e o Reino Unido, seminários, palestras, reuniões, simultânea, consecutiva, sussurada. Steel making, mining, marble and granite, environment, sustainability, human resources, marketing, sports, websites, localisation, localization, subtitling, transcription, conference interpreter, seminars, meetings, lectures, presentations, simultaneous, consecutive, fixing, fixer, accompanying in UK and Brazil, whispered, fast accurate service. ... English
Бразил
165 points
Portuguese на English
  Verlow Woglo Jr, MITI
  Qualified/Certified Translator
medical, legal, business, contracts, resumes, CV, articles, marketing, news, academic paper, abstract, report, letter, manuscript ... English
Бразил
161 points
Portuguese на English
Identity Verified   ROCHA-ROBINSON
  28years Forging Ahead! (a ferro e fogo!)
medical, legal, financial, tenders, contracts, reports, certificates, tourism, poetry, literature, books, marketing, communications, agriculture, mining, software, banking, courts, fauna and flora, technological, brochures, pamphlets, newspaper items ... English
Бразил
161 points
Portuguese на English
Identity Verified   Ben Kohn
  Fluency and Fidelity guaranteed
Translation, translations, Portuguese translator, Portuguese interpreter, Portuguese translation, interpreter in Brazil, technical translations, legal translations, sworn translations, Oil & gas translations, turbomachinery, accredited by ABRATES ... English
Обединето Кралство
128 points
Portuguese на English
Identity Verified   Melissa Mann
  *elegant spoken & written communication*
contract, contratos, legal, jurídico, patents, patentes, brands, marcas, business, negócios, comércio, IPOs, government, governo, gobierno, organizations, organizações, organizaciones, labor, laboral, trabalhista, copyrights, derechos del autor, direitos de autor, defense, defesa, criminal, international, internacional, Portuguese, português, portugués, spanish, espanhol, español. ... English
Бразил
112 points
Portuguese на English
Identity Verified   Lesley S
  MA, MIDI
publicly certified translator, English translator, Portuguese translator, certified translator, Trados user, Wordfast user, legal translator, tradutora de inglês, tradutor de inglês, tradutora nativa, tradutor nativo, tradutora juramentada, tradutor juramentado, empresa de tradução, empresa de tradução em São Paulo ... English
Обединето Кралство
108 points
Portuguese на English
Identity Verified   Kim Edwards-Buarque
  Natural, high quality translation
Portuguese, português, spanish, espanhol, English, inglês, inglés, tourism, turismo, marketing, sales, ventas, vendas, business, negocio, law, derecho, direito, legal, contracts, contractos, contratos, advertising, anuncio, publicity, publicidad, publicidade, keywords, palavra-chave, palabra clave, SEM, media, localization, localización, localizaçao, social media, redes socials, redes sociais, website, web, newsletter, script, guion, subtitles, legend, legenda, clothes, rope, roupa, moda, fashion, textiles, sport, deportes, esporte, surf, surfe, triathlon, triatlón, medical, medicina, médico, cartas, letters, greetings, retail varejo, customer service, atención al publico, atendimento ao publico, public relations, relaciones públicas, relaçoes publicas, prensa, press, events, eventos, organization, organización, orgnizaçao, education, educación, educaçao, teaching, enseñanza, sponsorship, patrocino, patrocinio, hotel, restaurant restaurante, airline, linea aérea, touroperador, tour ope ... English
Шпанија
68 points
Portuguese на English
Identity Verified   SDAnderson
  A T A Certified - Por into Eng
business, financial, legal, technical, academic, grant, proposals, reports, natural, social, science, environment, energy, remote, sensing, gis, Amazon, region ... English
Соединети Американски Држави
59 points
Portuguese на English
  Dr Juliet Attwater
  Prompt professional perfectionist.
Brazilian Portuguese, The Arts, Culture, Education, Social Sciences ... English
Обединето Кралство
36 points
Portuguese на English
Identity Verified   Diane Grosklaus Whitty
  Ideas crossing cultures
medical interpreter, literature, social sciences, environment, engineering, ATA, certified, medicine, health care, public health, political science, academic, birth certificates, marriage licenses, school transcripts ... English
Соединети Американски Држави
48 points
Portuguese на English
Identity Verified   Douglas Divers
  Accuracy, Integrity, Prompt Delivery
Legal, Telecommunications, Engineering, Construction, Pharmaceutical ... English
Соединети Американски Држави
46 points
Portuguese на English
Identity Verified   Blocksom
  making Portuguese read like real English
Portuguese, English, Spanish, anthropology, music, musicology, ethnomusicology, social sciences, marketing, construction, business, software, localization, moderator, birth certificate, marriage certificate, Global Online Marketing Campaign, Risk Management Manual, Bankruptcy Filing, Claims Made Policy, Sale and Purchase Deed, Account Statement, Consolidated Earnings Report, Outpatient Service Record, Basel Accord, Birth Certificate, Marriage Certificate. ... English
Соединети Американски Држави
4 points
Portuguese на English
  Elizabeth Best
  ATA Cert; Marketing, Journalism, Finance
Portuguese, English, marketing, localization, photography, graphic design, public health, tourism, correspondence, letters, conversation, interpreting, translation, simultaneous interpreting, consecutive interpreting, conference interpreting, Amazon, missions, Christian, literature, advertising, websites, proofreading, editing, copy writing, publications, bilingual, fluent, hospitality, XTM, Wordfast, travel, final copy, art, desktop publishing, medical, pharmaceutical, religion, Biblical materials, business, finance, rainforest ecology, evangelism, evangelical, church, counseling, journalism ... English
Соединети Американски Држави
16 points
Portuguese на English
  Jerel Pulicicchio
  Brazilian Portuguese to English
Portuguese to English translation, native English translator, brazilian Portuguese, Portuguese, English, native, scientific paper, finance, medical translation, financial statement translation, legal document translation, patent translator, FCPA translation, brazilian Portuguese to English translator ... English
Соединети Американски Држави
4 points
Portuguese на English
Identity Verified   Danielle Deremo Cosimo
  American; ATA certified; Berkeley grad
linguistics, translation, Portuguese, English, português, inglês tradução, revisão, artigo cientifico, resumo, tradução de medicina, ciência inglês, English revision, confirme gramática inglesa, editar meu artigo, traduzir meu artigo para inglês, tradução de artigo científico, intérprete português inglês, Portuguese interpreter, interpreter in Brazil, intérprete médico, tradutor nativo inglês, American translator, native English speaker, English translator ... English
Бразил
4 points
Portuguese на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search