Ukrainian to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Ukrainian на English преведувачи и толкувачи » General fields

Ukrainian на English Tech/Engineering преведувачи (13791)
Ukrainian на English Art/Literary преведувачи (2832)
Ukrainian на English Medical преведувачи (314)
Ukrainian на English Law/Patents преведувачи (686)
Ukrainian на English Science преведувачи (3918)
Ukrainian на English Bus/Financial преведувачи (2322)
Ukrainian на English Marketing преведувачи (2135)
Ukrainian на English Other преведувачи (20526)
Ukrainian на English Social Sciences преведувачи (4556)

Ukrainian на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Ukrainian на English преведувачи: Сметководство
Ukrainian на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (1082)
Ukrainian на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (266)
Ukrainian на English преведувачи: Земјоделство (167)
Ukrainian на English преведувачи: Стока / Сточарство (142)
Ukrainian на English преведувачи: Антропологија
Ukrainian на English преведувачи: Археологија
Ukrainian на English преведувачи: Архитектура
Ukrainian на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (561)
Ukrainian на English преведувачи: Астрономија & Вселена (122)
Ukrainian на English преведувачи: Финансии (општо)
Ukrainian на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Ukrainian на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони
Ukrainian на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (277)
Ukrainian на English преведувачи: Ботаника (119)
Ukrainian на English преведувачи: Градба / Градежништво
Ukrainian на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
Ukrainian на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
Ukrainian на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (928)
Ukrainian на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство
Ukrainian на English преведувачи: Поезија & Литература (844)
Ukrainian на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма
Ukrainian на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода (412)
Ukrainian на English преведувачи: Телеком(уникации) (606)
Ukrainian на English преведувачи: Компјутери (општо)
Ukrainian на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (397)
Ukrainian на English преведувачи: Компјутери: Софтвер
Ukrainian на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (454)
Ukrainian на English преведувачи: Право: Договор(и) (1118)
Ukrainian на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Ukrainian на English преведувачи: Козметика, Убавина
Ukrainian на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Ukrainian на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија (592)
Ukrainian на English преведувачи: Економија
Ukrainian на English преведувачи: Образование / Педагогија
Ukrainian на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (390)
Ukrainian на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
Ukrainian на English преведувачи: Инжинерство (општо) (292)
Ukrainian на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (383)
Ukrainian на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (469)
Ukrainian на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
Ukrainian на English преведувачи: Животна средина & Екологија
Ukrainian на English преведувачи: Езотерични практики
Ukrainian на English преведувачи: Рибарство
Ukrainian на English преведувачи: Фолклор (187)
Ukrainian на English преведувачи: Храна & Млечни производи
Ukrainian на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (131)
Ukrainian на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (241)
Ukrainian на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино
Ukrainian на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Ukrainian на English преведувачи: Генеалогија (62)
Ukrainian на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (943)
Ukrainian на English преведувачи: Генетика
Ukrainian на English преведувачи: Географија (341)
Ukrainian на English преведувачи: Геологија (142)
Ukrainian на English преведувачи: Влада / Политика (834)
Ukrainian на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (232)
Ukrainian на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (602)
Ukrainian на English преведувачи: Историја (536)
Ukrainian на English преведувачи: Туризам & Патување
Ukrainian на English преведувачи: Човечки ресурси (611)
Ukrainian на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки
Ukrainian на English преведувачи: Осигурување (343)
Ukrainian на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
Ukrainian на English преведувачи: Интернет, е-трговија
Ukrainian на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
Ukrainian на English преведувачи: Металургија / Лиење
Ukrainian на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија)
Ukrainian на English преведувачи: Новинарство (538)
Ukrainian на English преведувачи: Недвижнини
Ukrainian на English преведувачи: Право (општо) (1009)
Ukrainian на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право
Ukrainian на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (436)
Ukrainian на English преведувачи: Лингвистика
Ukrainian на English преведувачи: Превоз / Шпедиција (606)
Ukrainian на English преведувачи: Менаџмент (728)
Ukrainian на English преведувачи: Производство
Ukrainian на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство (179)
Ukrainian на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
Ukrainian на English преведувачи: Математика & Статистика
Ukrainian на English преведувачи: Медицина (општо) (798)
Ukrainian на English преведувачи: Медицина: Кардиологија (174)
Ukrainian на English преведувачи: Медицина: Инструменти (227)
Ukrainian на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи
Ukrainian на English преведувачи: Meteorology
Ukrainian на English преведувачи: Метрологија
Ukrainian на English преведувачи: Војска / Одбрана
Ukrainian на English преведувачи: Музика
Ukrainian на English преведувачи: Имиња (лично, компанија) (156)
Ukrainian на English преведувачи: Исхрана
Ukrainian на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука
Ukrainian на English преведувачи: Друго (209)
Ukrainian на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Ukrainian на English преведувачи: Патенти (166)
Ukrainian на English преведувачи: Филозофија (273)
Ukrainian на English преведувачи: Физика (142)
Ukrainian на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (181)
Ukrainian на English преведувачи: Психологија (443)
Ukrainian на English преведувачи: Религија
Ukrainian на English преведувачи: Трговија на мало
Ukrainian на English преведувачи: Safety
Ukrainian на English преведувачи: SAP (30)
Ukrainian на English преведувачи: Наука (општо) (560)
Ukrainian на English преведувачи: Жаргон (135)
Ukrainian на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн.
Ukrainian на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација
Ukrainian на English преведувачи: Анкетирање
Ukrainian на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (70)
Ukrainian на English преведувачи: Зоологија (95)

Ukrainian на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Angela Greenfield
  Certified Lawyer-Linguist
Рекламирање / Односи со јавноста, Недвижнини, Религија, Трговија на мало, Право: Оданочување & Царина, Туризам & Патување, Превоз / Шпедиција, Жаргон, Имиња (лично, компанија), Идиоми / Максими / Поговорки, Новинарство, Производство, Нафтено инжинерство/наука, Маркетинг / Истражување на пазар, Менаџмент, Кино, Филм, ТВ, Драма, Образование / Педагогија, Енергетика / Производство на енергија, Општо / Разговор / Честитки / Писма, Географија, Историја, Човечки ресурси, Осигурување, Инвестиции / Хартии од вредност, Лингвистика, Поезија & Литература, Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии, Космика / Авијација / Вселена, Право: Договор(и), Сметководство, Бизнис/Трговија (општо), Право (општо), Војска / Одбрана, Економија, Финансии (општо), Влада / Политика, Меѓународни Организации/Развој/Соработка ... Russian/Ukrainian
Соединети Американски Држави
268 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Alexander Onishko
  Veni Vidi Vici
English, Russian, Ukrainian, translation, translating, translator, patenting, patent, attorney, ukraine, Ukrainian, russia, russian, eurasian, eurasia, cis, mikhailyuk, patent attorney, patent attorneys, industrial, design, utility, model, trade, marks, copyright, protection, invention, inventions, industrial, property, protection, intellectual, property, protection, official, fees, kharkov, kharkiv, law, legislation, Ukrainian, patent, attorney, ukraine, patent, attorney, Ukrainian, patent, attorneys, ukraine, patent, attorneys, Ukrainian, patent, application, ukraine, utility model, industrial design, Ukrainian patent lawyer in ukraine, Ukrainian patent lawyers in ukraine, chess, onishko, ukraine patent law, ukraine trademark, ukraine patent office, Ukrainian patent office, patent atorney, attorneys bureau, ukraine, certificate of registration trademark, trademark assistant from ukraine, ukraine patent, patent attorneys in ukraine, patent of ukraine, Ukrainian patent, trademark attorneys, bulletin patent ukraine, design patent legislation, ukraine tradema ... Russian/Ukrainian
Украина
220 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Vladys
  a top-rated native English-Ukrainian-Rus
lower cost translation, Ukrainian, Proofreading Services, English, Russian, Chinese, law, clinical trials, pharmaceutical, medicine, biopharma, system analysis, military, defense, academic science, structural engineering, construction, survey, hi-tech, accounting, general business, native style, питомо українська лексика, Trados, Across ... English/Ukrainian
Украина
174 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Lilia_K
  Engineer and technical translator
English-Ukrainian, English-Russian, translate into Ukrainian, translate into English, engineering translations, contracts translation, manuals, instructions, localization, electronics, lathes, machines, medical equipment ... Russian/Ukrainian
Украина
152 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Alex Marshall
  Lawyer, 10 years in FSU countries

Actus Reus, Agency Agreement, Alibi, Aliunde, Alternate Director, Amicus curiae, Annual General Meeting, Arbitration, Arbitration Award, Arbitrator, Articles of Association, Auditor, Authorized Share Capital, Bankruptcy, Bequest, Bona Fide, Bona vacantia, Breach of Contract, Business Assets, Cadit quaestio, Certificate of Incorporation, Certiorari, Ceteris paribus, Chairman, Collective Agreement, Company Seal, Confidential Information, Confidentiality, Consensus, Consensus ad idem, Constructive Dismissal, Consultancy, Contra, Contra bonos mores, Contracted-Out, Copyright, Coram non judice, Corpus delicti, Custos morum, De bonis asportatis, De die in diem, De facto, De futuro, De integro, De jure, De lege ferenda, De lege lata, De novo, Deadlock, Debenture, Deed, Directors, Directors Register, Disciplinary Procedure, Discrimination, Dismissal, Dividend, Doli incapax, Dominium, Dubitante, Due Diligence, Ei incumbit probatio qui, Employment Contract, Ex cathedra, Ex c ...

English
Соединети Американски Држави
87 points
Ukrainian на English
Identity Verified   David Knowles
  Specialist in Civil Law & Contracts
computing, contract law, technical, current affairs, politics, music, websites ... English
Обединето Кралство
74 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Zoryana Dorak
  Sworn Translator!
translation and proofreading services, from English into Ukrainian and vice versa, from Russian into English, fields I work in, accounting, business, audit, law, banking, advertising, marketing, politics, education, economics ... Ukrainian/Russian
Украина
115 points
Ukrainian на English
Identity Verified   mk_lab
  Tech & Science translation and writing
Technical translation, software localization, technical writing, science, electronics, physics, computers, hardware, software, education, technology, electric engineering, chemistry, medical instruments, electrocardiology, manuals, user guides, radio, IT, information technologies, IP, telephony, IP telephony, Cisco, automotive, Safety, equipment, spectroscopy, optics, mechanics, programming, telecommunications, mechanical engineering, oil, gas, equipment, machinery, contracts, agreements, management, systems, technology, manufacturing, development, construction, Trados, DejaVu, WordFast, TM, databases, electronic, cirquits, vacuum, pressure, automatic, automatics, automation, radio, physics, C++, Basic. Visual, Delphi. AutoCAD, PCAD, OrCAD, Drawings, documentation, manuals, user guides, description, patents, scientific, papers, conference, thesis, SDL, SDLX, TagEditor, MS Glossaries, guides, radar, radars, infrared, ultraviolet, lights, semiconductors, plastics, liquid crystals, compon ... Russian/Ukrainian
Украина
101 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Evgeny Pobegalov
  30 years of multifield clinical practice
medicine, surgery thoracic cardiovascular cardiology nephrology neurology orthopedics pharmacology oncology tuberculosis clinical trials pulmonology endoscopy ... Russian
Руска Федерација
96 points
Ukrainian на English
Identity Verified   TechLawDC
  Subject expert wins cases for you.
engineering, law, biology, pharmacology, toxicology, medicine, accounting, finance, securities, telecommunications, solid state devices, military ... English
Соединети Американски Држави
44 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Vadim Khazin
  over 40 years of experience
geology, engineering, environment, Russian, Ukrainian, legal, business, literature, advertisement, edit, translate, transcribe, interpret ... Russian/Ukrainian
Соединети Американски Држави
84 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Serhiy Tkachuk
  EXPERIENCED LEGAL TRANSLATOR
English to Ukrainian translator, English to Russian translator, Russian to English translator, Ukrainian to English translator, English to Ukrainian translation, English to Russian translation, Ukrainian to English translation, Russian to English translation, Ukraine, freelance, freelancer, native, bilingual, professional, translation, legal translation, judicial translation, editing, proofreading, English-Ukrainian translator, English-Russian translator, EN-UKR translator, UKR-EN translator, EN-RU translator, RU-EN translator, legal translator, judicial translator, confidential, independent, experienced, qualified translator, legal research, legislation, law, legal instrument, legislative amendments, Constitution, legal code, laws, bills, statutes, rules, legal norm, regulation, regulatory acts, decree, bylaw, ordinance, resolution, recommendation, directive, decisions, instructions, treaty, international agreement, covenant, pact, charter, ratification, European integration, associat ... Ukrainian/Russian
Украина
79 points
Ukrainian на English
Identity Verified   James Joeriman
  Russian & Ukrainian Legal and Financial
russian to English, Ukrainian to English, legal, NGOs, government, russian, contracts, law, contract law, business contracts, court, codes, regulations, occupational Safety, construction, arbitration, court rulings, court orders, litigation, court filings, contracts, Ukrainian, native English speaker, native speaker ... English
Украина
19 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Yuri Geifman
  Taking pride in my work
business, law, legal, engineering, technical, patents, documents, interpreting, certified, clinical, trial, litigation, Kazakhstan, internal affairs, crime, sentencing ... Russian/English
Канада
44 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Keith Blasing
  
Russian, Ukrainian, technical, nuclear, legal, contracts, regulations ... English
Соединети Американски Држави
8 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Vitaly Dotsenko
  20+ YEARS IN BUSINESS
law, business, IT ... Ukrainian/English
Соединети Американски Држави
7 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Sergey Strakhov
  Reliability and Experience
Science & Technology, Business & Commercial Information, HTML & Websites, Subtitling, Lokalization, Transcreation, Prose & Poetry ... Russian/Ukrainian
Германија
65 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Anna Halevina
  
Russian, Ukrainian, English, business, logistics, transportation, import, export, psychology, social science, freight, forwarder, traffic, Customs, operations, management, sales, perception ... English
Канада
0 points
Ukrainian на English
  Daniel Kohn
  
Рекламирање / Односи со јавноста, Новинарство, Превоз / Шпедиција, Туризам & Патување, Бродови, пловење, поморство, Недвижнини, Нафтено инжинерство/наука, Рударство & Минерали / Камења, Медиуми / Мултимедија, Маркетинг / Истражување на пазар, Поезија & Литература, Влада / Политика, Економија, Градба / Градежништво, Кино, Филм, ТВ, Драма, Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии, Сметководство, Металургија / Лиење, Право (општо), Право: Договор(и), Инвестиции / Хартии од вредност, Осигурување, Финансии (општо), Енергетика / Производство на енергија, Бизнис/Трговија (општо), Право: Оданочување & Царина ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Eric Spreat
  Ru/Ua>En Translator
Russian, English, Native English, Translation, Proofreading, Legal Documentation, Video game localization, Contracts, Advertising, Economics, Politics, Fiction, Poetry ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Kathy Stackhouse
  
legal, law, contracts, business, banking, finance, nuclear, software, environmental, medicine, oil, gas, petroleum, aerospace, aviation, ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Simon Hollingsworth
  Professional translator since 1991
Legal, Contracts, Colloquial, Correspondence, Certificates, General, Science, Technical, Oil, Gas ... English
Обединето Кралство
0 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Michael Moskowitz
  Translating since 1984.
Chemistry, Metallurgy, Oil Field, Drilling Equipment, Machinery, Safety, Patents, Marketing, ... English/Russian
Соединети Американски Држави
32 points
Ukrainian на English
  Jeremy Moskviak
  
English, Russian, Ukrainian, Italian, medical, legal, literary, technical, business, commerce, general, Italiano ... English
Италија
0 points
Ukrainian на English
Identity Verified   Paul Norman
  Qualified Russian-English translator
Russian, English, Chinese, Ukrainian, Italian, translation, localisation, proofreading, editing, transcription, literary translation, legal translation, business, finance, oil and gas, education, high quality, accurate, quick turnaround, reasonably priced. ... English
Обединето Кралство
0 points
Ukrainian на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search