Како функционира системот за објавени огласи за работа на ProZ.com

Едноставно објаснување за тоа како огласите за лингвистичка работа поминуваат низ системот за огласи за работа на ProZ.com.


1. Нарачател на услуга објавува оглас за работа за преведување или толкување

Објавувањето на огласот за работа ги опфаќа јазичните парови, детали за проектот, краен рок за поднесување понуди итн. Објавувачот на работата исто така има можност да наметне одредени ограничувања за работата како што се мајчин јазик, местоположба и слично.

Бесплатно е да се објави оглас за работа на ProZ.com

2. Заинтересираните лингвистички професионалци искажуваат интерес за работата

Оние коишто се заинтересирани за работата и ги исполнуваат ограничувањата за таа конкретна работа (ако ги има), може да поднесат понуда до објавувачот.

3. Нарачателот на услугата избира вршител на услуга и контактира со него директно

Откако ќе бидат добиени неколку понуди, нарачателот на услугата може да избере еден или повеќе вршители на услуги за таа работа и да контактира со нив директно. ProZ.com не наплаќа провизија.

4. Повратен коментар се остава, незадолжително, по завршувањето на работата

Откако работата е завршена, објавувачот на работата и вршителот на услугата може да остават повратни коментари еден за друг.*

*Вршителот на услугата мора да овозможи повратен коментар преку својот профил.За подетални информации за системот за огласи за работа, проверете ги ЧПП.


Translation industry jobs
Jobs posted by outsourcers seeking quotes from language professionals.Try jobs for mobile
Browse jobs and manage your quotes anytime, anywhere (member-only).


You may be interested in this ProZ.com Wiki article on risk management for translators and interpreters.

The Blue Board is a searchable database of language job outsourcers with feedback from service providers, and an important risk management tool. ProZ.com members have full access to the Blue Board.

Does this job require a CAT Tool or additional skills? Join your colleagues in purchasing software at the lowest price on the planet via ProZ.com Translator Group Buy, or improve your skills by taking one of the 100's of ProZ.com translator training courses.
Wordfast Pro
Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
SDL Trados Studio 2021 Freelance
SDL Trados Studio 2021 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2021 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

Your current localization setting

македонски

Select a language

Jobs
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search