Romanian to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Romanian на English преведувачи и толкувачи » General fields

Romanian на English Tech/Engineering преведувачи (3941)
Romanian на English Art/Literary преведувачи (729)
Romanian на English Medical преведувачи (10943)
Romanian на English Law/Patents преведувачи (3786)
Romanian на English Science преведувачи (1471)
Romanian на English Bus/Financial преведувачи (4108)
Romanian на English Marketing преведувачи (3790)
Romanian на English Other преведувачи (944)
Romanian на English Social Sciences преведувачи (2220)

Romanian на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Romanian на English преведувачи: Сметководство (828)
Romanian на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (1600)
Romanian на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (218)
Romanian на English преведувачи: Земјоделство (399)
Romanian на English преведувачи: Стока / Сточарство (147)
Romanian на English преведувачи: Антропологија (253)
Romanian на English преведувачи: Археологија (172)
Romanian на English преведувачи: Архитектура (304)
Romanian на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (703)
Romanian на English преведувачи: Астрономија & Вселена (125)
Romanian на English преведувачи: Финансии (општо) (1538)
Romanian на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Romanian на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони
Romanian на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-)
Romanian на English преведувачи: Ботаника (189)
Romanian на English преведувачи: Градба / Градежништво (870)
Romanian на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (1808)
Romanian на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (223)
Romanian на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии
Romanian на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (361)
Romanian на English преведувачи: Поезија & Литература (1570)
Romanian на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (1345)
Romanian на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода
Romanian на English преведувачи: Телеком(уникации) (889)
Romanian на English преведувачи: Компјутери (општо) (1165)
Romanian на English преведувачи: Компјутери: Хардвер
Romanian на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (781)
Romanian на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (500)
Romanian на English преведувачи: Право: Договор(и) (1530)
Romanian на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (741)
Romanian на English преведувачи: Козметика, Убавина (702)
Romanian на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (276)
Romanian на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (965)
Romanian на English преведувачи: Економија
Romanian на English преведувачи: Образование / Педагогија
Romanian на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (508)
Romanian на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
Romanian на English преведувачи: Инжинерство (општо) (815)
Romanian на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство
Romanian на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (584)
Romanian на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (117)
Romanian на English преведувачи: Животна средина & Екологија
Romanian на English преведувачи: Езотерични практики (126)
Romanian на English преведувачи: Рибарство
Romanian на English преведувачи: Фолклор (302)
Romanian на English преведувачи: Храна & Млечни производи (681)
Romanian на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво
Romanian на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди
Romanian на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Romanian на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Romanian на English преведувачи: Генеалогија (57)
Romanian на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (1403)
Romanian на English преведувачи: Генетика
Romanian на English преведувачи: Географија (482)
Romanian на English преведувачи: Геологија
Romanian на English преведувачи: Влада / Политика (1033)
Romanian на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (301)
Romanian на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (690)
Romanian на English преведувачи: Историја
Romanian на English преведувачи: Туризам & Патување
Romanian на English преведувачи: Човечки ресурси (1134)
Romanian на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
Romanian на English преведувачи: Осигурување (466)
Romanian на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (539)
Romanian на English преведувачи: Интернет, е-трговија (754)
Romanian на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (279)
Romanian на English преведувачи: Металургија / Лиење (133)
Romanian на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (790)
Romanian на English преведувачи: Новинарство (870)
Romanian на English преведувачи: Недвижнини (531)
Romanian на English преведувачи: Право (општо) (1555)
Romanian на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Romanian на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина
Romanian на English преведувачи: Лингвистика
Romanian на English преведувачи: Превоз / Шпедиција
Romanian на English преведувачи: Менаџмент (936)
Romanian на English преведувачи: Производство
Romanian на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Romanian на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (1052)
Romanian на English преведувачи: Математика & Статистика (188)
Romanian на English преведувачи: Медицина (општо) (1086)
Romanian на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (218)
Romanian на English преведувачи: Медицина: Инструменти (276)
Romanian на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
Romanian на English преведувачи: Meteorology
Romanian на English преведувачи: Метрологија
Romanian на English преведувачи: Војска / Одбрана (218)
Romanian на English преведувачи: Музика (475)
Romanian на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (211)
Romanian на English преведувачи: Исхрана
Romanian на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Romanian на English преведувачи: Друго (300)
Romanian на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (51)
Romanian на English преведувачи: Патенти (165)
Romanian на English преведувачи: Филозофија (420)
Romanian на English преведувачи: Физика (144)
Romanian на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (335)
Romanian на English преведувачи: Психологија
Romanian на English преведувачи: Религија (571)
Romanian на English преведувачи: Трговија на мало
Romanian на English преведувачи: Safety (65)
Romanian на English преведувачи: SAP (88)
Romanian на English преведувачи: Наука (општо) (632)
Romanian на English преведувачи: Жаргон (144)
Romanian на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (822)
Romanian на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (423)
Romanian на English преведувачи: Анкетирање (232)
Romanian на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (129)
Romanian на English преведувачи: Зоологија

Romanian на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Claudia Coja
  Not word for word, but SENSE for SENSE.
Engineering, science, construction, sales, mechanical, automotive, specifications, robots, automation, controls, computers, software, torque, tender, bid, engineering data, fuel, efficiency, technology, electrical, lighting, displacement, transport, shipment, shipping, tracking, contract, addendum, product data, shop drawings, electronics, machinery, technical, environment, commissioning, testing, construction documents, oil &gas, ecology, standardization, compliance, home improvement, tools, landscape, interior design, housing, hydro-technical, water, waste, sewage, treatment plants, utilities, instructions, leaflets, catalogs, brochures, medical devices, industrial tools, tender documentation, website localization, school certificates, Degrees and Diplomas, Affidavits, Criminal records, Divorce decrees, Powers of attorney, Sworn translations, sworn interpreting, Research projects, Academic and Scientific articles, English to Romanian Legal Translations, Technical Translations, Medica ... Romanian
Германија
1853 points
Romanian на English
Identity Verified   Ioana Costache
  Clinical trials, legal, HR
English, Romanian, translation, editing, business law, contract law, market research, pharma, pharmaceuticals, EMA submissions, PIL, SPC, SmPC, linguistics, engleza, romana, traducere, traduceri, engleza juridica, contracte, cercetare de piata, farma, farmaceutice, Agentia Europeana pentru Medicamente, Agenţia Europeană pentru Medicamente, European Medicines Agency, EMA, prospecte, lingvistica, filologie, roumain, anglais, traduction, localizare, localization, clinical trial, studiu clinic, studii clinice, linguistic validation, validare, quality assurance, HR policy, business ethics, code of conduct, compliance, compliance training, privacy policy, data protection, EULA, cookie policy, confidentiality policy, Safety data sheet, SDS, MSDS, REACH, fisa date securitate, fişă cu date de securitate, consimtamant informat, consimţământ informat, QRD, rezumatul caracteristicilor produsului, prospect, medical writing, medical writer, EMWA, medical devices, dispozitive medicale, instructions f ... Romanian
Романија
434 points
Romanian на English
Identity Verified   nelly matthews
  15 years experience legal translations
legal, law, birth certificate, diploma, medical, vendor, management, CV, licence, contracts, marriage certificate, film, cinema, tv, drama, education, internet, computer, email, letters, official documents, new zealand, romania, tourism, economics, social sciences, sociology, commerce, technical, legal, birth certificate, books, academic record, government, clinical trials, pharmaceuticals, patient leaflet, summary of product characteristics, life sciences, clinical trials, patient documents, medical translation, PDF ... Romanian/English
Нов Зеланд
70 points
Romanian на English
Identity Verified   Adriana Iotcov
  IT, gaming, fashion, business
Romanian, fashion translations, IT translations, website localization, software localization, app localization, mobile game localization, market research, marketing, Romanian translations, traducciones rumano, traducciones ingles, traductor rumano, Romanian translator ... Romanian
Романија
71 points
Romanian на English
Identity Verified   Natalia Conovca
  Translator and Conference Interpreter!
high quality, affordable rates, finance, legal, medicine, sworn translation, Sworn Translator, Sworn Interpreter, SDL Trados Studio, Romanian, Russian, conference interpreter, marketing, business, communication, Moldova, audit, Intart Design, interpretations, profesional translator, Audit, traduceri profesioniste, calitate, Natalia Conovca, Intart Design, traducator profesionist, переводчик, Молдавия, Chisinau, traduceri, traducator autorizat, engleza, Authorisation, Ministry of Justice, Moldova ... Romanian
Молдавија
32 points
Romanian на English
Identity Verified   Alexandru Tanase
  Over 14 years of translation experience
Romanian, life sciences, law, legal, commercial, medical, oil, gas, petroleum, industry, technical, business, financial, banking, insurances, clinical trials ... Romanian
Романија
0 points
Romanian на English
Identity Verified   Mihaela Petrican
  Medical,Pharmaceutical & IT Translations
Romanian medical translator, medical translator, Medical doctor, MD, Romanian medical translations, Romanian medical proofreader, Romanian medical editor, Romanian pharmaceutical translator, English Romanian translator, Italian Romanian translator, Romanian Italian translator, medicine, medical articles, medical documents, medical review articles, scientific review articles, scientific articles, medical website pages, medical website, website localisation, SDL Trados, biotech patents translator, medical instruments, medical devices, pharmacology, pharmaceuticals, pharmacology translations, informed consent, clinical trials, clinical trial translations, clinical protocols, clinical protocol translations, medical surveys, medical records, medical research, medical products, diagnostic equipments, medical equipment manual, medical equipment translation, medical equipment translations, medical equipment translator, chemical translations, material Safety data sheets, Safety data sheets, MSD ... Romanian
Италија
1442 points
Romanian на English
Identity Verified   adami
  flawless English, professionalism, style
art, literature, literary, philosophy, theory, theoretical, poetry, linguistics, religion, religious, publishing, book, article, quick, law, legal, it, computer, international, commerce, medicine, medical, technical, electronic, manual, social, political, science, website, subtitle, subtitling, film, journalism, academic, children, editing, proofreading, Romanian, Bucharest ... Romanian/English
Романија
896 points
Romanian на English
Identity Verified   Sandra& Kenneth
  Quality, Reliability, Experience.
environmental, road-building, water purification, construction, company procedures, technical specifications, bidding documents, tenders, test reports, contracts, proposals, RFP, financial, business, computers, IT, telecommunications, traduceri tehnice, contracte, engineering, software, quality, translator, translators, translation, traducator engleza translate, legal business, contract, contrat, logistics, agreement, into English, US English, American English, professional, experienced, experience, expérience, law, affordable, specializes, reliable, accurate, expert, linguist, terminology, contracts, français, francais, anglais, bilingual, software, specifications, terms, conditions, report, reports, into English, Romanian into English, French into English, quality control, Hebrew ... English/Romanian
Израел
1014 points
Romanian на English
Identity Verified   Peter Shortall
  Legal / EU / Business
EU, business, legal, human rights, international development, UNESCO, ECHR, journalism, news, history, archaeology, sport, linguistics, ice skating ... English
Обединето Кралство
630 points
Romanian на English
Identity Verified   meirs
  Fast and accurate
English, Hebrew, Romanian, localization, translation ... Hebrew/Romanian
Израел
607 points
Romanian на English
Identity Verified   LaraBarnett
  www.lingocraft.co.uk
Translation, inglese, italiano, francais, English to English, French to English, , Italian to English, Romanian to English, film and TV sets, cinema, books, novels, tourism, media, movie, script, screenplay, editing, expert, travel, art, books, film script, video script, narrative, characters, Italian film translation, translation for film production, film, video, promotional film, film translator, voice over artist ... English
Обединето Кралство
376 points
Romanian на English
Identity Verified   Cristina C.
  Games, Software, Websites, Apps
computers, technology, software, localization, games ... Romanian
Романија
601 points
Romanian на English
Identity Verified   Radu DANAILA
  Not just words!
engineering, technology, mechanics, robotics, electronics, nuclear, finance, accounting, automotive, law-contracts, management, manufacturing, economics, marketing and commercial (contracts), computers, software, transport, business, commerce, advertising, mathematics, science, translation, proofreading. ... Romanian
Романија
493 points
Romanian на English
Identity Verified   anamaria bulgariu
  High thoughts must have high language.
IT, literary translations, accounting, technical, construction equipment, legal documents, law, proofreading, Romanian Highway code translated in English, fiscal legislation, English, Romanian, French, translation, conference interpreting, proofreading, editing, business law, contract law, human rights, EU, marketing, market research, Meteorology, weather reporting, pharma, linguistics, philology, fiction, poetry, nonfiction, travel guide, travel guides, tourism, traducere, traduceri, corectura, revizie, engleza de afaceri, engleza juridica, administratie, drept administrativ, contracte, UE, Uniunea Europeana, farmaceutice, lingvistica, filologie, literatura, beletristica, proza, poezie, ghid turistic, ghiduri turistice, turism, traductor, títulos, registro sanitario productos, rumano español, traducción, traductor jurado, matrícula, expediente académico en rumano ... Romanian
Романија
456 points
Romanian на English
Identity Verified   Mihaela Sinca
  15 years of professional translation
finances-banking, contract law, IT, medical, environment, political; engineering; sciences, EU institutions and policies, subtitling, voice-over, Trados, SDLX, Transit, Catalyst ... Romanian
Романија
477 points
Romanian на English
Identity Verified   Simona Pop
  
General Law, Contracts, Taxes, Business, Commerce, Certificates, Diplomas, Licenses, Marketing, Advertising, Education/Pedagogy, Psychology, Religion. ... Romanian/Hungarian
Романија
467 points
Romanian на English
Identity Verified   Chris Hughes
  Languages are a passion
Advertising, commercial, legal, drug trials, government, education, translation, consecutive interpreting, language tuition ... English
Обединето Кралство
8 points
Romanian на English
Identity Verified   Mary Stefan
  Legal - Financial - Business
italian, English, Romanian, legal, business, accounting, proofreading, tourism, real estate, banking, united states, law, litigation, lawsuit, tax police, insurance, fiscal, translation, divorce, documents, corporation, civil law, procedures, legal, company, corporation, LLC, S-corporation, C-corporation, court of law, taxes, IRS, globalization, languages, legal procedures, IRS, taxes ... English/Romanian
Соединети Американски Држави
96 points
Romanian на English
Identity Verified   Anthony Gething
  Fast & Reliable
Automotive, Banking, Software, Commercial, Marketing, Legal, Medicine ... English
Обединето Кралство
0 points
Romanian на English
Identity Verified   TechLawDC
  Subject expert wins cases for you.
engineering, law, biology, pharmacology, toxicology, medicine, accounting, finance, securities, telecommunications, solid state devices, military ... English
Соединети Американски Држави
151 points
Romanian на English
Identity Verified   Cristina Moldovan do Amaral
  Fast, Reliable, Certified
cosmetology, medicine, film, music, tennis, business, documentary, history, immigration, legal, certified, ATA, Romanian, English, German, editing, SDL, TRADOS, Meta Texis, Transit, proofreading, interpreting, translating, law, Romania, Austria, Iran, USA, tourism, hotel industry, Arizona, Österreich, Deutschland, Übersetzungen, Wirtschaft, technische Übersetzungen, Medizin, traduceri legalizate, medicina, economie, traducator autorizat al Ministerului de Justitie, documente, Kosmetik, turism, germana, romana, engleza, persana, Recht, Wien, Tucson, diplome, migration, contracts, legal documents, diplomas, certificates, Phoenix, depositions, court, fast, urgent, rapid, Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New ... Romanian
Соединети Американски Држави
355 points
Romanian на English
Identity Verified   Elizabeth Rudin
  Medical/Legal/EU translations
Hungarian, Romanian, English, medical translator, medical translations, medical, pharmaceutical, cardiology, clinical studies, clinical trials, research, reports, protocols, hospital discharge summaries, postmortem reports, CRO contracts, PILs, PICs, SPCs, drug registration, EMEA compliance, legal, law, contracts, legislation, EU, international relations, translation, revision, back-translation, proof-reading, verification ... Hungarian/Romanian
Обединето Кралство
360 points
Romanian на English
Identity Verified   Irina Adams
  ATA Voting Member - 17 years experience
Romanian, English, Translator, voice over, over 10 years experience, return projects in no time, fast, reliable, law, business, marketing, technology, IT, Romaneste, lege, 10 ani experienta, zece ani experienta, raduceri, voci, vocile, Mutarjim in Urdu, traducător (male)/traducătoare (female), tłumacz (male), tłumaczka (female), mütercim, cevirmen, tercüman, Prevodilac (Latin), Преводилац (Cyrillic), oversetter, Bāsha Parivarthaka, переводчик, переводчица, Iwwersetzer, Iwwersetzerin, traducteur, traductrice, 翻译, 译者, 翻译人。, นักแปล, fordító, 'cyfieithydd', pl. 'cyfieithwyr', translation, Romanian, English to Romanian translation, translator, Romanian translator, IT, computer, computers, technical, legal, sworn, linguistics, Romanian, native, document, documents, localization, web site, automotive, games, game, PC, business, software, certificate, diploma, DVD, manual, manuals, transcript, cinema, TV, film, subtitles, mechanics, engineering, traducere, traduceri, engleza, romana, autorizat ... English/Romanian
Соединети Американски Држави
108 points
Romanian на English
Identity Verified   Ciprian Patrascu
  Native MD, TRADOS, 12-years experience
medicine, cardiology, oncology, ophthalmology, neurology, nephrology, ENT, orthopedy, surgery, anesthesiology, gastroenterology, equipment, clinical trials, medical devices, pharmaceuticals, biochemistry, physiology, pathology, scientific & medical (journal) articles, doctoral theses, patient reports & consent forms, patient information leaflets, disability, determination, instruction, manuals, books, documentaries, drug leaflets, PhD, Terminology verification, Romanian, informed consent, doctor, MD, M.D., Ciprian Patrascu, health, rehabilitation, therapy, physiotherapy, rheumatology, alternative medicine, psychology, psychotherapy, neuropsychology, preventive medicine, health care, computer presentations, case reports, clinical protocols, medical texts reviewing, reviewer, proofreading, proof reading, MSDS, MSDSs translation translations Romanian English ... Romanian
Романија
295 points
Romanian на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search