Swedish to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Swedish на English преведувачи и толкувачи » General fields

Swedish на English Tech/Engineering преведувачи (23165)
Swedish на English Art/Literary преведувачи (23548)
Swedish на English Medical преведувачи (17867)
Swedish на English Law/Patents преведувачи (705)
Swedish на English Science преведувачи (2070)
Swedish на English Bus/Financial преведувачи (21921)
Swedish на English Marketing преведувачи (242)
Swedish на English Other преведувачи (11556)
Swedish на English Social Sciences преведувачи (3588)

Swedish на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Swedish на English преведувачи: Сметководство (184)
Swedish на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (722)
Swedish на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (112)
Swedish на English преведувачи: Земјоделство (147)
Swedish на English преведувачи: Стока / Сточарство
Swedish на English преведувачи: Антропологија (98)
Swedish на English преведувачи: Археологија (106)
Swedish на English преведувачи: Архитектура (88)
Swedish на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (277)
Swedish на English преведувачи: Астрономија & Вселена (86)
Swedish на English преведувачи: Финансии (општо) (586)
Swedish на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Swedish на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (345)
Swedish на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (214)
Swedish на English преведувачи: Ботаника (91)
Swedish на English преведувачи: Градба / Градежништво (279)
Swedish на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
Swedish на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (125)
Swedish на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (376)
Swedish на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
Swedish на English преведувачи: Поезија & Литература (638)
Swedish на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (669)
Swedish на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (311)
Swedish на English преведувачи: Телеком(уникации) (490)
Swedish на English преведувачи: Компјутери (општо)
Swedish на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (376)
Swedish на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (590)
Swedish на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (371)
Swedish на English преведувачи: Право: Договор(и) (426)
Swedish на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Swedish на English преведувачи: Козметика, Убавина
Swedish на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (103)
Swedish на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (555)
Swedish на English преведувачи: Економија
Swedish на English преведувачи: Образование / Педагогија (577)
Swedish на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Swedish на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (224)
Swedish на English преведувачи: Инжинерство (општо) (350)
Swedish на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (172)
Swedish на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство
Swedish на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
Swedish на English преведувачи: Животна средина & Екологија
Swedish на English преведувачи: Езотерични практики (73)
Swedish на English преведувачи: Рибарство
Swedish на English преведувачи: Фолклор (159)
Swedish на English преведувачи: Храна & Млечни производи (421)
Swedish на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (103)
Swedish на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (200)
Swedish на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Swedish на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (74)
Swedish на English преведувачи: Генеалогија
Swedish на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма
Swedish на English преведувачи: Генетика (72)
Swedish на English преведувачи: Географија
Swedish на English преведувачи: Геологија (62)
Swedish на English преведувачи: Влада / Политика (494)
Swedish на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (205)
Swedish на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (375)
Swedish на English преведувачи: Историја (274)
Swedish на English преведувачи: Туризам & Патување
Swedish на English преведувачи: Човечки ресурси
Swedish на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
Swedish на English преведувачи: Осигурување (197)
Swedish на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (270)
Swedish на English преведувачи: Интернет, е-трговија
Swedish на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (136)
Swedish на English преведувачи: Металургија / Лиење (53)
Swedish на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (620)
Swedish на English преведувачи: Новинарство
Swedish на English преведувачи: Недвижнини (175)
Swedish на English преведувачи: Право (општо)
Swedish на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Swedish на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (153)
Swedish на English преведувачи: Лингвистика (432)
Swedish на English преведувачи: Превоз / Шпедиција
Swedish на English преведувачи: Менаџмент (343)
Swedish на English преведувачи: Производство (187)
Swedish на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Swedish на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
Swedish на English преведувачи: Математика & Статистика (115)
Swedish на English преведувачи: Медицина (општо) (520)
Swedish на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (134)
Swedish на English преведувачи: Медицина: Инструменти (170)
Swedish на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (316)
Swedish на English преведувачи: Meteorology (24)
Swedish на English преведувачи: Метрологија (19)
Swedish на English преведувачи: Војска / Одбрана
Swedish на English преведувачи: Музика (366)
Swedish на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (78)
Swedish на English преведувачи: Исхрана (173)
Swedish на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Swedish на English преведувачи: Друго (166)
Swedish на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Swedish на English преведувачи: Патенти (104)
Swedish на English преведувачи: Филозофија (175)
Swedish на English преведувачи: Физика
Swedish на English преведувачи: Печатење& Издаваштво
Swedish на English преведувачи: Психологија (273)
Swedish на English преведувачи: Религија (219)
Swedish на English преведувачи: Трговија на мало (172)
Swedish на English преведувачи: Safety
Swedish на English преведувачи: SAP (51)
Swedish на English преведувачи: Наука (општо) (385)
Swedish на English преведувачи: Жаргон (125)
Swedish на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн.
Swedish на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (298)
Swedish на English преведувачи: Анкетирање
Swedish на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (88)
Swedish на English преведувачи: Зоологија (85)

Swedish на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Tania Samuelsson
  Pharmacist and Linguist
Swedish, Svenska, English, Australian English, Australia, pharmacy, pharmaceutical, drug, medication, medicinal product, patient information, clinical trial, ICF, IFU, medicine, medical, health care, sjukvård, lab report, questionnaire, patientenkät, translation, proofreading, proof reading, QC, backtranslation, back translation, backediting, marketing, survey, localisation, localization, medication, översättare, korrekturläsare, health care, life science, sjukvård, egenvård, PIL, report, SPC, SmPC, bipacksedel, produktresumé, EMA, EMEA, QRD, template, treatment guidelines, Tania McConaghy ... English
Шведска
524 points
Swedish на English
Identity Verified   JaneD
  Helping you talk their language
professional french translation, professional Swedish translation, professional English translation, french, Swedish, English, translation, native English, English native speaker, archaeology, archeology, academic paper, museums, museum, exhibitions, exhibition catalogues, exhibition catalogs, site report, excavation report, construction, technical specifications, civil engineering, management, management theory, management practice, cookery, recipes, IT, software, development, manual, help texts, website, technical writer, editing, proofreading, french to English, Swedish to English, translator, proofreader, editor, technical writing, transcreation ... English
Шведска
356 points
Swedish на English
Identity Verified   Helen Johnson
  Taught MA level translation at UniS
environment, forestry, general and some specialist medicine (e.g. cancer, cardiology), telecommunications, contracts, disputes, other legal documents, railways, paper and printing, information processing ... English
Обединето Кралство
249 points
Swedish на English
Identity Verified   Kathy Saranpa
  YalePhD/University Lecturer Translation
PhD, academic, genealogy, legal, business, personal, literature, history, arts, medical ... English
Финска
78 points
Swedish на English
Identity Verified   Ian Giles
  Skandinavisk->engelsk översättning
Swedish, Norwegian, Danish, railways, localization, literary ... English
Обединето Кралство
8 points
Swedish на English
Identity Verified   Heather Howey
  For SV-EN translation you can trust
Swedish, translation, construction, insurance, contracts, copyediting, proofreading, certified ... English
Канада
0 points
Swedish на English
Identity Verified   Agneta Pallinder
  Your bridge between Swedish and English
Swedish, English, svenska, engelska, translation, översättning, business and finance, company reports, social sciences, history, linguistics, English editing, older Swedish texts, humaniora, samhällsvetenskaper, historia, språkvetenskap, facköversättning, humanities ... Swedish/English
Обединето Кралство
376 points
Swedish на English
Identity Verified   Jan Schauseil
  Business and finance (annual reports)
Marketing, Financial reports, Annual reports, Travel and tourism, FARs ordbok, FARs dictionary, Trados, CAT tool ... English
Тајланд
19 points
Swedish на English
  Marie Christine Skrutkowska
  Lawyer-linguist
legal documents, contracts, agreements, due diligence reports, licenses, patents, statutes, by-laws, constitutive documents, board minutes, shareholder resolutions, certificates, financial reports, finance products, regulations, acts, corporate documents, transactional documents ... Swedish/English
Шведска
0 points
Swedish на English
Identity Verified   Martin Asplund
  Translations galore
English, Swedish, Italian, French, Norwegian, Danish, Translation, Proofreading, Review, Mechanics, Mechanical Engineering, Automotive, Manufacturing, Construction, Marketing, IT, Medical, Pharmaceutical ... English/Swedish
Италија
8 points
Swedish на English
Identity Verified   Rosica Dimitrova
  Your Nordic to English Partner
Maximum efficiency ... Bulgarian
Бугарија
30 points
Swedish на English
Identity Verified   Deane GOLTERMANN
  Easy reading - Good writing
Swedish, English, legal, law, contracts, leases, agreements, annual reports, financial reporting, business communications, IT, software, computers, technical documentation, construction, rail, public procurement ... English/Swedish
Шведска
1964 points
Swedish на English
Identity Verified   Peter Linton
  Skilled writer on business, finance, IT
Swedish, Sweden, English, England, US English, UK English, business, IT, commerce, marketing, finance, accountancy, annual report, interim report, IFRS, economics, e-commerce, computer, software, user guides, specification, localization, journalism, politics, classical music, Trados, årsredovisning ... English
Обединето Кралство
1432 points
Swedish на English
Identity Verified   Tim Kynerd
  
Swedish, railway, railroad, rail transit, IT, computer, technology ... English
Соединети Американски Држави
356 points
Swedish на English
Identity Verified   Chris S
  Experienced central bank translator
translation, copywriting, Swedish, Norwegian, Danish, finance, economics, accounting, accounts, accountancy, banking, investment, medicine, pharmaceuticals, biotech, biotechnology, enzymes, översättning, oversettelse, engelska, engelsk, ekonomi, medicin, läkemedel, svenska, norsk, dansk, translator, central bank, central banking, översättare, oversetter, professional, translate, medical, pharmaceutical, økonomi, forecasts, business, media, PR, quality, accurate, experienced, expert ... English
Обединето Кралство
288 points
Swedish на English
Identity Verified   Paul Lambert
  Always on time
accounting, business, commerce, commerical, finanace, financial, essays, advertising, brochures, articles, law, history, religion, politics, science, speeches, technical ... English
Шведска
280 points
Swedish на English
Identity Verified   Michael Ellis
  Fast and faithful.
Swedish, Norwegian, Science, Technology, Business ... English
Обединето Кралство
259 points
Swedish на English
Identity Verified   Diarmuid Kennan
  Reliable and accurate
Engineering, Politics, Sociology, Economics, Education, IT, Software, Travel, Tourism, Literature, Marketing, Accounting, Business, Technical ... English
Ирска
732 points
Swedish на English
Identity Verified   Charles Ek
  Your meaning, from your words and mine
Norwegian, Danish, Swedish, bokmål, bokmal, Bokmål, Bokmal, nynorsk, Nynorsk, English, law, legal, contracts, contract, patents, patent, insurance, risk management, geography, tourism, travel, courts, court, norsk, dansk, svensk, svenska, oversetter, oversettelse, oversætte, oversætter, oversættelse, översätta, översättning, översättare ... English
Соединети Американски Држави
699 points
Swedish на English
Identity Verified   sschill
  
medical, clinical trials, technical translator, Swedish, Danish, Norwegian, English, native speaker, financial translation, medical journal translation, Nordic languages to English ... English
Шведска
70 points
Swedish на English
Identity Verified   Sebastian Sussmann
  Understand the culture, get the meaning
Cartoons, spanish, Swedish, English, photography, marketing, market research ... English
Обединето Кралство
60 points
Swedish на English
Identity Verified   Bianca Marsden-Day
  Expert translator (>EN) and proofreader
English native speaker, Swedish, German, Italian, French, marketing, PR, tax, finance, comics, humour, translation, subtitling, proofreading, audiovisual, documentaries, drama, comedy, soap operas, children's programmes, minutes of meetings, current affairs ... English
Обединето Кралство
33 points
Swedish на English
Identity Verified   Shawn Champion
  Champion Translations
English, engelska, svenska, Swedish, översättare, översättningar, översättning, translator, translations, translating, mother-tongue, modersmål, usa, california, university, bachelors, marketing, surveys, financial, media, film, cinema, television, transport, marketing, financial, drafts, gaming, EU regler, bestämmelser, föreskrift, forordning, forskrift, bestemmelse, direktivt, oversættelse ... English
Шведска
28 points
Swedish на English
  Paoletrix
  Specialists in Swedish and English
telecom, textiles, tourism, IT, engineering, manufacturing, process development, copywriting, technical manuals ... English
Шведска
18 points
Swedish на English
  SeanGoodwin
  Detail, efficiency and sevice
Swedish, Danish, Norwegian, English, legal, law, finance, financial, technical, certificate, insurance ... English
Холандија
0 points
Swedish на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search