English to Portuguese преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

English на Portuguese преведувачи и толкувачи » General fields

English на Portuguese Tech/Engineering преведувачи (13791)
English на Portuguese Art/Literary преведувачи (2832)
English на Portuguese Medical преведувачи (314)
English на Portuguese Law/Patents преведувачи (686)
English на Portuguese Science преведувачи (3918)
English на Portuguese Bus/Financial преведувачи (2322)
English на Portuguese Marketing преведувачи (2135)
English на Portuguese Other преведувачи (20526)
English на Portuguese Social Sciences преведувачи (4556)

English на Portuguese преведувачи и толкувачи » Specific fields

English на Portuguese преведувачи: Сметководство (1904)
English на Portuguese преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (4663)
English на Portuguese преведувачи: Космика / Авијација / Вселена (945)
English на Portuguese преведувачи: Земјоделство (1397)
English на Portuguese преведувачи: Стока / Сточарство
English на Portuguese преведувачи: Антропологија (1304)
English на Portuguese преведувачи: Археологија
English на Portuguese преведувачи: Архитектура
English на Portuguese преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (3042)
English на Portuguese преведувачи: Астрономија & Вселена (512)
English на Portuguese преведувачи: Финансии (општо) (4025)
English на Portuguese преведувачи: Автоматика & Роботика (966)
English на Portuguese преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (2198)
English на Portuguese преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (1900)
English на Portuguese преведувачи: Ботаника
English на Portuguese преведувачи: Градба / Градежништво (2033)
English на Portuguese преведувачи: Бизнис/Трговија (општо) (4995)
English на Portuguese преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.) (892)
English на Portuguese преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии
English на Portuguese преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (1417)
English на Portuguese преведувачи: Поезија & Литература
English на Portuguese преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма (5688)
English на Portuguese преведувачи: Текстил / Облека / Мода (1881)
English на Portuguese преведувачи: Телеком(уникации) (3562)
English на Portuguese преведувачи: Компјутери (општо)
English на Portuguese преведувачи: Компјутери: Хардвер (2381)
English на Portuguese преведувачи: Компјутери: Софтвер (4017)
English на Portuguese преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (2695)
English на Portuguese преведувачи: Право: Договор(и) (3047)
English на Portuguese преведувачи: Готвење / Кулинарство (3002)
English на Portuguese преведувачи: Козметика, Убавина
English на Portuguese преведувачи: Медицина: Стоматологија (898)
English на Portuguese преведувачи: Медиуми / Мултимедија
English на Portuguese преведувачи: Економија
English на Portuguese преведувачи: Образование / Педагогија (5288)
English на Portuguese преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (1717)
English на Portuguese преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
English на Portuguese преведувачи: Инжинерство (општо)
English на Portuguese преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (1157)
English на Portuguese преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (1885)
English на Portuguese преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука (239)
English на Portuguese преведувачи: Животна средина & Екологија
English на Portuguese преведувачи: Езотерични практики
English на Portuguese преведувачи: Рибарство (219)
English на Portuguese преведувачи: Фолклор (751)
English на Portuguese преведувачи: Храна & Млечни производи (2550)
English на Portuguese преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво (549)
English на Portuguese преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (928)
English на Portuguese преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (3311)
English на Portuguese преведувачи: Рударство & Минерали / Камења (600)
English на Portuguese преведувачи: Генеалогија
English на Portuguese преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (4600)
English на Portuguese преведувачи: Генетика (679)
English на Portuguese преведувачи: Географија
English на Portuguese преведувачи: Геологија (486)
English на Portuguese преведувачи: Влада / Политика (2685)
English на Portuguese преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (1355)
English на Portuguese преведувачи: Медицина: Здравствена заштита (2492)
English на Portuguese преведувачи: Историја (2816)
English на Portuguese преведувачи: Туризам & Патување (6593)
English на Portuguese преведувачи: Човечки ресурси
English на Portuguese преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (1876)
English на Portuguese преведувачи: Осигурување (919)
English на Portuguese преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка (1701)
English на Portuguese преведувачи: Интернет, е-трговија (3137)
English на Portuguese преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност (827)
English на Portuguese преведувачи: Металургија / Лиење (616)
English на Portuguese преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (3505)
English на Portuguese преведувачи: Новинарство (3126)
English на Portuguese преведувачи: Недвижнини (1005)
English на Portuguese преведувачи: Право (општо) (3243)
English на Portuguese преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (1333)
English на Portuguese преведувачи: Право: Оданочување & Царина (1006)
English на Portuguese преведувачи: Лингвистика (2784)
English на Portuguese преведувачи: Превоз / Шпедиција (1906)
English на Portuguese преведувачи: Менаџмент (2414)
English на Portuguese преведувачи: Производство (992)
English на Portuguese преведувачи: Бродови, пловење, поморство
English на Portuguese преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар (3442)
English на Portuguese преведувачи: Математика & Статистика (654)
English на Portuguese преведувачи: Медицина (општо) (3382)
English на Portuguese преведувачи: Медицина: Кардиологија (726)
English на Portuguese преведувачи: Медицина: Инструменти
English на Portuguese преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (2029)
English на Portuguese преведувачи: Meteorology (158)
English на Portuguese преведувачи: Метрологија (155)
English на Portuguese преведувачи: Војска / Одбрана (550)
English на Portuguese преведувачи: Музика (2632)
English на Portuguese преведувачи: Имиња (лично, компанија) (531)
English на Portuguese преведувачи: Исхрана
English на Portuguese преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (1487)
English на Portuguese преведувачи: Друго (965)
English на Portuguese преведувачи: Хартија / Изработка на хартија (327)
English на Portuguese преведувачи: Патенти (580)
English на Portuguese преведувачи: Филозофија (1407)
English на Portuguese преведувачи: Физика (454)
English на Portuguese преведувачи: Печатење& Издаваштво
English на Portuguese преведувачи: Психологија (1990)
English на Portuguese преведувачи: Религија
English на Portuguese преведувачи: Трговија на мало (714)
English на Portuguese преведувачи: Safety (367)
English на Portuguese преведувачи: SAP
English на Portuguese преведувачи: Наука (општо) (2459)
English на Portuguese преведувачи: Жаргон (761)
English на Portuguese преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (3022)
English на Portuguese преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (1894)
English на Portuguese преведувачи: Анкетирање (680)
English на Portuguese преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (622)
English на Portuguese преведувачи: Зоологија

English на Portuguese translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
  Salvador Scofano and Gry Midttun
  Engineer:Oil&Gas/Electron/Finan/Law/HSEQ
oil & gas, engineering, olje og gass Brasil, olje og gass Angola, software, hardware, Electronics, Electronic Engineering, oversetter til portugisisk, oversettelser til portugisisk, Brasil, Norge, shipping, industry, telecommunications, sivilningeniør og teknisk oversetter, engineering, localization, marketing, patents, English into Portuguese technical translator, Trademarks, Copyright, Petroleum Eng/Sci, Energy / Power Generation, Automation, Environment & Ecology, Politics, oversettelser norsk til brasiliansk portugisisk, tekniske dokumenter, kontrakter, rapporter, Human Resources, Idioms , Portuguese, Norwegian, Danish, Swedish, Spanish, Italian, French, English, Wordfast, Trados, localization engineer, translator, technical writer, interpreter, tradutor técnico nas áreas de engenharia, petróleo, gás, eletro, eletrônica, mecânica, indústria, construção naval Portuguese into English, technical, oil, and, ... Norwegian/Portuguese
Норвешка
28146 points
English на Portuguese
Identity Verified   Matheus Chaud
  M.A. in Linguistics/B.Sc. in Engineering
Translation, Proofreading, QA, Localization, Localisation, Technical Translation, Technical Translations, Linguistic Review, Tradução, Revisão, Localização, English, Portuguese, Brazilian Portuguese, PT, PT-BR, Brazil, Português, Inglês, Translator, Professional Translator, Proofreader, Proofer, Language Specialist, Linguist, Tradutor, Tradutor Profissional, Engineering, Quality Systems, Business, Medical, Science, Biology, Ecology, Linguistics, Religion, Marketing, e-Marketing, e-Commerce, Materials Engineering, Internet, Website, Computers, IT, Electronics, Chemistry, Chemical Engineering, Physics, Math, Games, Sports, Tourism, Travel, Medical Devices, Trados, SDL Trados, CAT, CAT Tool ... Portuguese
Бразил
6500 points
English на Portuguese
Identity Verified   Mario Freitas
  30 years engineering/law/contracts
translation translator localization transcreation Portuguese brazil belo horizonte mg trade administration finance management engineering projects accounting statements auditing legal process religion catholic islam law patents tecnical specifications PEP procurement contracts agreements literature instructions manual guides equipment civil construction sites html justice internet basic detailed desing mining metallurgy electrical mechanical engineering geology geotechnology // tradução tradutor localização transcriação português Brasil Belo Horizonte MG comércio administração finanças contabilidade engenharia projetos demonstrativos contábeis autoria processo legal direito patentes especificação técnica suprimentos contratos literatura manual de instruções operação manutenção equipamentos construção civil justiça internet religião católica evangélica islamismo muçulmano projetos básico detalhado mineração metalurgia elétrica eletrônica telecomunicações mecânica geologia geotecnia ... Portuguese/English
Бразил
6752 points
English на Portuguese
Identity Verified   José Antonio Azevedo
  33 years of high-quality translations
engineering, technology, finance, banking, marketing, economics, Portuguese, Brazil, translation, editing, proofreading, translator, proofreader, proofer, technical, translations, high-quality, quality, professional, experienced, Engineer, MBA, Government, Central, bank, human, resources, Trados, DejaVu, SDLX, Deja, Vu, Word, accurate, medicine, medical, sciences, biology, pharmacology, software, localization ... Portuguese
Бразил
4976 points
English на Portuguese
Identity Verified   MLeiria
  Words that imprint
tradução, transcriação, localização, inglês, português, técnica, literária, economia, finanças, gestão, contabilidade, demonstrações financeiras, relatórios anuais, marketing, recursos humanos, formação, política, nações unidas, união europeia, religião, ciências sociais, ambiente, ecologia, desenvolvimento humano, literatura, cinema, legendas, legendagem, televisão, fotografia, arquitectura, artes, cultura, electrónica de consumo, computadores, informática, sítios web, translation, transcreation, localization, English, Portuguese, technical, literary, economics, finance, management, accounting, financial statements, annual reports, marketing, human resources, training, politics, united nations, european union, religion, social sciences, environment, ecology, human development, literature, movies, subtitles, subtitling, television, photography, architecture, arts, culture, consumer electronics, computers, web sites ... Portuguese
Португалија
2184 points
English на Portuguese
Identity Verified   Ligia Dias Costa
  Translating with care
Portuguese medical translator, tradutora médica portuguesa, translator, Portuguese, european, portugal, English, french, spanish, medical, medicina, tradução médica, português, medical translation, farmácia, biologia, medical devices, rare diseases, doenças raras, dispositivos médicos, localization, manuals, pharmaceutic, SMPC, PIL, clinical trials, ensaios clínicos ... Portuguese
Португалија
1922 points
English на Portuguese
Identity Verified   Joao Marcelo Trovao
  Certified in Law and Engineering
boiler, aluminum, steel, oil & gas, legal, contracts, power plants, turbines, railway, Brazilian Portuguese, escort interpreter, simultaneous interpreter, mining, metallurgy, construction, technical, engineer, mechanics ... Portuguese
Бразил
3226 points
English на Portuguese
Identity Verified   Artur Jorge Martins
  Affordable high quality and dedication
translator, translation services, high quality, English to Portuguese, french to Portuguese, spanish to Portuguese, français-portugais, español para portugués, software, information technologies, defence, military, videogames, localization, quality service, Websites, Web pages, fast service, website localization, software localization, history, tourism, défence, forces armées, histoire, manuel de logiciel, services de traduction, grande qualité, anglais-portugais, espagnol-portugais, tradutor, serviços de tradução, manuais de software, videojogos, localização de software, sítios Web, páginas Web, defesa, forças armadas, história, turismo, inglês-português, francês-português, espanhol-português ... Portuguese
Португалија
1669 points
English на Portuguese
Identity Verified   Rebelo Júnior
  Translation services since 1999
translation, transcription, proof-reading, marketing, business, oil&gas, engineering, industry, English to Portuguese translator, petroleum, energy, brazilian Portuguese, translator, manufacturing, chemicals, chemistry, boiler, aluminum, steel, oil & gas, legal, contracts, power plants, turbines, railway, Brazilian Portuguese, escort interpreter, simultaneous interpreter, mining, metallurgy, construction, technical, engineer, mechanics, Português, falante nativo, Português europeu, Inglês, Francês, Espanhol, Italiano, traduções juramentadas, tradutor juramentado, grande experiência, alta qualidade, revisor, revisão, terminologia, tradutor, serviços de tradução, traduções, proofreader, proofreading, revision, terminology, translator, translation services, translations ... Portuguese
Бразил
1651 points
English на Portuguese
Identity Verified   Edna Almeida
  Quality translations, always!
Translation, interpretation and proofreading services provided in the areas of economics, IT, law, marketing, medicine (general), technical, telecommunications and tourism. I have also translated several websites. Provision of Portuguese language tuition. ... Portuguese
Ирска
1645 points
English на Portuguese
Identity Verified   Mauro Lando
  Former interpreter for the EU, Brussels
Interpreter: English, French, Spanish, Italian > Brazilian Portuguese Oil&Gas engineering, Petroleum, Brazil's electric sector, polymers, petrochemicals, tenso-actives, automotive. ... Portuguese
Бразил
1653 points
English на Portuguese
Identity Verified   ferreirac
  fast, accurate & professional translator
Portuguese, computers, IT, social sciences, sciences, petroleum, pedagogy, translate, finance, economics, consulting, book, books, dissertation, thesis, shared services center, education, SSC, CSC, BPM, business process management, scientific article, survey, research, CSR, brochure, ethics, oil & gas, legal, petroleum, website, site, localization, contract, business, management. ... Portuguese
Бразил
1564 points
English на Portuguese
  expressisverbis
  Translator and Terminologist
Translation and Revision, Subtitling, Terminology ... Portuguese
Португалија
1512 points
English на Portuguese
Identity Verified   Rafael Sousa
  The language of science and technology
italian, English, Portuguese, medical, pharmaceutical, cosmetic, science, technology, patent, analytical chemistry, medical devices, surgical instruments ... Portuguese
Бразил
1236 points
English на Portuguese
Identity Verified   Elisabete Cunha
  Quality and accuracy, always on time!
Translation, proofreading, revision, subtitling, fast, accurate, competent, efficient, cinema, TV, documentaries, law, IT, social sciences, psychology, civil construction, energy, marketing, publicity, education, mithology, legends, guides, handbook, contract, terms and conditions, letter, site, games, localization, websites, Safety, environment, cosmetics, air conditioning, personals, medical, pharmaceutical, instruments, civil construction, litterature, subtitles, proofreading, revision, aquariums, fish, animals, livestock, tourism, localization, websites, electric, agreements, IT, computer, notebook, appliances, net, online games, videogames, consoles, fast, efficient, professional, quick, accurate ... Portuguese
Португалија
1071 points
English на Portuguese
Identity Verified   Luciano Eduardo de Oliveira
  Passionate, reliable
Medicine, biology, general language, letters, documents, politics, journalism, history, sociology, marketing, business, literature, Portuguese, English, Spanish, German, Dutch, Polish, Czech. ... Portuguese
Бразил
1023 points
English на Portuguese
Identity Verified   Walter Moura
  
Articles of Incorporation, Contracts, petroleum, law, accountancy, software, translation, Portuguese-English, telecommunications, business, contrato social, contratos, petróleo, direito, contabilidade, software, tradução inglês-português, telecomunicações, negócios, law, articles of incorporation, accounting, English-Portuguese translator, oil, timely, affordable, reliable ... Portuguese
Бразил
1043 points
English на Portuguese
Identity Verified   Fernando Domeniconi
  Chemical Engineer. Fast, reliable work
environment, eia, risk analysis, audits, industrial process, thermal, offshore, pipelines ... Portuguese
Соединети Американски Држави
961 points
English на Portuguese
Identity Verified   Andre Damasceno
  Genuine dedication and professionalism.
Translation, Brazilian Portuguese, English, English to Portuguese, Portuguese to English, Portuguese, tradutor, tradução, translator, translation, localization, localization of games, games, game localization, environment, science, ecology, sustainability, medical, pharma, survey, engineering, manuals, Trados Studio 2014, Wordfast Pro ... Portuguese
Бразил
891 points
English на Portuguese
Identity Verified   Paulo Celestino Guimaraes
  Brazilian Portuguese Pro Fast&Reliable
Accuracy, Advertising, Agencies, Agreement, Arts, Arts& Crafts, Annual Report, Assignments, B2B, B2B Services, Banking Bank Statement, Biodiversity, BioSafety, Biotechnology, Climate changes, Cartagena Protocol, Corporate Governance, Documentation, e-commerce, IT, healthcare; LMO's, living modified organisms, online help, user inerface, protocol implementation issues, SOFTWARE LOCALIZATION COMPUTING INTERNET WEB SITE LOCALIZATION ENGINEERING PROOFREADER PROOFREADING REVIEW FINANCES BUSINESS QA LINGUISTIC REVIEW TRADOS MICROSOFT ELECTRONIC GLOSSARIES URGENT TRANSLATIONS BRAZILIAN Portuguese SDLX Brazilian, Care, History, Hotel, Imaging, Insurances, Independent, Industry, Internet, Investment, IT, Information Technology, Journalism, Labor, Land, Law, Legal Contract, Language, Leisure, Linguistic, Literature, Literary, Logistics, Management, Manufacturing, Marketing, Media, Multimedia, Medical, Music, Newspapers, Newsletters, Nutrition, Other, Outsourcers, Paper, Paper manufacturing, Part ... Portuguese
Бразил
859 points
English на Portuguese
Identity Verified   Gabriela Frazao
  Over 20 years experience
law - agreements - contracts - bye-laws - articles of incorporation - insurance - building & civil construction - marketing - human resources - code of conduct - water - sewage - environment - mechanical engineeering - electrical engineering - economy - finance - telecommunications- oil industry - patents - hardware - software operator manuals - software - hardware - human resources - IT - travel & turism - insurance - balance sheets - financial reports - water treatment - sewage treatment - waste treatment - ecology ... Portuguese
Португалија
846 points
English на Portuguese
Identity Verified   Madalena Ribeiro
  
Рекламирање / Односи со јавноста, Општо / Разговор / Честитки / Писма, Човечки ресурси, Меѓународни Организации/Развој/Соработка, Инвестиции / Хартии од вредност, Право (општо), Маркетинг / Истражување на пазар, Механика / Машинско инжинерство, Нафтено инжинерство/наука, Превоз / Шпедиција, Храна & Млечни производи, Бизнис/Трговија (општо), Готвење / Кулинарство, Економија, Инжинерство (општо), Финансии (општо), Кино, Филм, ТВ, Драма, Компјутери: Софтвер, Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино, Текстил / Облека / Мода, Електроника / Електроинжинерство, Сметководство, Телеком(уникации), Трговија на мало, Менаџмент, Медицина (општо), Медицина: Здравствена заштита, Медицина: Фармацевтски производи, Право: Договор(и), Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии, Козметика, Убавина ... Portuguese
Португалија
807 points
English на Portuguese
Identity Verified   Humberto Ribas
  fast, accurate, reliable, professional
administrative, administrativo, advertising, agricultura, agriculture, arte, artesanato, arts/literary, business, cardiologia, cardiology, carros e caminhões, cars and trucks, ciências da computação, ciências sociais, cinema, cinema e teatro, comércio, comida, commerce, computação, computadores, computer sciences, computing, crafts, dentistry, diversão, documentação legal, ecologia, ecology, economia, economy, editor, educação, education, electronics, eletrônica, engenharia, engineering, entertainment, entretenimento, esportes, farmárcia, finanças, finance, food, gás, geografia, geography, government, governo, hardware, história, history, hotéis/turismo/viagens, hotels/tourism & travel, indústria do petróleo & gás, it, legal documentation, lingüística, linguistics, literatura, literature, marketing, medicina, medicine, movie and theatre, negócios, odontologia, oil & gas industry, orthopedics, ortopedia, otimização de sites de busca, petróleo, pharmaceutical, política, politics, proofer ... Portuguese
Бразил
788 points
English на Portuguese
Identity Verified   Marcelo da Luz
  
investment case, daily review, stock market, telecommunication manuals, pharmaceutical industry press releases, pharmaceutical magazines and newspapers, electronics user manuals, software translation, food processing machines, machining tools, lathes, firefighting equipments, QA & QC hardware (industrial applications) ... Portuguese
Бразил
799 points
English на Portuguese
Identity Verified   Paulinho Fonseca
  Apps, IT, Business, Mining and Geology
native, brazilian, translator, English, Portuguese, IT, apps, mining, mining industry, mining companies, iron ore mining, mining industries, mining tools, drilling mining, business, reports, asset optimization, sustainable environment, ecology and environment, geology, exploration, geological study, geophysics, geochemistry, SAP, SAP accounting software, SAP training, SAP consulting, SAP software, SAP experience, HR, human resources, administration, payroll, training, recruiting, management program, supply chain, shared services, global, process, production, tourism, travel, accommodation, hotel, trips, consecutive, simultaneous, interview, specializing ... Portuguese
Бразил
762 points
English на Portuguese
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search