Tagalog to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Tagalog на English преведувачи и толкувачи » General fields

Tagalog на English Tech/Engineering преведувачи (23165)
Tagalog на English Art/Literary преведувачи (535)
Tagalog на English Medical преведувачи (10942)
Tagalog на English Law/Patents преведувачи (35)
Tagalog на English Science преведувачи (2336)
Tagalog на English Bus/Financial преведувачи (302)
Tagalog на English Marketing преведувачи (3233)
Tagalog на English Other преведувачи (1825)
Tagalog на English Social Sciences преведувачи (1856)

Tagalog на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Tagalog на English преведувачи: Сметководство (78)
Tagalog на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (195)
Tagalog на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (26)
Tagalog на English преведувачи: Земјоделство
Tagalog на English преведувачи: Стока / Сточарство (17)
Tagalog на English преведувачи: Антропологија (33)
Tagalog на English преведувачи: Археологија
Tagalog на English преведувачи: Архитектура
Tagalog на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (108)
Tagalog на English преведувачи: Астрономија & Вселена (17)
Tagalog на English преведувачи: Финансии (општо) (145)
Tagalog на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Tagalog на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (61)
Tagalog на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (55)
Tagalog на English преведувачи: Ботаника (28)
Tagalog на English преведувачи: Градба / Градежништво (66)
Tagalog на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (193)
Tagalog на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
Tagalog на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (140)
Tagalog на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (45)
Tagalog на English преведувачи: Поезија & Литература (198)
Tagalog на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (163)
Tagalog на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (43)
Tagalog на English преведувачи: Телеком(уникации)
Tagalog на English преведувачи: Компјутери (општо) (179)
Tagalog на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (89)
Tagalog на English преведувачи: Компјутери: Софтвер
Tagalog на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (100)
Tagalog на English преведувачи: Право: Договор(и)
Tagalog на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Tagalog на English преведувачи: Козметика, Убавина (44)
Tagalog на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Tagalog на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (136)
Tagalog на English преведувачи: Економија (95)
Tagalog на English преведувачи: Образование / Педагогија
Tagalog на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство
Tagalog на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
Tagalog на English преведувачи: Инжинерство (општо)
Tagalog на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (24)
Tagalog на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (35)
Tagalog на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
Tagalog на English преведувачи: Животна средина & Екологија (67)
Tagalog на English преведувачи: Езотерични практики (9)
Tagalog на English преведувачи: Рибарство (20)
Tagalog на English преведувачи: Фолклор
Tagalog на English преведувачи: Храна & Млечни производи (110)
Tagalog на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (18)
Tagalog на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (30)
Tagalog на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (88)
Tagalog на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Tagalog на English преведувачи: Генеалогија (11)
Tagalog на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (218)
Tagalog на English преведувачи: Генетика
Tagalog на English преведувачи: Географија
Tagalog на English преведувачи: Геологија (13)
Tagalog на English преведувачи: Влада / Политика (134)
Tagalog на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (58)
Tagalog на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Tagalog на English преведувачи: Историја (120)
Tagalog на English преведувачи: Туризам & Патување (199)
Tagalog на English преведувачи: Човечки ресурси (125)
Tagalog на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (93)
Tagalog на English преведувачи: Осигурување
Tagalog на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
Tagalog на English преведувачи: Интернет, е-трговија (113)
Tagalog на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (35)
Tagalog на English преведувачи: Металургија / Лиење (4)
Tagalog на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија)
Tagalog на English преведувачи: Новинарство
Tagalog на English преведувачи: Недвижнини
Tagalog на English преведувачи: Право (општо) (118)
Tagalog на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (55)
Tagalog на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (54)
Tagalog на English преведувачи: Лингвистика (89)
Tagalog на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (52)
Tagalog на English преведувачи: Менаџмент (128)
Tagalog на English преведувачи: Производство (50)
Tagalog на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Tagalog на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
Tagalog на English преведувачи: Математика & Статистика (38)
Tagalog на English преведувачи: Медицина (општо) (117)
Tagalog на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (34)
Tagalog на English преведувачи: Медицина: Инструменти (36)
Tagalog на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
Tagalog на English преведувачи: Meteorology
Tagalog на English преведувачи: Метрологија (3)
Tagalog на English преведувачи: Војска / Одбрана (22)
Tagalog на English преведувачи: Музика
Tagalog на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (53)
Tagalog на English преведувачи: Исхрана (51)
Tagalog на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (15)
Tagalog на English преведувачи: Друго
Tagalog на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Tagalog на English преведувачи: Патенти (21)
Tagalog на English преведувачи: Филозофија
Tagalog на English преведувачи: Физика
Tagalog на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (59)
Tagalog на English преведувачи: Психологија
Tagalog на English преведувачи: Религија (109)
Tagalog на English преведувачи: Трговија на мало (47)
Tagalog на English преведувачи: Safety
Tagalog на English преведувачи: SAP (12)
Tagalog на English преведувачи: Наука (општо) (93)
Tagalog на English преведувачи: Жаргон
Tagalog на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн.
Tagalog на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
Tagalog на English преведувачи: Анкетирање (40)
Tagalog на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (8)
Tagalog на English преведувачи: Зоологија (14)

Tagalog на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Joy Navarro
  "Fast and reliable"
Italian to Tagalog, Tagalog translator, traduttore italiano-filippino, Tagalog, filipino, brochure, health care, italian-Tagalog, Tagalog politics, government, English-Tagalog, Tagalog-English, Italian-Tagalog Translator, Tagalog social services, traduttore Italiano - Tagalog, Italian, English-Tagalog Translation, English-Tagalog Translator, Italian-Tagalog, traduttore Tagalog, translator, Italian, Tagalog Translate, Traduzione Italiano Tagalog, Filipino-English, translator English-Tagalog, traduzione italiano Tagalog, Tagalog-English, Filipino Translation, Philipino Translation, translate English to Tagalog, Tagalog translator, Filipino translator, traduzione italiano-Tagalog, traduzione inglese-Tagalog, Tagalog Translate, joy navarro, traduttore italiano Tagalog, traduzione Italiano - Tagalog ... Tagalog
Италија
16 points
Tagalog на English
Identity Verified   Jake Estrada FCIL CL
  Localization Pioneer in the Philippines
English to Tagalog, English to filipino, cheapest Tagalog, cheapest filipino, cheap Tagalog, cheap filipino, best Tagalog, best filipino, quick Tagalog, quick filipino, Tagalog, filipino, cebuano, visayan, ilonggo, hiligaynon, ilokano, ilocano, philippino, philipino, pilipino, tagalong, bisaya, bisayan, pinoy, what is the Tagalog for, please translate, Tagalog translation, Tagalog translator, filipino translation, filipino translator, learn Tagalog, speak Tagalog, Trados, professional, quickest Tagalog, quickest filipino, rush Tagalog, localization, native speaker, mother tongue, philippines, manila, online Tagalog dictionary, online spellchecker, English into Tagalog, reliable translator, reliable translation, healthcare translation, medical translation, Tagalog interpreter, filipino interpreter, philipino interpreter, philippino interpreter, translate, traduction, ubersetzung, traduzione, traducao, traduccion, pagsasalin, Tagalog dictionary, filipino dictionary, philipino dictionary, ... English/Tagalog
Филипини
32 points
Tagalog на English
Identity Verified   Parrot
  The right word for the right occasion
Anthropology, Archeology, Architecture, Art History, Conservation, Law, Jurisprudence, Cultural Rights, Museums, Museology, Painting, Sculpture, Travel, Tourism, Information Technology, Computer Graphics, Digital Image Processing, Film, Video Editing, Telecommunications, Interpretation Services, Railroads, Railways, Renewable Energies ... English
Шпанија
12 points
Tagalog на English
  Hila A
  Reliable translation & critical proofing
Marketing, translations in general field, education, Medical-general, health care, human services ... Cebuano (Bisayan)/Tagalog
Филипини
12 points
Tagalog на English
Identity Verified   Cynthia Trinidad
  Fast, clear, concise, culture-oriented
Native Tagalog/Filipino speaker, Fluent in oral and written English, Tagalog, Filipino, Pilipino, Philipino, Philiphino, Philippines, Filipinas, Filipino, Pilipinas, Pinoy, Ilocano, Bicolano, Pampango, Kapampangan, translator, translate, transcribe, voice over, education, pharmaceutical, medical, health, legal, business, marketing, advertisement, survey, document, forms, ... English/Tagalog
Филипини
4 points
Tagalog на English
  aware888
  
Образование / Педагогија, Финансии (општо), Медицина: Фармацевтски производи, Исхрана, Safety, Бизнис/Трговија (општо), Медицина: Кардиологија, Општо / Разговор / Честитки / Писма, Менаџмент, Маркетинг / Истражување на пазар, Медицина: Здравствена заштита, Медицина (општо), Недвижнини, Туризам & Патување ... English/Tagalog
Соединети Американски Држави
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Marcus Malabad
  Quality, Accuracy and Experience
German English Russian Spanish French translation, translate, into English, manual, engineering translation, engineering, mechanical engineering, electrical engineering, civil engineering, industrial engineering, nuclear engineering, plant engineering, automotive engineering, aeronautical engineering, marine engineering, Safety engineering, power engineering, robotics, manufacturing, car assembly, vehicle assembly, robotic assembly, robotic welding, robotic soldering, robotic painting, aircraft, airplane parts, aerodynamics, principles of flight, science, finance, literary, sports, physics, software, mechanical, electrical, machines, manuals, robotics, car assembly, assembly lines, manufacturing, production, industrial plants, industrial installations, machinery, robots, English to Tagalog, Tagalog, German to English, German, pharmaceuticals, drug trials, drug assays, user manuals, user instructions, operating manual, operating instructions, instruction manual, user guide, operating in ... English/Tagalog
Канада
4 points
Tagalog на English
Identity Verified   mot2word
  15 years+ IT, legal, medical, business
French, Spanish and Tagalog translations to English translations Editing Copy writing Research ... English
Канада
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Clayton Causey
  A pleasure to work with
Music, música, musique, musica, English, ingles, inglés, inglês, anglais, spanish, espanol, español, espanhol, espagnol, portuguese, portugues, portugués, português, french, frances, francés, francês, français, francais, legal, juridica, jurídica, pharmaceutic, pharmaceutique, pharmaceutical, patents, pharmaceutics, farmacéutica, construction, construção, construcção, construcción, génie civile, affaires, finances, business, negócios, negocios, ATA-certified, agréé par l'ATA, American Tranlators Association ... English
Тајван
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   GlobalEditing
  Superb English Editing and Proofreading
Annuals, automotive, business, clinical, computers, engineering, environment, food, history, manufacturing, marketing, medical, meditation, music, art, reports, robotics, science, telecommunications, testing, travel, Zen ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Tagalog на English
  linguainfo
  EN 17100 & ISO 9001:2015 Certified Co.
Language Translation, Translator, Translation, voice over, Transcription, Foreign Language, Indian Language, European Language, Asian Language, Sworn Translator, Document Translation, Certified Translation, Certified Translator, Native Translator, Arabic, Chinese, Dutch, English Translation, Finnish, French, German, Greek Translation, Hebrew, Hungarian, Bahasa, Indonesian Translation, Italian, Japanese, Korean, Polish Translation, Portuguese, Romanian, Russian, Spanish Translation, Swedish, Thai, Turkish, Vietnamese Translation, Assamese, Bengali, Gujarati, Hindi Translation, Kannada, Malayalam, Marathi, Oriya Translation, Punjabi, Tamil, Telugu, Urdu Translation, Various Indian regional Languages, Asian languages, European Languages, African Languages, Middle East Languages, Eastern Languages Translators from India, Translators for Indian Languages, Hindi Translators, Kashmiri Translaotrs, Assamese translators, Oriya Translators, Punjabi Translators, Indonesian translators, Tagalog ... English
Индија
0 points
Tagalog на English
  jainnlyn
  
filipino, business, health care, media, general ... Tagalog/English
Јапонија
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   ink writer
  Excellent writer. Accurate translator.
, Рекламирање / Односи со јавноста, Туризам & Патување, Општествена наука, социологија, етика итн., Маркетинг / Истражување на пазар, Право: Договор(и), Човечки ресурси, Храна & Млечни производи, Кино, Филм, ТВ, Драма, Бизнис/Трговија (општо), Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии ... Tagalog/English
Филипини
0 points
Tagalog на English
  SMBTranslations
  Quick and quality translations
Native Tagalog speaker, Religion, Website, Tagalog translator, Filipino translator, English-Filipino translator, Website Content, Spanish-Tagalog, Fashion Magazine, Textile and Clothing, Transcription, Subtitling, Editing, Proofreading, IT, Apps, Software, e-commerce, Marketing, Market Research, Business. ... Tagalog/English
Филипини
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Carol Pons
  Accurate, Concise & Timely
translator, freelance, freelancer, freelance translator, English translator, English freelance translator, translation, translations, English translation, English translations, translate, translate English, translating, translating English, translated, translated English, native, native speaker, English native speaker, quality, reliable, available, trados, cat, DTP, PDF, Spanish, Catalan, Tagalog, Filipino, English, Spanish to English translator, Spanish to English translation, Spanish to English translations, Catalan to English translator, Catalan to English translation, Catalan to English translations, Tagalog to English translator, Tagalog to English translation, Tagalog to English translations, Filipino to English translator, Filipino to English translation, Filipino to English translations, editor, English editor, edition, editions, English edition, English editions, edit, edit English, editing, English editing, edited, English edited, proofreader, English proofreader, proofread, ... Tagalog/English
Шпанија
0 points
Tagalog на English
  JurenShaw
  
, Медицина: Здравствена заштита, Медицина (општо) ... Tagalog
Соединети Американски Држави
0 points
Tagalog на English
  A.K Janjelo
  “Translation…bridges connecting nations”
Arabic, English, translation, translation analysis, material analysis, localization, proofreading, management, religious translation, research and transcription ... Arabic/English
Либан
0 points
Tagalog на English
  TagalogEngineer
  Expert in Tagalog and Ilocano
Engineering, Information Technology, Tagalog, Iloco. ... Tagalog/Iloko
Канада
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Dietmar T
  Quality translations
English, German, Tagalog, Cebuano, Bisaya, Visaya, Afrikaans, translator, professional, fast, efficient ... English/German
Филипини
0 points
Tagalog на English
  Nabu921
  
Храна & Млечни производи, Маркетинг / Истражување на пазар, Бизнис/Трговија (општо), Механика / Машинско инжинерство, Право (општо), ИТ (Информатичка технологија), Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино, Козметика, Убавина, Компјутери: Софтвер, Компјутери: Хардвер, Кино, Филм, ТВ, Драма, Медицина (општо) ... English/Spanish
Соединети Американски Држави
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Lys Nguyen
  35 years in Translation and Localization
vietnamese translation, vietnamese notarized and certified translation, dịch công chứng, dịch thuật tiếng việt, vietnamese localization, việt hóa, tender packages, localization of web search tools, web adsense, web adwords, web content network, internet appliances localization, all fields, marketing, financial, accounting, banking, technology, technical, health care, medical, engineering, automotive, legal, politics, law, IT, software, hardware, construction, general, environment, water and water solutions, translation English into vietnamese, translation vietnamese into English, translation chinese into vietnamese, translation vietnamese into chinese, translation asian and european languages into vietnamese, voice-over, voice talents, transcription, desktop publishing, English translastion, french translastion, italian translation, traditional chinese translation, simplified chinese translation, german translation, japanese translation, indonesian translation, russian translation, spa ... English/Vietnamese
Виетнам
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   LC Services
  Quality First... Speed Always...
Portuguese translation, Spanish translation, Hindi translation, Korean translation, Dzongkha translation, Tagalog translation, Armenian translation, Urdu translation, Chinese translation, Japanese translation, Arabic translation, Gujarati Translation, New Delhi translation, India translation, Chinese TRanslation, Translation, Interpretation, Language jobs, langjobs, recruitment, Market Research, Marketing Research, Confirmit, CATI, CAWI ... English/Hindi
Индија
0 points
Tagalog на English
  taikablessy
  Smile to the new opportunities!
Albanian, Armenian, Belorusian, Bosnian, Bulgarian, Croatian, Czech, Chinese, Danish, Estonian, French, Finnish, German, Hebrew, Hindi, Hungarian, Indonesian, Japanese, Korean, Italian, Latvian, Lithuanian, Macedonian, Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Swedish, Slovak, Spanish, Serbian, Slovenian Turkish,   Ukrainian, Vietnamese, IT, accounting, insurance, banking, localization, general, translation, United States, New York, Immigration, financial, engineering, power grid, contract, United Kingdom, Singapore, China, Japan, Academic, Certified, Contract, Legal, Medical, Pharmaceutical, Technical, website, marketing, www.taikatranslations.com ... Russian/English
Соединети Американски Држави
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Aquilina Mawadza
  African Language Translations
Acholi, Adja, Afar, Afrikaans, Aghem, Akan, Amharic, Anyuak, Sudanese Arabic, Ateso, Bambara, Bandi, Bassa, Bemba, Borana, Burmese, Chewa, Chuukese, Ciyao, Yao, Dagbani, Dan, Djerma / Zarma, Dioula, Dinka, Dogoso, Ebira, Efik, Edo, Ekegusi, Ewe, Fante, Farsi, Fon, Fulfude, Ga, Gabka, Gola, Grebo, Gujarati, Haitian-Creole, Hakha Chin, Hassanya, Hausa, Herero, Hidiyya, Hindi, Igbo, Ilokano, Jula/Dioula, Kakwa, Kambatta, kanuri, Kaonde, Karamojong, Kassauonke, Kasem, Khoisan, Kiembu, Kikamba, Kikongo, Kikuyu, Kimeru, Kinyamulenge, Kinyarwanda, Kirundi, Kissi, Kissi, Kituba, Kpelle, Krahn, Krio, Krio, Kuk, Kru, Kunama, Kuwaa, Lao, Lango, Leblango, Lingala, Lorma, Loma, Lozi, Luba Kasai, Luganda, Lugbara, Lugbarati, Lugisi, Lugwere, Lumasaba, Lunda, Luo, Lusoga, Luvale, Maasai, Makhuwa, Malagasy, Mandinka, Mann, Marshallese, Mashi, Mende, Mossi/Mòoré, Mamprusi, Mandinka, Mongolian, Nankam, Mmen, Ndebele, Nuer, Nyanja, Oromo, Oshiwambo, Pidgin, Pulaar / Fulani, Runyankole, Runyoro, Runyakita ... Shona/English
Јужна Африка
0 points
Tagalog на English
Identity Verified   Romeo Baldovino
  Passion for translation
Filipino, Tagalog, English to Tagalog translation, editing and proofreading, Tagalog to English translation, editing, proofreading, English to Tagalog translation review and editing, Tagalog to English translations, Tagalog to English review and editing, Quality management, Environmental management, Health and Safety Management document translation, Engineering, health care translation, games and gaming, marketing, market research and surveys translation, IT, information technology, recipe translation, diploma translation, certificate translation, transcript of records translation, web site translation, linguistic check ... Tagalog
Филипини
0 points
Tagalog на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search