Thai to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Thai на English преведувачи и толкувачи » General fields

Thai на English Tech/Engineering преведувачи (3869)
Thai на English Art/Literary преведувачи (1048)
Thai на English Medical преведувачи (1460)
Thai на English Law/Patents преведувачи (11393)
Thai на English Science преведувачи (12965)
Thai на English Bus/Financial преведувачи (282)
Thai на English Marketing преведувачи (8745)
Thai на English Other преведувачи (5799)
Thai на English Social Sciences преведувачи (151)

Thai на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Thai на English преведувачи: Сметководство (167)
Thai на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (398)
Thai на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена
Thai на English преведувачи: Земјоделство (126)
Thai на English преведувачи: Стока / Сточарство
Thai на English преведувачи: Антропологија (64)
Thai на English преведувачи: Археологија (35)
Thai на English преведувачи: Архитектура (60)
Thai на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (156)
Thai на English преведувачи: Астрономија & Вселена
Thai на English преведувачи: Финансии (општо) (252)
Thai на English преведувачи: Автоматика & Роботика (47)
Thai на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (185)
Thai на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (103)
Thai на English преведувачи: Ботаника (51)
Thai на English преведувачи: Градба / Градежништво (114)
Thai на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (492)
Thai на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (62)
Thai на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии
Thai на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (119)
Thai на English преведувачи: Поезија & Литература
Thai на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (333)
Thai на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (149)
Thai на English преведувачи: Телеком(уникации) (262)
Thai на English преведувачи: Компјутери (општо) (337)
Thai на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (159)
Thai на English преведувачи: Компјутери: Софтвер (258)
Thai на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (183)
Thai на English преведувачи: Право: Договор(и) (238)
Thai на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Thai на English преведувачи: Козметика, Убавина (176)
Thai на English преведувачи: Медицина: Стоматологија (48)
Thai на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (226)
Thai на English преведувачи: Економија (195)
Thai на English преведувачи: Образование / Педагогија
Thai на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (123)
Thai на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија (96)
Thai на English преведувачи: Инжинерство (општо) (169)
Thai на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (87)
Thai на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (101)
Thai на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
Thai на English преведувачи: Животна средина & Екологија (121)
Thai на English преведувачи: Езотерични практики
Thai на English преведувачи: Рибарство (15)
Thai на English преведувачи: Фолклор
Thai на English преведувачи: Храна & Млечни производи
Thai на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (46)
Thai на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (73)
Thai на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Thai на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Thai на English преведувачи: Генеалогија (6)
Thai на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (352)
Thai на English преведувачи: Генетика
Thai на English преведувачи: Географија (65)
Thai на English преведувачи: Геологија
Thai на English преведувачи: Влада / Политика (220)
Thai на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (76)
Thai на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (213)
Thai на English преведувачи: Историја
Thai на English преведувачи: Туризам & Патување (525)
Thai на English преведувачи: Човечки ресурси
Thai на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (67)
Thai на English преведувачи: Осигурување (111)
Thai на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (167)
Thai на English преведувачи: Интернет, е-трговија (245)
Thai на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (102)
Thai на English преведувачи: Металургија / Лиење
Thai на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (248)
Thai на English преведувачи: Новинарство (177)
Thai на English преведувачи: Недвижнини
Thai на English преведувачи: Право (општо) (263)
Thai на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (136)
Thai на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (103)
Thai на English преведувачи: Лингвистика
Thai на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (179)
Thai на English преведувачи: Менаџмент (270)
Thai на English преведувачи: Производство (141)
Thai на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство (29)
Thai на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (307)
Thai на English преведувачи: Математика & Статистика
Thai на English преведувачи: Медицина (општо)
Thai на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Thai на English преведувачи: Медицина: Инструменти (62)
Thai на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
Thai на English преведувачи: Meteorology (5)
Thai на English преведувачи: Метрологија (8)
Thai на English преведувачи: Војска / Одбрана (53)
Thai на English преведувачи: Музика
Thai на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Thai на English преведувачи: Исхрана (96)
Thai на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (73)
Thai на English преведувачи: Друго
Thai на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (20)
Thai на English преведувачи: Патенти
Thai на English преведувачи: Филозофија
Thai на English преведувачи: Физика (29)
Thai на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (104)
Thai на English преведувачи: Психологија (91)
Thai на English преведувачи: Религија (121)
Thai на English преведувачи: Трговија на мало
Thai на English преведувачи: Safety
Thai на English преведувачи: SAP (32)
Thai на English преведувачи: Наука (општо) (173)
Thai на English преведувачи: Жаргон (43)
Thai на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (194)
Thai на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (119)
Thai на English преведувачи: Анкетирање
Thai на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (19)
Thai на English преведувачи: Зоологија (35)

Thai на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   DJHartmann
  MSt (ANU), BA - Development/Aid/NGOs
Thai, English, translation, translator, Australian, localisation, EN_AU, EN_AUS, Chiang Mai, Thailand, expert, Australia, freelancer, anthropology, international development, NGO's, refugees and migration, human trafficking, indigenous peoples' rights, mining and resource extraction, local communities, social impact assessments, land tenure, environmental management ... English
Австралија
55 points
Thai на English
Identity Verified   Patrick Fitzsimons
  Close reading, quality writing
Thai, English, native speaker, legal, law, medical, medicine, pharmaceutical, clinical trial, tax, excise tax, ministerial regulations, terms of reference, finance, energy, health and Safety, market research, survey responses, oil and gas, insurance, military, government, academic, certificates, contracts, official forms, applications, regulations ... English
Нов Зеланд
44 points
Thai на English
Identity Verified   Weston Hawkins
  No translation without localization
Thai, Thailand, English, America, American, Norway, Norwegian, BYU, localize, localized, localization, translate, translator, translation, translated, interpret, interpreter, interpretation, interpreted, native, fluent, professional, Bangkok, ไทย, ภาษาไทย, เมืองไทย, ประเทศไทย, การแปล, แปล, นักแปล, ล่าม, เจ้าของภาษาอังกฤษ ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Thai на English
Identity Verified   Geoffrey Case
  Confidential, Accurate, Reliable
conference interpreter, simultaneous interpreter, medical, health interpreter, court interpreter, police, immigration, legal, interpreter documents translation, Thai-English translation, ไ้ทย, Thai, translation ... English
Австралија
0 points
Thai на English
Identity Verified   Na Nandhorn Clauder
  Quality hand in hand with punctuality
English, Thai, german, art, music, tourism, ecology, marketing, advertising, legal, medical, hotel, localization ... Thai/English
Германија
8 points
Thai на English
Identity Verified   Phil and Kanokwan Stevens
  MA Translation Studies
Thai Translation, Thai-English Translation, English-Thai Translation, Thai Translator, Thai-English Translator, English-Thai Translator, Thai Translators, Thai-English Translators, English-Thai Translators, Thai-English Proofreader, English-Thai Proofreader, Anatomy, Art, Banking and Financial, Biology, Business Administration and Management, Business General, Business Marketing, Chemical Technology and Related Industries, Chemistry, Economics, Education, Ethnic and Cultural Studies, Finance, General, History, Humanities and Humanistic Studies, Linguistics, Literature, Music, Polymer Chemistry, Science (General), Sport and Fitness ... English/Thai
Тајланд
3 points
Thai на English
  Daniel1223
  Friendly, accurate on-time service
translator, translate, interpret, transcript, Japanese, English, Thai, Spanish, law, sports, contracts, insurance, health, medical, travel, tourism, environment, fruits, vegetables, dairy products, survey, birth certificate, marriage certificate, real estate, 翻訳、翻訳者、通訳、通訳者、日本語、英語、タイ語、スペイン語、法律、スポーツ、契約、保険、健康、医学、医療、旅行、観光、環境、野菜、果物、酪農, 製品、アンケート, 不動産、映画、フィルム、ビデオ ภาษาญี่ปุ่น, ภาษาอังกฤษ, ภาษาไทย, ภาษาเสปน, กฎหมาย, โคนม, การสัญญา, ประกัน, ผลไม้, พืช, สิ่งแวดล้อม, แปลเอกสาร, การแปล, นักแปล, ล้าม ... English
Соединети Американски Држави
5 points
Thai на English
Identity Verified   Phamanee
  South East Asia languages
traduction thaï, traduction Thai, Thai translation, Thai interpreting, traducteur Thai, Thai translator, french to Thai, Thai to french, francais vers Thai, Thai vers francais, Thai to french, french to Thai, Thai to English, English to Thai, khmer translation, traduction khmer, traduction cambodgien, lao translation, traduction lao, malay translation, traduction malais, vietnamese translation, traduction vietnamien, hmong translation, traduction hmong, burmese translation, traduction birman, karen translation, traduction karen, karenni translation, traduction karenni, chin translation, traduction chin, indonesian translation, traduction indonesien, french to indonesian, indonesien vers francais, francais vers indonesien, indonesian to french, tagalog translation, traduction tagalog, traduction philippin, korean translation, traduction coreen, japanese translation, traduction japonais, chinese translation, traduction chinois, francais vers chinois, chinois vers francais ... Thai
Тајланд
4 points
Thai на English
  Nadchaphon Srisongkram
  Law, Video Game, Subtitling and Website
ไทย, français, English, español, translations, localization, subtitles, videogames, legal, tourism ... Thai
Шпанија
0 points
Thai на English
Identity Verified   Theresa Somsri
  Half Brit, half Thai - fully dedicated.
Рекламирање / Односи со јавноста, Биологија (-техника, -хемија, микро-), Кино, Филм, ТВ, Драма, Човечки ресурси, Меѓународни Организации/Развој/Соработка, Лингвистика, Туризам & Патување, Генетика, Бизнис/Трговија (општо), Медиуми / Мултимедија, Право: Договор(и), ИТ (Информатичка технологија), Животна средина & Екологија, Образование / Педагогија, Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии, Наука (општо), Општо / Разговор / Честитки / Писма, Медицина (општо) ... English/Thai
Тајланд
59 points
Thai на English
Identity Verified   sfjames
  Native English; my verbs always agree.
banking finance law legal military, police, political, history, news, newspaper, magazine, periodical, speech, refugee, resettlement, welfare, social, immigration, naturalization, religion, buddhism, automotive ... English
Соединети Американски Држави
45 points
Thai на English
Identity Verified   Soonthon LUPKITARO(Ph.D.)
  EN-TH-JP: large volume tech/buzz/legal
radioactive, rail, metro, thesis, dissertation, research paper, article, report, 地下鉄、電車、電気自動車、electric car, hybrid car, nuclear, reactor, security, transport, aircraft, maintenance, aerospace, avionics, radiation, genetics, biotechnology, user manual, instruction manual, agreement, prenuptial, securities, SEC, IPO, 专利, 版权, 法官, 论文, 报告, 放射性的, 核, 同声传译, accounting, P/L, balance sheet, Airbus, 320, 340, 330, Dakota, simulator, Boeing, 737, 767, 777, วิทยานิพนธ์, บทความ, สารคดี, ล่ามตู้, ล่ามโทร, ล่ามกระซิบ, งานวิจัย, เทคนิค, วิทยาศาสตร์, แพทย์, เภสัช, สุขภาพ, ทนายความ, กฎหมาย, การเมือง, อาญา, แพ่ง, สิทธิบัตร, ลิขสิทธิ์, ศาล, คู่มือ, สเปค, สถาปัตย์, ก่อสร้าง, สัญญา, พิพากษา, ราชการ, ทหาร, ความมั่นคง, ตำรวจ, วินาศกรรม, อัยการ, 使用説明書、手順書、マニュアル、契約、婚前契約、証券、株式、会計、損益計算書、貸借対照表、biotech, drug, trial, medical, pharmacy, quality standardization, MT, machine translation, post-editing, computer aided translation, client review, back translation, feedback, copywriting, marketing catch words, tag words, au ... Thai
Тајланд
38 points
Thai на English
Identity Verified   Worapot Sattapunkeeree
  MA in Applied Linguistics / ATA Member
professional English to Thai translation service, professional English to Thai translation service in Thailand, professional English to Thai translation service in Chiang Mai, in Canada, in US, in New Zealand, in Australia, in UK, in Hong Kong, in Singapore, in Japan, in Saudi Arabia, in France, in Monaco, in Spain, in Ireland, in Germany, in Italy, in Austria, in Norway, in Sweden, in Denmark, in Finland, in Belgium, in Netherlands, in Luxembourg, in Benelux, in Europe, in Ameirca, in England, in Britain, in North America, Certified English to Thai translation service, Certified English to Thai translation service in Thailand, Certified English to Thai translation service in Chiang Mai, in Canada, in US, in New Zealand, in Australia, in UK, in Hong Kong, in Singapore, in Japan, in Saudi Arabia, in France, in Monaco, in Spain, in Ireland, in Germany, in Italy, in Austria, in Norway, in Sweden, in Denmark, in Finland, in Belgium, in Netherlands, in Luxembourg, in Benelux, in Europe, in ... Thai
Тајланд
32 points
Thai на English
Identity Verified   Sarah Francis
  Thai/Russian to English finance & legal
translation, Thai, russian, editing, proofreading, PricewaterhouseCoopers, PwC, accounting, commerce, business, finance, financial statements, audit, risk management, revenue code, tax ruling, tax, legal, agreement, contract, certificate, import, export, NGO, micro-finance, social entrepreneurship, human resources, social sciences, education, sport, running, jogging, art, literature, saxophone, music ... English
Обединето Кралство
11 points
Thai на English
Identity Verified   Sukhuma Starkings
  concise, comprehensive & comprehensible
Thai, English, German, science, scientific, medical, medicine, pharmacology, genetics, biochemistry, biology, poetry, literature, novel, microbiology, acting, plays, writer, philosophy, intellect, creative, transcreation, transcreator, localization, software, application, webcontent, legal, law, contract, crime ... Thai/English
Обединето Кралство
20 points
Thai на English
Identity Verified   chrispoates
  Native English: Business, Arts, Religion
art, Thai, writing, fiction, business, financial, accounting, religion, English, human resources, Thai translation, Thai to English, business translation, painting, buddhism, film, video, drawing ... English
Соединети Американски Држави
7 points
Thai на English
Identity Verified   Peter Ross
  Linguistics training
Act, Amendment, AML, KYC, CDD, Appeal, Aquaculture, Anti-Money Laundering, Autopsy, Banking, Bill of Exchange, Biochar, Certificate, Charts, Charter, Circular, CISG, Climate Change, Contract, Course Feedback, Death Extract, Decree, Environment, Environmental Management, Environmental Technology, EIA, ESIA, EHIA, FAT, FIFA, Fisheries, Football, Forestry, FSC, HR, Human Resources, ICF, Import, Informed Consent Form, Harmonization, Hazardous, Health, Health Journalism, Heavy Metals, History, Insurance, Innovation, IUU Fishing, Law, Legal, Legislation, Literature, Maritime, Mekong Delta, Memsource, Mining, Ministerial Regulation, Police Report, Procurement, Proposal, QR Code, Sales Contract, Southern Thailand, Speech, Sport, Staff Magazine, Standards, Startup, Startup Ecosystem, SDL Studio, Subtitling, Survey, Tax Treaty, Thai History, Thai Legal Translation, Thai to English Translation, Vietnamese to English Translation ... English
Виетнам
4 points
Thai на English
Identity Verified   Patcharee Graham
  BBA/MSc, DBS checked with 60+ WWAs
Translation, Transcreation, Localization, Editing, Proofreading, Formatting, Coding, Post-DTP Checking, Reviewing, Contextual review, Quality Assurance, QA, Testing, Native, Thai, General, Business, Marketing, Financial, PR, Advertising, Press Release, Media, Training, Human Resource, HR, HRM, Education, IT, Telecoms, Social Science, Hotel, Airline, Tourism, Book, Code of Conduct, Market Research, Survey, Questionnaire, Clinical Trial, e-Learning, Training Materials, Psychology, Psychometric Test, Compliance, Safety, Transcript, Birth Certificate, Death Certificate, Marriage Certificate, Divorce Certificate, House Registration, แปลเอกสาร, ตรวจแก้ไขคำแปล, พิสูจน์อักษร, สูติบัตร, มรณบัตร, ใบสำคัญการสมรส, ใบสำคัญการหย่า, สำเนาทะเบียนบ้าน, การวิจัยตลาด, แบบสำรวจ, แบบสอบถาม, การฝึกอบรม, อีเลิร์นนิ่ง, การบริหารทรัพยากรมนุษย์ ... Thai
Обединето Кралство
20 points
Thai на English
Identity Verified   Napakcha
  Freelance English <> Thai Translator
Thai<>English Translation, English<>Thai Translation, Interpretation, Annotation, Marketing, Computer, Business, Book, Cooking, Legal Contract, Thai Interpreter ... Thai/English
Тајланд
0 points
Thai на English
Identity Verified   Tim Sheedy
  MA – engineering / technical specialism
General Business, Marketing, finance, accounting, tourism, leisure, sports, media, logisitcs ... English
Обединето Кралство
0 points
Thai на English
Identity Verified   Kim Meyers
  ENGLISH<>THAI, Localization Expertise
Thai, English, Native Thai, Experienced, Translator, Freelance translator, Thai translator, Thai translation, US Citizen, US Resident, US Translator, English translator, USA, Chicago, I/T translation, Industry translation, Business translation, Website translation, Website localization, Software localization, Article translation, Marketing translation, Finance translation, Certificate translation, Technology translation, Legal document translation, Educational translation, Automotive translation, English to Thai translation, Thai to English translation, English to Thai translation, Voice recording, Subtitle, Transcription, Birth Certificate, House Registration, Thai translator in USA, Thai to English, English to Thai, Quality translation, Fast translation, Low cost translation, Thai Proofreader, Thai Editor, เเปลไทยเป็นอังกฤษ, แปลอังกฤษเป็นไทย, แปลเว็บไซต์, แปลงานด่วน, บริการเเปล, พิสูจน์อักษร, แปลใบเกิด, แปลทะเบียนบ้าน, แปลอีเมลล์, แปลจดหมาย, แปลรายงาน, เเปลสารนิพนธ์, แปลวิทยานิพนธ์, ... English/Thai
Соединети Американски Држави
4 points
Thai на English
Identity Verified   amarilis
  Fast, accurate, 17 years of experience
movies, subtitling, books, Thai, music, document, children's books, novels, languages, script, copywriting, articles, psychology, education, certificate, names, questionnaire, brochure, cv, interpreter, translator, airport interpreter, reliable, dubbing, television program, slang, tourism, bipolar, adaptation, tv series, series, dubbing, documentary program, games, IT, quesionnaire, survey, fiction, diploma, recipe, food, letter, formal, informal, ... Thai/English
Тајланд
4 points
Thai на English
Identity Verified   auragun
  Guaranteed by PhD!
editing, proofreading, translation, interpretation, Thai, English, Chinese, Japanese, Korean, Spanish, French, Romanian, Vietnamese, Russian, Belarusian, Ukrainian, Arabic, Finnish, Swedish, Italian, German, Portuguese, medicine, pharmaceutical, health, law, engineering, science, banking, insurance, literature, advertising, logistics, military, general, accounting, business, communication, diplomacy, economics, finance, humanities, Japan, journalism, information technology, international law, linguistics, marketing, political science, public service, speech ... Thai
Тајланд
13 points
Thai на English
Identity Verified   Suthasinee Susiva
  Accuracy & Professional
Thai, English, Html, Science, Engineer, Law, Business, Marketing, Finance, Phamarceutical, medical, legal, Computer, Technology, Technical, web site, localization, software, DTP, photoshop, pagemaker, QuarkXPress, SDL Trados, SDLX ... Thai
Тајланд
12 points
Thai на English
  vokian_inc
  ...for all your language needs!
Tamil, Telugu, Hindi, Punjabi, Urdu, Arabic, Right to Left DTP, DTP, German, Malayalam, Kanada, Bengali, Indian Languages, Asian Languages, ... English
Индија
0 points
Thai на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search