Slovak to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Slovak на English преведувачи и толкувачи » General fields

Slovak на English Tech/Engineering преведувачи (209)
Slovak на English Art/Literary преведувачи (1249)
Slovak на English Medical преведувачи (9076)
Slovak на English Law/Patents преведувачи (252522)
Slovak на English Science преведувачи (1288)
Slovak на English Bus/Financial преведувачи (10330)
Slovak на English Marketing преведувачи (1333)
Slovak на English Other преведувачи (200)
Slovak на English Social Sciences преведувачи (1685)

Slovak на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Slovak на English преведувачи: Сметководство
Slovak на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста
Slovak на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена
Slovak на English преведувачи: Земјоделство (115)
Slovak на English преведувачи: Стока / Сточарство
Slovak на English преведувачи: Антропологија
Slovak на English преведувачи: Археологија (50)
Slovak на English преведувачи: Архитектура (98)
Slovak на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство
Slovak на English преведувачи: Астрономија & Вселена
Slovak на English преведувачи: Финансии (општо) (447)
Slovak на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Slovak на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (278)
Slovak на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (126)
Slovak на English преведувачи: Ботаника
Slovak на English преведувачи: Градба / Градежништво (231)
Slovak на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
Slovak на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
Slovak на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (339)
Slovak на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (125)
Slovak на English преведувачи: Поезија & Литература
Slovak на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (306)
Slovak на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (167)
Slovak на English преведувачи: Телеком(уникации) (264)
Slovak на English преведувачи: Компјутери (општо) (385)
Slovak на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (185)
Slovak на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (282)
Slovak на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (190)
Slovak на English преведувачи: Право: Договор(и) (419)
Slovak на English преведувачи: Готвење / Кулинарство (217)
Slovak на English преведувачи: Козметика, Убавина
Slovak на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (73)
Slovak на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија
Slovak на English преведувачи: Економија
Slovak на English преведувачи: Образование / Педагогија (392)
Slovak на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Slovak на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (163)
Slovak на English преведувачи: Инжинерство (општо) (228)
Slovak на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (139)
Slovak на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (186)
Slovak на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (74)
Slovak на English преведувачи: Животна средина & Екологија (246)
Slovak на English преведувачи: Езотерични практики (51)
Slovak на English преведувачи: Рибарство (28)
Slovak на English преведувачи: Фолклор (74)
Slovak на English преведувачи: Храна & Млечни производи (223)
Slovak на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (66)
Slovak на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (109)
Slovak на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Slovak на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (41)
Slovak на English преведувачи: Генеалогија (31)
Slovak на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (378)
Slovak на English преведувачи: Генетика (41)
Slovak на English преведувачи: Географија (133)
Slovak на English преведувачи: Геологија (43)
Slovak на English преведувачи: Влада / Политика (311)
Slovak на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (90)
Slovak на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Slovak на English преведувачи: Историја
Slovak на English преведувачи: Туризам & Патување (539)
Slovak на English преведувачи: Човечки ресурси (299)
Slovak на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
Slovak на English преведувачи: Осигурување (162)
Slovak на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (149)
Slovak на English преведувачи: Интернет, е-трговија
Slovak на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (67)
Slovak на English преведувачи: Металургија / Лиење (59)
Slovak на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (301)
Slovak на English преведувачи: Новинарство (191)
Slovak на English преведувачи: Недвижнини (150)
Slovak на English преведувачи: Право (општо)
Slovak на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Slovak на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина
Slovak на English преведувачи: Лингвистика (253)
Slovak на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (234)
Slovak на English преведувачи: Менаџмент (286)
Slovak на English преведувачи: Производство (124)
Slovak на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство (30)
Slovak на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
Slovak на English преведувачи: Математика & Статистика (59)
Slovak на English преведувачи: Медицина (општо) (360)
Slovak на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (88)
Slovak на English преведувачи: Медицина: Инструменти
Slovak на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (224)
Slovak на English преведувачи: Meteorology (15)
Slovak на English преведувачи: Метрологија (18)
Slovak на English преведувачи: Војска / Одбрана
Slovak на English преведувачи: Музика
Slovak на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (49)
Slovak на English преведувачи: Исхрана (100)
Slovak на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Slovak на English преведувачи: Друго (98)
Slovak на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Slovak на English преведувачи: Патенти
Slovak на English преведувачи: Филозофија (110)
Slovak на English преведувачи: Физика
Slovak на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (91)
Slovak на English преведувачи: Психологија (164)
Slovak на English преведувачи: Религија (115)
Slovak на English преведувачи: Трговија на мало (107)
Slovak на English преведувачи: Safety (37)
Slovak на English преведувачи: SAP
Slovak на English преведувачи: Наука (општо)
Slovak на English преведувачи: Жаргон
Slovak на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (259)
Slovak на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
Slovak на English преведувачи: Анкетирање (55)
Slovak на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство
Slovak на English преведувачи: Зоологија

Slovak на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
  Milada Major
  Sworn Translator (SLK‹›ENG‹›CZE)
Slovak, Czech, English, French, translation, interpreting, sworn translator, law, common, civil, company, labour, employment, criminal, court, decision, judgment, appeal, appellate review, contract, agreement, banking, business, economy, finance, annual report, financial statements, income statement, cash flow statement, balance sheet, memorandum of association, deed of incorporation, articles of association, bylaws, code of conduct, corporate policy, commercial register, business register, legal correspondence, business correspondence, corporate policy, IT, software, localization, marketing, investment, audit, insurance, tax, tax return, travel, tourism, cuisine, technical manual, operating instructions, expert, professional, express same day service ... Slovak
Словачка
40 points
Slovak на English
Identity Verified   Michal Zugec
  Airborne responsibility
contract, agreement, transportation, warehousing, foundry, construction, translation, preklad, English, angličtina, Slovak, Czech, zmluva, doklady, priemysel, manual, industry, aviation, weapons, technology, military, hand book, process, processing, industry, certificate, legal, príručka, Wordfast, Trados studio 2009, ... Slovak
Словачка
554 points
Slovak на English
Identity Verified   Gerry Vickers
  A REAL English native speaker!
czech translation, Slovak translation, czech websites, Slovak websites, czech medical interpreting, Slovak medical translation, czech legal translation, Slovak legal translation, tourism, music, arts, public services, legal interpreting, law, court interpreting, proofreading, Manchester, Liverpool, Leeds, solicitors, czech court interpreter, Slovak court interpreter, czech translator manchester, Slovak translator manchester ... English
Обединето Кралство
357 points
Slovak на English
Identity Verified   Igor Liba
  Translations with Sense
Slovak, manuals, Slovakian, czech, technical, Slovakia, technology, automotive, hardware, household appliances, electronics, Slovakian, manual, Slovak translations, translations to Slovak, kosice ... Slovak
Словачка
373 points
Slovak на English
Identity Verified   Hannah Geiger
  Bilingual, Czech-born
law, litigation, corporate law, civil procedure, criminal law, contracts, social sciences, medical documents/reports, journalism, advertising, literature, music theory, media, business (marketing, public relations), dubbing (documentaries and feature films), film scripts, book reviews, history, certificates/diplomas/licenses, brochures (tourism), general translations ... Czech/English
Соединети Американски Држави
179 points
Slovak на English
Identity Verified   Slavomir BELIS
  English-SLOVAK-English translations
Slovak translation, Slovak translations, Slovak translator, English to Slovak, Slovak to English, translate English to Slovak, translate Slovak to English, translate Slovak, Slovak subtitles, English Slovak translation, Slovak English translation, translation from English to Slovak, translation from Slovak to English, Slovak translation service, English to Slovak translator, Slovak to English translator, Slovak-English, English-Slovak ... Slovak
Словачка
174 points
Slovak на English
Identity Verified   Pavel Prudký
  Experienced Tech University graduate
Engineering, hydraulics, pneumatic mechanisms, automotive industry, service manuals, owner´s manuals, technological processes, technical data sheets, car paints, MSDS, management, marketing, production control, quality and environmental management, 5S, Poka Yoke, Kaizen, Kanban, Six Sigma, lean manufacturing, human resource management, contracts, industrial property protection, patents, trade marks, licence agreements, etc. ... Czech
Република Чешка
198 points
Slovak на English
Identity Verified   srubkova
  20 years with technical translations
English, Czech, simultaneous interpreting, consecutive interpreting, translations, architecture, civil engineering, MEP, HVAC, electric instalations, town planning, real estates, gardens, landscaping, forestry, art, history of art, quality management, paper processing, wood processing, power plants, telecommunications, mechanical engineering, automotive industry, banking, computers, software ... Czech
Република Чешка
201 points
Slovak на English
Identity Verified   Charles Stanford
  Qualified, experienced EN native speaker
Czech, Slovak, German, Dutch, French, legal, law, contracts, certificates, pharmaceuticals, pesticides, etc. ... English
Република Чешка
63 points
Slovak на English
  Juro Sebestyen, A.B.I.E.S. s.r.o.
  Creating understanding
Translation, interpretation, simultaneous, consequtive, fast and easy service, biology, pharmaceutical industry, medicine, mechanical engineering, chemistry, insurance, banking, protection of environment Preklad, tlmočenie, simultánne, konzekutívne, rýchlo, spoľahlivo, ľahko, služby, biológia, farmácia, medicína, strojárstvo, chémia, chemický priemysel, poisťovníctvo, bankovníctvo, životné prostredie übersetzung, Dolmetschen, simultan, konsekutiv, schell, leicht, verlässlich, Biologie, Farmakologische Industrie, Medizin, Maschinenbau, Chemie, Versicherungswesen, Bankwesen, Umweltschutz ... Slovak
Словачка
114 points
Slovak на English
Identity Verified   Vladimír Hoffman
  Over 20 years of translation experience
Slovak, English, financial statements, KIIDs, annual accounts, contracts, agreements, automotive, nuclear power engineering ... Slovak
Словачка
137 points
Slovak на English
Identity Verified   Nicholas Miller
  Native English, MITI, MCIL
Czech, Slovak, translation, český, překlad, čestina, slovenský, preklad, slovenština, English, anglický, angličtina, language, jazyk, česky, anglicky, slovensky ... English
Република Чешка
32 points
Slovak на English
Identity Verified   Radek Lhotsky
  
medical translations, veterinary, pharmaceutical, clinical studies, English, czech, informed consent forms, summary of product characteristics, PIL, EMEA, medical devices, cardiology, general medical translations ... Czech
Република Чешка
150 points
Slovak на English
Identity Verified   Misha Smid
  The best Czech translator in Canada
My strength as a translator is in delivering high quality work at very competitive rates while meeting deadlines. Also my understanding of different cultures and access to experts in various fields allows me to provide superior translation services. ... Czech/English
Канада
94 points
Slovak на English
Identity Verified   Peter Hladky
  Experienced & reliable translator
Electrical engineering, machinery engineering, nuclear power engineering, power engineering, civil engineering, IT, computers, hardware, software, military, woodworking technology, medical technology, patents, intellectual property, business, economy, laws. ... Slovak
Словачка
121 points
Slovak на English
  Jan Ramza
  Medical and legal
birth certificate, business, business translation, business translator, cat, cat tool, certificate, certified, clinical, clinical records, clinical research, clinical study translation, clinical trials, clinical trials localization, criminal records, epr, electronic patient record, English Slovak translation, English Slovak translations, English Slovak translator, English to Slovak, English to Slovak translation, English to Slovak translations, English to Slovak translator, English to Slovakian, English-Slovak, freelance, freelancer, from English, health, healthcare, healthcare translation, healthcare translator, human Slovak translation, informed consent forms, instruction manuals, instructions for use, intensive care, language services, language services provider, linguistic services, linguistic validation, localization, market research, marriage certificate, material Safety data sheet, medical, medical articles, medical brochures, medical device, medical devices instruction manuals, ... Slovak
Словачка
92 points
Slovak на English
Identity Verified   Samuel Hunt
  Native English translations < CZ, SK, DE
German, Czech, Slovak, contracts, real estate, marketing, technical, websites, medical, mechanical engineering, architecture, journalism ... English
Германија
16 points
Slovak на English
  Martina G. Wise
  Professional, Accurate, Thorough.
czech, Slovak, English, legal, medical, literary, academic, travel, marketing, press, journalism, general, English native speaker, translation, copy-editing, proofreading ... English
Соединети Американски Држави
4 points
Slovak на English
Identity Verified   Isabel Stainsby
  
Czech, Slovak, French, German, medical, legal, scientific, technical, cultural, culinary, literary, English native speaker, rodilý mluvčí angličtiny, locutrice native d'anglais, englische Muttersprachlerin ... English
Обединето Кралство
4 points
Slovak на English
Identity Verified   DarrenChastney
  English Clarity From Complexity
English, Slovak, proofreading, translation, transcreation, editing, pre-print, native, academic proofreading, marketing proofreading, business proofreading ... English
Словачка
0 points
Slovak на English
Identity Verified   Maria Silvestri
  Looking forward to working with you!
Italian, Slovak, interpreting, interpretation, arts, artistic, marketing, publicity, public relations, humanities, history, anthropology, folklore, history, historical, art history, media ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Slovak на English
Identity Verified   Scott Evan Andrews
  OVER A QUARTER-CENTURY OF EXPERIENCE!
translator, interpreter, překlady a tlumočení, tlumočník, překladatel, překlad do angličtiny, Czech translator, Czech guide, Prague interpreter, trip to Czech Republic, Czech, document translator, contracts and agreement, annual report, quality, ISO 9001, marketing, veteran, English native speaker, Čeština, překladatel, Angličtina, anglický, rodilé mluvčí, ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Slovak на English
Identity Verified   Prokop Vantuch
  Tourism,medical/pharmaceutical, sports
English to Czech, Czech to English, Czech sports translator, Czech translator, sports translator, sports translations, sports interpreter, Czech, English, book, books, linguistics, marketing, dissertation, thesis, website, general, medical, medicine, sport, tourism, travel, soccer, pharmaceutics, biology, geography, sports, football, athletics, tennis, hockey, olympic, Ostrava, translator, interpreter, student, překladatel, tlumočník, překlady, tlumočení, čeština, angličtina, český, anglický, disertace, diplomová, knihy, fotbal, hokej, tenis, sportovní překladatel, sportovní překlady ... Czech
Република Чешка
117 points
Slovak на English
Identity Verified   Trevor Chichester
  High-Quality Pharmaceutical Translations
Transcription, Arabic, German, Slovak, Dutch, Translation, Proofreading, fluent, native, Language Pair, Pharmaceuticals, Medical, Medical Devices, Health Care, Drug Labels, Clinical Research Protocols, Cardiology, Informed Consent Forms (ICFs) Serious Adverse Events (SAEs), Patient Information Leaflets (PILs) Patient Medical Records, Patient Reported Outcomes (PROs), Medical Devices, Technical Surgical Procedures, Oncology Pharmaceuticals, Biology, Chemistry, Surgery, EMA, FDA, Clinical, Trial ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Slovak на English
Identity Verified   hetongzhi
  
Retired, diplomat, experienced translator, slova, k czech, russian, ukrainian, polish, finnish, swedish ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Slovak на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search