Translation glossary: Sashenka Glossary

Creator:
Filter
Reset
Showing entries 1-13 of 13
 
"in the gantry table" installationинсталирање/монтирање на масата за гентри 
англиски на македонски
"last mile" broadband accessширокопојасен пристап „последна милја“ (или може и последен километар), зависи од мерниот систем 
македонски на англиски
compression roller batteriesакумулатор/батерии за валјак за компресија 
англиски на македонски
coupling/detaching railспојка/спојница 
англиски на македонски
nodal pointсообраќаен јазол, крстопат 
англиски на македонски
службеностиeasement 
македонски на англиски
purchaseкупува 
македонски на англиски
puzzleзагатка/сложувалка/тешка задача/забуна 
англиски на македонски
service manualприрачник за сервисирање 
англиски на македонски
Регулаторна гилотинаRegulatory guillotine 
македонски на англиски
врбуваrecruit 
македонски на англиски
данок на промет на производи и услугиValue Added Tax (VAT) 
македонски на англиски
основна главнинаcharter capital или core capital 
македонски на англиски

Your current localization setting

македонски

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search