KudoZ™ мрежа за помош при преведување

KudoZ™ им овозможува на корисниците на ProZ.com начин да си нудат едни на други, и на гостите, бесплатна помош при преведувањето тешки термини.

Имате тешкотии при преведувањето тежок термин? Поставете KudoZ прашање

За помош при преведувањето на термин или краток израз, поставете KudoZ прашање и наведете го контекстот, бараниот јазик цел и други податоци по избор. Откако ќе го поставите прашањето, корисниците на ProZ.com ќе предложат преводни еквиваленти со објаснувања, а понекогаш и референци.

Чекајте за одговори, изберете го најкорисниот одговор

Откако ќе пристигнат доволно одговори, може да се избере најкорисниот одговор. Лицето што го дало избраниот одговор добива неколку KudoZ поени. KudoZ поените се главен критериум за распоредување на преведувачите и толкувачите во директориумот.

Прашањето и избраниот одговор се архивираат

Прашањето и предложениот преводен еквивалент се зачувуваат и од тој момент натаму му се достапни на секој друг.
KudoZ™ translation help
KudoZ мрежата нуди систем во кој преведувачите и останатите можат меѓусебно да си помагаат со преводи или објаснувања на изрази и куси фрази.See also:Your current localization setting

македонски

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search