Russian to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Russian на English преведувачи и толкувачи » General fields

Russian на English Tech/Engineering преведувачи (3941)
Russian на English Art/Literary преведувачи (729)
Russian на English Medical преведувачи (10943)
Russian на English Law/Patents преведувачи (3786)
Russian на English Science преведувачи (1471)
Russian на English Bus/Financial преведувачи (4108)
Russian на English Marketing преведувачи (3790)
Russian на English Other преведувачи (944)
Russian на English Social Sciences преведувачи (2220)

Russian на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Russian на English преведувачи: Сметководство
Russian на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста
Russian на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена
Russian на English преведувачи: Земјоделство (1581)
Russian на English преведувачи: Стока / Сточарство
Russian на English преведувачи: Антропологија (739)
Russian на English преведувачи: Археологија (580)
Russian на English преведувачи: Архитектура
Russian на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (3199)
Russian на English преведувачи: Астрономија & Вселена (678)
Russian на English преведувачи: Финансии (општо) (6321)
Russian на English преведувачи: Автоматика & Роботика (1151)
Russian на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (2783)
Russian на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (1376)
Russian на English преведувачи: Ботаника
Russian на English преведувачи: Градба / Градежништво (3584)
Russian на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (7770)
Russian на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (1092)
Russian на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (4602)
Russian на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (1503)
Russian на English преведувачи: Поезија & Литература (4438)
Russian на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (4267)
Russian на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (2234)
Russian на English преведувачи: Телеком(уникации) (3446)
Russian на English преведувачи: Компјутери (општо)
Russian на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (2011)
Russian на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (3576)
Russian на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (2303)
Russian на English преведувачи: Право: Договор(и) (5583)
Russian на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (2604)
Russian на English преведувачи: Козметика, Убавина (2351)
Russian на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (759)
Russian на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (3037)
Russian на English преведувачи: Економија (5030)
Russian на English преведувачи: Образование / Педагогија (5885)
Russian на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (2067)
Russian на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (2396)
Russian на English преведувачи: Инжинерство (општо)
Russian на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (2001)
Russian на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (2566)
Russian на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (835)
Russian на English преведувачи: Животна средина & Екологија
Russian на English преведувачи: Езотерични практики (642)
Russian на English преведувачи: Рибарство (268)
Russian на English преведувачи: Фолклор (965)
Russian на English преведувачи: Храна & Млечни производи (2855)
Russian на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (786)
Russian на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (1168)
Russian на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (2271)
Russian на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (868)
Russian на English преведувачи: Генеалогија (242)
Russian на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (4154)
Russian на English преведувачи: Генетика (467)
Russian на English преведувачи: Географија (1619)
Russian на English преведувачи: Геологија (877)
Russian на English преведувачи: Влада / Политика (4350)
Russian на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (1159)
Russian на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (2745)
Russian на English преведувачи: Историја (3008)
Russian на English преведувачи: Туризам & Патување
Russian на English преведувачи: Човечки ресурси (3075)
Russian на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (1190)
Russian на English преведувачи: Осигурување (1567)
Russian на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (2586)
Russian на English преведувачи: Интернет, е-трговија (2820)
Russian на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (1610)
Russian на English преведувачи: Металургија / Лиење
Russian на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (3240)
Russian на English преведувачи: Новинарство
Russian на English преведувачи: Недвижнини (2038)
Russian на English преведувачи: Право (општо) (4925)
Russian на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (2092)
Russian на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (2095)
Russian на English преведувачи: Лингвистика (4596)
Russian на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (3304)
Russian на English преведувачи: Менаџмент (3604)
Russian на English преведувачи: Производство (1628)
Russian на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Russian на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (4020)
Russian на English преведувачи: Математика & Статистика
Russian на English преведувачи: Медицина (општо)
Russian на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Russian на English преведувачи: Медицина: Инструменти (858)
Russian на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (1860)
Russian на English преведувачи: Meteorology (142)
Russian на English преведувачи: Метрологија (275)
Russian на English преведувачи: Војска / Одбрана
Russian на English преведувачи: Музика (2083)
Russian на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Russian на English преведувачи: Исхрана (994)
Russian на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (2629)
Russian на English преведувачи: Друго (1089)
Russian на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (288)
Russian на English преведувачи: Патенти (745)
Russian на English преведувачи: Филозофија (1370)
Russian на English преведувачи: Физика (687)
Russian на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (1000)
Russian на English преведувачи: Психологија (2119)
Russian на English преведувачи: Религија (1824)
Russian на English преведувачи: Трговија на мало
Russian на English преведувачи: Safety
Russian на English преведувачи: SAP (366)
Russian на English преведувачи: Наука (општо) (2742)
Russian на English преведувачи: Жаргон
Russian на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (3012)
Russian на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (1974)
Russian на English преведувачи: Анкетирање (791)
Russian на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (476)
Russian на English преведувачи: Зоологија (510)

Russian на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Jack Doughty
  Translator since 1953
Mechanical engineering, aerospace, metallurgy, shipbuilding, patents, business correspondents, contracts, media, politics ... English
Обединето Кралство
14042 points
Russian на English
Identity Verified   Mark Berelekhis
  Exemplary quality, truly bilingual
Literature, poetry, books, prose, fiction, novels, stories, games, video games, RPG, MMORPG, localization, localisation, legal, film and cinema, movie scripts, screenplays, subtitles, psychology, marketing, advertising, surveys, philosophy, theology, simultaneous interpreter, conference interpreter, transcription, editing, proofreading, перевод с английскогого, поэзия, литература, книги, проза, кино, сценарий, киносценарий, компьютерные игры, психология, маркетинг, локализация, синхронный переводчик. ... Russian/English
Соединети Американски Држави
4172 points
Russian на English
Identity Verified   Amy Lesiewicz
  the bond between science and language
Engineering, technical specifications, detailed design, detail design, design documentation, technical, science, scientific, chemistry, biochemistry, biology, environmental science, environmental management systems, physics, mathematics, statistics, real estate, appraisal, commercial, residential, warehouse, office, tourism, sales, marketing, annual report, energy, petroleum, oil, gas, electricity, power, contract, power of attorney, legal, personal documents, diploma, transcript, publishing, futures trading, options trading, food service, проектирование, проект, рабочий проект, технические условия, специальные технические условия, нефт, газ, химия, Физика, наука, научный перевод, договор, недвижимость, петрохимия, биология, биохимия, строительство, refining, HSE, OSHA, GOST, SNIP, process industry, standards, regulations, occupational Safety, construction, concrete, fire Safety, explosion Safety, project development, нефтегазовая промышленность, нефть и газ, бурение, взрывопожарная бе ... English
Соединети Американски Држави
2554 points
Russian на English
Identity Verified   Judith Hehir
  Professional, polished text
freelancer, Russian-English translation, court interpreter, editing, copyediting, proofreading, experienced editor, academic writing, academic research, doctoral dissertations, medical journals, health care, pharmaceuticals, humanities, social sciences, competitive intelligence, linguistics, education, letters, documents, resumes, journalism, advertisements, magazine articles, magazine columns, editorials, publishing, newspaper articles, correspondence, носитель английского языка, русско-английский перевод, медицинский перевод, журналистика, образование, маркетинг, перевод документов, редактор, корректор, редактирование, корректирование ... English
Соединети Американски Држави
1094 points
Russian на English
Identity Verified   Sam Pinson
  ATA and SDL Trados Certified, RUS>ENG
Russian, English, translation, Russian translation, English translation, translator, editing, proofreading, SDL Trados, Lingvo X3, computer software, компьютерное программное обеспечение, computer hardware, аппаратное обеспечение компьютера, technology, technical writing, machine vision, машинное зрение, computer vision, компьютерное зрение, machine learning, машинное самообучение, artificial intelligence, AI, искусственный интеллект, ИИ, signal processing, обработка сигналов, politics, политика, religion, религия, Christianity, христианство, marketing, маркетинг, finance, финансы, economics, экономика, entrepreneurism, entrepreneurship, предпринимательство, 2014 Winter Olympic Games in Sochi, зимние олимпийские игры в Сочи 2014, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Acrobat, .ai files, .psd files, .indd files, .pdf files, tax policy, налоговая политика, social policy, социальная политика, monetary policy, денежная политика, transition economy, переходная экономика ... English
Соединети Американски Држави
816 points
Russian на English
Identity Verified   Konstantin Kisin
  Bilingual Finance, Law & Business Pro
finance, economics, political, tourism, business, corporate, audit, energy, financial, banking, stock exchange, forex, commodities, shares, stocks, broker, investment, monetary, money, travel, foreign, trade, trading, credit, crediting, leasing, lease, loan, growth, market, supply, demand, capital, stake, Edinburgh, Scotland, London, England, UK, Great Britain, Russian, English, politics, political theory, social science, sociology, philosophy, video games, games, fps, shooters, strategy, Russian translation, переводы, услуги перевода, политика, геополитика, перевод, английский, перевод с английского, перевод на английский, экономические переводы, финансовые переводы, спортивные переводы, kostya, kissine, interpreting, kisin, language, services, legal, interpreter, banks, finance, corporate, clients, correspondence, video games, fps, shooters, legal, law, firm, text, debate, discussion, court, case, statement, ruling, decree, law, legislation, legislative, conference, speaker, trainer, ... English/Russian
Обединето Кралство
1044 points
Russian на English
Identity Verified   Andrew Sabak
  No job too difficult!
mathematics, physics, computers, science, engineering, technical, patents, business, finance, accounting, financial, Church Slavonic, Orthodox theology, history, Carpatho-Russian ... English
Соединети Американски Држави
312 points
Russian на English
Identity Verified   Jennifer Guernsey
  25+ yrs exp: pharma, medicine, biology
biology, microbiology, chemistry, patents, immunology, biological weapons, biological defense, biodefense, medicine, medical, nuclear weapons, nuclear, chemical, chemical weapons, chemical defense, biomedical, pharmaceutical, pharmaceuticals, clinical trials ... English
Соединети Американски Држави
284 points
Russian на English
Identity Verified   Elizabeth Adams
  Legal translator with research skills
Russian, English, business, marketing, promotion, advertising, law, legal, journalism, real estate, contracts, art, architecture, interpreting, economics, social sciences, cosmetics, film, screenplay, subtitling, кино, субтитры, диалог, маркетинг, реклама, договор, доверенность, презентация ... English
Соединети Американски Држави
252 points
Russian на English
Identity Verified   Simon Geoghegan
  25 yrs exp., ITI Certified, Trados, DVX3
film, magazines, legal, oilandgas, publishing, television, sport, voicecoaching, financial, finance, law, Legal, Contracts, Colloquial, Correspondence, Certificates, General, Science, Technical, Oil, Gas, law, marketing, transcreation, Russian, UK, English, oil, gas, localisation, ... English
Обединето Кралство
116 points
Russian на English
Identity Verified   Paul Merriam
  Years of experience
criminal law, narcotics, fraud, derecho penal, narcóticos, dolo contractual, Strafrecht, Rauschgift, Betrug, prawo karne, narkotyki, oszustwo, уголовное право, наркотики, мошеничество ... English
Соединети Американски Држави
95 points
Russian на English
Identity Verified   James Vail
  Medical Research & Pharmaceuticals
medical, research, pharmaceutical, drug, clinical, editing, ATA-certified, proofreading, back, translation, Russian, English, American, idiomatic, surgical, surgery, equipment, diagnostic, health, healthcare, patent, trial, fast, economical, accurate, audience, target, experienced ... English
Соединети Американски Држави
83 points
Russian на English
Identity Verified   Joanna Dobson
  Ten years experience, Cambridge educated
Russian, Church Slavonic, Altai, indigenous culture, conservation, ecology, sacred ecology, climate, integrated spiritual landscapes, sacred land, preservation, rock art, localization, website translation, nature connectedness ... English
Обединето Кралство
20 points
Russian на English
Identity Verified   J.E.Sunseri
  www.RussianTechTrans.com
translation, editing, proofreading, Russian literary translator, Russian to English translator literature translation, literary translator, literary translation, literary adaptation, fiction, biography, art, social sciences, academics, oil and gas, petroleum engineering, cinema, film, TV, TV series, drama, movie scripts, history, tourism and travel, business correspondence, advertising, marketing, mass media, gaming, games, video games, casino games, entertainment industry, show business, transport, rolling stock Jennifer Sunseri ... English
Соединети Американски Држави
24 points
Russian на English
Identity Verified   Shelley Fairweather-Vega
  The English you need
perevod, tarjima, uzbek translation, Russian journalism, Russian contracts, Russian translation, Russian news, Russian poetry, uzbek stories, uzbek fiction, literary translation, legal translation, certified Russian translator, desktop publishing, dtp ... English
Соединети Американски Држави
28 points
Russian на English
Identity Verified   elherrera
  Experienced multilingual translator
medical, medicine, clinical trials, pharmaceuticals, informed consent, patient reported outcomes, PRO, regulatory correspondence, legal, law, contracts, academic, copy writing, newspaper & magazine articles, immigration documents, immigration translator, civil status, immigration, literature, general correspondence, personal documents, short documents, general business correspondence, military-technical, military, political-economic, defense, aerospace, marine, navy, psychology, philosophy, critical studies, literature, journalism, cultural studies, social sciences, journalism, tourism, marketing, health care, medicine, Romance languages, Germanic languages, Slavic languages, translation, editing, Russian, Bulgarian, Macedonian, Serbian, Croatian, Bosnian, French, Spanish, Italian, Portuguese, Romanian, Moldovan, German, Swedish, Norwegian, Danish, Dutch, Afrikaans, Azerbaijani, Turkish, Turkic languages ... English
Соединети Американски Држави
20 points
Russian на English
Identity Verified   Peter Gleason
  Making a Market for Awesome Translation
Сметководство, Војска / Одбрана, Друго, Недвижнини, Бродови, пловење, поморство, Општествена наука, социологија, етика итн., Право: Оданочување & Царина, Телеком(уникации), Текстил / Облека / Мода, Туризам & Патување, Идиоми / Максими / Поговорки, Новинарство, Медиуми / Мултимедија, Право (општо), Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право, Рекламирање / Односи со јавноста, Езотерични практики, Општо / Разговор / Честитки / Писма, Географија, Човечки ресурси, ИТ (Информатичка технологија), Осигурување, Меѓународни Организации/Развој/Соработка, Интернет, е-трговија, Инвестиции / Хартии од вредност, Право: Договор(и), Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии, Бизнис/Трговија (општо), Компјутери: Софтвер, Економија, Образование / Педагогија, Финансии (општо), Генеалогија, Влада / Политика, Лингвистика, Компјутери (општо) ... English
Полска
8 points
Russian на English
Identity Verified   Fiona Paterson
  Qualified legal translator
translator, French, Russian, English, business, government, social issues, human rights, UN, United Nations ... English
Обединето Кралство
0 points
Russian на English
Identity Verified   James Shipp
  Half a century of translation excellence
aerospace, certificates, chemistry, contracts, economics, geosciences, law, life sciences, nuclear engineering, patents, petroleum production, physics ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Russian на English
Identity Verified   Louie Saletan
  Native US English, 22 years' experience
oil, gas, aerospace, environment, environmental, feasibility studies, contracts, law, laws, legal, regulations, codes, arts, nonprofit, grants ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Russian на English
Identity Verified   Henry Schroeder
  Thanks
Literature, Prose, Poetry, Literary Criticism, Reviews, Articles, Essays, Art, Painting, Century, Writers, Artists, Painters, Academics, Critics, Novellas, Short stories, Historians, History, Russia, Germany, 19th Century, 20th Century, Sewing, Fabric, Design, Clothing, Fashion, ... English
Соединети Американски Држави
409 points
Russian на English
Identity Verified   Sofia Gutkin
  The right word in the right place
Russian to English, Russian to English translator, Russian to English editor, Russian to English proofreader, Russian to English translation, medicine, medical, pharmacology, pharmaceuticals, physiotherapy, physical therapy, literature, literary translation, novel translation, short story translation, medical translation, pharmaceutical translation, science translation, novels, books, stories, fiction, marketing, marketing translation, travel, tourism, translating, freelance translator, editing, editor, proofreading, proofreader, Australia, Australian English, British English, translator in Australia, перевод, переводчик, редактирование, с русского на английский, медицинский перевод, научный перевод, литературный перевод, художественный перевод, редактирование, корректура, проверка текстов, маркетинг, реклама, медицина, наука, зоология, ветеринария, история, политика, философия, литература, книги, туризм, путешествия, Австралия, переводчик в Австралии, австралийский английский, британс ... English/Russian
Австралија
274 points
Russian на English
  Margarita
  100% accuracy in multiple languages
law, legal, contract, business, family, medicine, medical, IT, technical, software, game, games, computer, music, art, fiction, psychology, pharmaceutical, translation, fast, English, french, italian, Russian, agreement ... Russian/English
Соединети Американски Држави
207 points
Russian на English
Identity Verified   JW Narins
  Serious Literary/Legal Trans-For 20+ Yrs
Russian, English, copywriting, proofreading, proofing, editing, editorial, Ukrainian, literature, prose, poetry, verse, scholarship, academic, essay, writing, translation, law, legal, contract, document, certificate, paper, dissertation, thesis, writer, poet, journalist, copywriter, editor, proofreader, translator, Russia, Ukraine, scholar ... Russian/English
Соединети Американски Држави
72 points
Russian на English
Identity Verified   Natasha Liberman
  
Russian, English, Ukrainian, translation, interpretation, editing, proofreading, business, legal, contract, form, transcript, certificate, CV, resume, diploma, administrative, financial, HR, management, litigation, documents, search record, search warrant, license, corporate charter, agreement, authorization, Power of Attorney, lease, memo, website copy, advertisement, marketing, presentation, brochure, survey, letter, essay, tour, negotiations, test, exam, games, game localization, marketing, law, corporate, tour guide ... English/Russian
Соединети Американски Држави
68 points
Russian на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search