Freelance translators » македонски на англиски » Page 1

Below is a list of македонски на англиски freelance translators За да најдете преведувач кој се специјализира во одредена област, изберете една област десно.

61 резултати (членовите на ProZ.com што плаќаат членарина)

Freelance translator native in

1
Milena Chkripeska
Milena Chkripeska
Native in македонски Native in македонски
2
Ivan Dimoski
Ivan Dimoski
Native in македонски Native in македонски, српски Native in српски
3
Ksenija Shuteva
Ksenija Shuteva
Native in македонски (Variant: Serbian) Native in македонски
4
Gordana Petrovska Dojchinovska
Gordana Petrovska Dojchinovska
Native in англиски Native in англиски, македонски Native in македонски
5
Emili Parakliev
Emili Parakliev
Native in англиски Native in англиски
6
Nick Nasev
Nick Nasev
Native in англиски Native in англиски
7
Sashenka Ljuben
Sashenka Ljuben
Native in македонски Native in македонски
8
David Mossop PhD
David Mossop PhD
Native in англиски Native in англиски
9
Christopher Nelson
Christopher Nelson
Native in англиски (Variants: UK, Irish, US South, US, Australian, Wales / Welsh, Canadian, New Zealand, Scottish, British) Native in англиски
10
Slobodan Milevski
Slobodan Milevski
Native in македонски Native in македонски
11
David Connor
David Connor
Native in англиски Native in англиски
12
TechLawDC
TechLawDC
Native in англиски Native in англиски
13
Linguainfo Team
Linguainfo Team
Native in англиски (Variants: US, UK) Native in англиски
14
Dragan Donev
Dragan Donev
Native in англиски (Variants: US, British) Native in англиски, македонски Native in македонски
15
Nikola Gizharovski
Nikola Gizharovski
Native in македонски Native in македонски
16
Emilija Tarundjioska
Emilija Tarundjioska
Native in англиски (Variant: UK) Native in англиски, македонски Native in македонски
17
Ana Popova Manasievska
Ana Popova Manasievska
Native in македонски Native in македонски
18
Rodna Ruskovska
Rodna Ruskovska
Native in македонски Native in македонски
19
Jasna Trandafilovska
Jasna Trandafilovska
Native in македонски Native in македонски, грчки Native in грчки
20
Kire Dimik
Kire Dimik
Native in македонски Native in македонски


Објавете оглас за превод или толкување

  • Примајте понуди на цени од професионални преведувачи од целиот свет
  • 100% бесплатно
  • Најголема заедница на преведувачи и толкувачи на светотПреведувачите, како и толкувачите, овозможуваат комуникација меѓу различни култури преку преведување од еден на друг јазик. Преведувачите работат со пишани текстови, како спротивни од усниот збор.

Преведувањето подразбира многу повеќе отколку едноставно, збор по збор, предавање на еден јазик во друг. Преведувачите мора целосно да ја разбираат тематиката на тектот што го преведуваат, како и културите поврзани за појдовниот и целниот јазик.

Со повеќе од 300 000 регистрирани преведувачи и толкувачи, ProZ.com е најголемата онлајн база на јазични професионалци во светот. За да најдете преведувач, изберете јазичен пар или обидете се преку напредно пребарување на преведувачи и толкувачи. Може исто така да побарате понуда на цени за специфичен преведувачки проект преку објавување на понуда за работа.