Greek to English преведувачи: директориум на преведувачи и толкувачи

Greek на English преведувачи и толкувачи » General fields

Greek на English Tech/Engineering преведувачи (209)
Greek на English Art/Literary преведувачи (1249)
Greek на English Medical преведувачи (9076)
Greek на English Law/Patents преведувачи (252522)
Greek на English Science преведувачи (1288)
Greek на English Bus/Financial преведувачи (10330)
Greek на English Marketing преведувачи (1333)
Greek на English Other преведувачи (200)
Greek на English Social Sciences преведувачи (1685)

Greek на English преведувачи и толкувачи » Specific fields

Greek на English преведувачи: Сметководство (324)
Greek на English преведувачи: Рекламирање / Односи со јавноста (809)
Greek на English преведувачи: Космика / Авијација / Вселена
Greek на English преведувачи: Земјоделство (136)
Greek на English преведувачи: Стока / Сточарство (83)
Greek на English преведувачи: Антропологија
Greek на English преведувачи: Археологија (265)
Greek на English преведувачи: Архитектура (180)
Greek на English преведувачи: Уметност, Уметности & Занаети, Сликарство (414)
Greek на English преведувачи: Астрономија & Вселена (128)
Greek на English преведувачи: Финансии (општо) (784)
Greek на English преведувачи: Автоматика & Роботика
Greek на English преведувачи: Автомобилство / Автомобили & Камиони (359)
Greek на English преведувачи: Биологија (-техника,-хемија, микро-) (315)
Greek на English преведувачи: Ботаника (87)
Greek на English преведувачи: Градба / Градежништво (350)
Greek на English преведувачи: Бизнис/Трговија (општо)
Greek на English преведувачи: Материјали (Пластика, керамика итн.)
Greek на English преведувачи: Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии (725)
Greek на English преведувачи: Хемија; Хемиска наука/инжинерство (227)
Greek на English преведувачи: Поезија & Литература
Greek на English преведувачи: Кино, Филм, ТВ, Драма
Greek на English преведувачи: Текстил / Облека / Мода
Greek на English преведувачи: Телеком(уникации) (540)
Greek на English преведувачи: Компјутери (општо) (590)
Greek на English преведувачи: Компјутери: Хардвер (363)
Greek на English преведувачи: Компјутери: Софтвер
Greek на English преведувачи: Компјутери: Системи, Мрежи (373)
Greek на English преведувачи: Право: Договор(и) (620)
Greek на English преведувачи: Готвење / Кулинарство
Greek на English преведувачи: Козметика, Убавина
Greek на English преведувачи: Медицина: Стоматологија
Greek на English преведувачи: Медиуми / Мултимедија
Greek на English преведувачи: Економија (564)
Greek на English преведувачи: Образование / Педагогија (815)
Greek на English преведувачи: Електроника / Електроинжинерство (305)
Greek на English преведувачи: Енергетика / Производство на енергија
Greek на English преведувачи: Инжинерство (општо) (390)
Greek на English преведувачи: Инжинерство: Индустриско инжинерство (161)
Greek на English преведувачи: Механика / Машинско инжинерство (285)
Greek на English преведувачи: Нуклеарно инжинерство/наука
Greek на English преведувачи: Животна средина & Екологија (422)
Greek на English преведувачи: Езотерични практики
Greek на English преведувачи: Рибарство (44)
Greek на English преведувачи: Фолклор (168)
Greek на English преведувачи: Храна & Млечни производи (469)
Greek на English преведувачи: Шумарство / Дрво / Градежно дрво
Greek на English преведувачи: Мебел / Домаќински уреди (210)
Greek на English преведувачи: Игри / Видео игри / Игри на среќа / Казино (452)
Greek на English преведувачи: Рударство & Минерали / Камења
Greek на English преведувачи: Генеалогија (48)
Greek на English преведувачи: Општо / Разговор / Честитки / Писма (658)
Greek на English преведувачи: Генетика (124)
Greek на English преведувачи: Географија (252)
Greek на English преведувачи: Геологија
Greek на English преведувачи: Влада / Политика
Greek на English преведувачи: Фотографија/Слика (& Графичка уметност) (192)
Greek на English преведувачи: Медицина: Здравствена заштита
Greek на English преведувачи: Историја (422)
Greek на English преведувачи: Туризам & Патување
Greek на English преведувачи: Човечки ресурси (379)
Greek на English преведувачи: Идиоми / Максими / Поговорки (157)
Greek на English преведувачи: Осигурување (199)
Greek на English преведувачи: Меѓународни Организации/Развој/Соработка
Greek на English преведувачи: Интернет, е-трговија (471)
Greek на English преведувачи: Инвестиции / Хартии од вредност
Greek на English преведувачи: Металургија / Лиење
Greek на English преведувачи: ИТ (Информатичка технологија) (438)
Greek на English преведувачи: Новинарство (478)
Greek на English преведувачи: Недвижнини (238)
Greek на English преведувачи: Право (општо) (727)
Greek на English преведувачи: Право: Патенти, Заштитни знаци, Авторско право (311)
Greek на English преведувачи: Право: Оданочување & Царина (258)
Greek на English преведувачи: Лингвистика
Greek на English преведувачи: Превоз / Шпедиција
Greek на English преведувачи: Менаџмент
Greek на English преведувачи: Производство (132)
Greek на English преведувачи: Бродови, пловење, поморство
Greek на English преведувачи: Маркетинг / Истражување на пазар
Greek на English преведувачи: Математика & Статистика
Greek на English преведувачи: Медицина (општо) (692)
Greek на English преведувачи: Медицина: Кардиологија
Greek на English преведувачи: Медицина: Инструменти (230)
Greek на English преведувачи: Медицина: Фармацевтски производи (406)
Greek на English преведувачи: Meteorology
Greek на English преведувачи: Метрологија
Greek на English преведувачи: Војска / Одбрана
Greek на English преведувачи: Музика (381)
Greek на English преведувачи: Имиња (лично, компанија)
Greek на English преведувачи: Исхрана (236)
Greek на English преведувачи: Нафтено инжинерство/наука (74)
Greek на English преведувачи: Друго (143)
Greek на English преведувачи: Хартија / Изработка на хартија
Greek на English преведувачи: Патенти (101)
Greek на English преведувачи: Филозофија (337)
Greek на English преведувачи: Физика (131)
Greek на English преведувачи: Печатење& Издаваштво (164)
Greek на English преведувачи: Психологија (317)
Greek на English преведувачи: Религија
Greek на English преведувачи: Трговија на мало
Greek на English преведувачи: Safety (39)
Greek на English преведувачи: SAP (41)
Greek на English преведувачи: Наука (општо) (447)
Greek на English преведувачи: Жаргон (125)
Greek на English преведувачи: Општествена наука, социологија, етика итн. (505)
Greek на English преведувачи: Спорт / Фитнес / Рекреација (256)
Greek на English преведувачи: Анкетирање
Greek на English преведувачи: Вино / Енологија / Винарство (101)
Greek на English преведувачи: Зоологија (112)

Greek на English translators and interpreters


За рубриката членство ProZ.com Member Profile Keywords Native Language
Country
KudoZ Points
(in pair)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   Последен
Identity Verified   Peter Close
  Over 43 years of translation experience!
Άγγλος μεταφραστής, μεταφράσεις από ελληνικά στα αγγλικά, ελληνο-αγγλικές μεταφράσεις, γεωργικές μεταφρράσεις, κτηνοτροφικές μεταφράσεις, ιατρικές μεταφρλασεις, νομικές μεταφρασεις, εμπορικές μεταφράσεις, μεταφράσεις πιστοιητικών, ειμέλεια μεταφρασμένων κειμενων, English to Greek translation and proofreading, agriculture, livestock production, animal husbandry and breeding, marketing, medical, commerce, import/export, transport, tourism, marriage certificates, death certificates, licenses, general legal ... English
Обединето Кралство
805 points
Greek на English
Identity Verified   Philip Lees
  If I promise, I deliver.
cardiology, καρδιολογία, research papers, ερευνητικές εργασίες, cardiac surgery, καρδιοχειρουργική, coronary angioplasty, αγγειοπλαστική στεφανιαίων ... English
Грција
604 points
Greek на English
Identity Verified   Nicholas Constantinou
  Greek & English translations specialist
English Translator, native English Speaker, business, economics, finance, travel & tourism, marketing, history ... English
Грција
0 points
Greek на English
Identity Verified   Ivi Rocou
  
film subtitling, economy, finance, stock market, mutual funds, law, politics, gender equality, pensions, social security, history, philosophy, poetry, lyrics ... Greek/English
Грција
252 points
Greek на English
Identity Verified   Vasilis D. Simos
  
English, Greek, aeronautics, finance, law, accounting, stockmarket, real estate. ... Greek/English
Грција
4 points
Greek на English
Identity Verified   George Linos
  IoL Diploma in Translation, EL>EN
Greek, English, law, legal, marketing, business, finance, insurance, advertising, contract, media, fast, prompt, IoL, Diptrans, minutes ... Greek
Кипар
170 points
Greek на English
Identity Verified   Ioanna Karamitsa
  Legal translations (MCIL, Dip.Trans)
translation, translations, proofreading, editing, chartered institute of linguists, Greek translations, translate into Greek, legal translations, tender translations, tender translation, translate legal documents, translation of legal text, legal document, translate, contract translation, translate agreements, translate contracts, Laws, rules and regulations of the Hellenic Republic and the Republic of Cyprus into English, Competition Law, Corporate Law, Compliance, and Bankruptcy, supporting documents and exhibits, sworn statements, forensic reports, criminal records, expert opinions, annual financial statements, minutes of meetings, articles of incorporation, financial/corporate agreements, certificates, accounting reports, medical records, case-law, powers of attorney, Legal documents Greek, Cypriot and other international courts, regarding alimony, settlements, family trust deeds, last wills & testaments, actions for divorce, custody, Investment Brochures, Prospectuses & Fund fact ... Greek
Холандија
157 points
Greek на English
Identity Verified   Kettie Nossis
  21 years of pro translation experience
English Greek translations, Greek English translations, English Greek proofreading, Greek translation, Greek translator, English Greek Translator, Greek English Translator, philosophy, religion, science, IT/software, children's books, technical manuals, tourism, sports, voice over recordings, voice over recording, Greek voice over recordings, Greek voice over recording, fast service, eager to work in new fields, professional work, translation, proofreading, Trados Studio 2011. ... Greek
Грција
8 points
Greek на English
Identity Verified   Tsvetan Bankov
  Efficiency & Flexibility
English, Greek, translator, interpreter, software, localization, English to Greek, Greek to English, interpretation, available in thessaloniki, thessaloniki, journalistic, αγγλικά, ελληνικά, μεταφραστής, διερμηνέας, λογισμικό, μετάφραση λογισμικού, αγγλικά προς ελληνικά, ελληνικά προς αγγλικά, διερμηνεία, διαθέσιμος στη Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη, δημοσιογραφικό, technology, medicine, software, automotive, μετάφραση λογισμικού, μετάφρασμα, νέος μεταφραστής, διπλωματικές εργασίες μετάφραση, μετάφραση διπλωματικών εργασιών, μετάφραση πανεπιστημιακών εργασιών, μετάφραση εργασιών, εργασίες μετάφραση, μετάφραση επιχειρήσεων, business translation ... Greek/Bulgarian
Грција
4 points
Greek на English
Identity Verified   Nick Lingris
  The word is my oyster
lexicography translation dictionaries reference books computers social studies localization ... Greek
Обединето Кралство
3635 points
Greek на English
Identity Verified   Spiros Doikas
  Dip. Trans. IoL (En-Gr)
Greek manual translator, Greek fax translator, Greek printer translator, Greek laptop translator, Greek hardware translator, Greek software translator, Greek website translator, computers, IT translator, localization, localizer, manuals, computer manual, laptop manual, printer manual, fax manual, telephone manual, telecommunications, Greek Localization, Greek web site translation, palmtops, PDAs, Pocket PCs, information technology, internet, medical. ... Greek
Грција
1580 points
Greek на English
Identity Verified   Vicky Papaprodromou
  hellenic wings in translation
literature, education, history, journalism, device-manuals, software, hardware, tourism, food ... Greek
Грција
1435 points
Greek на English
Identity Verified   Dave Bindon
  It's all Greek to me!
Greek, English, native English, translator, medical, medicine, pharmaceutical, legal, law, contract, patent, creative, tourism, food, culinary, certificate, marriage, death, birth, diploma, postgraduate, degree ... English
Грција
466 points
Greek на English
Identity Verified   Elena Petelos
  Medical, Legal, Technical
medical translation, Greek medical translator, Medicine, Translation, Greek, English, Biology, Biomedical, Biotechnology, Medical, Greek biomedical editor, Greek biomedical proofreader, Greek medical translator, Greek pharmaceutical translator, medical translation, biomedical translation, pharma translation, IVD translatio, Translation, Freelancer, Greek, Proofreading, Proofreader, Revision, English, Greek, Translator, Resources, Dictionary, Greek, English, French, Medical editing, Medical Back-Translation, Oligonucleotides, Oligos, Genetics, Cytogenetics, FISH, Medical devices (Medical Devices Agency (MDA), Medical Devices Directorate (MDD), Medical Literature Analysis, and Retrieval System (MEDLARS), Greek, English, Molecular, Biochemistry, Tissue Culture, Genetics, Clinical Trials, Pharmaceuticals Law, contracts, patent and maritime, Copyright, Law, Finance, Patents, EU, FP7, Legislation, Terminology, Greek, English, Agreements, Technical, Software, Medtronic, MFUI, PUI, EBM, Stats, Trados, medical translation, Greek medical translator ... Greek
Обединето Кралство
1143 points
Greek на English
Identity Verified   Maria Karra
  Engineer & Linguist
Μαρία Καρρά, technical, computer, hardware, software, engineering, electrical, electronics, science, IT, physics, astronomy, space, aerospace, automotive, communications, telecommunications, EU, mathematics, optics, solid state, linguistics, phonetics, phonology, language, marketing, advertising, brochures, website, localization, miami, florida, usa, boston, traductor, telecomunicaciones, ciencias, traducción, técnica, ingeniería, mecánica, aviación, español, inglés, francés, griego, física traduction, technique, français, anglais, espagnol, grec, physique, optique, automobile, espace, aviation, linguistique, phonétique, τεχνική, μετάφραση, μεταφραστής, μεταφράσεις, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά, φυσική, μαθηματικά, μηχανική, τηλεπικοινωνίες, γλωσσολογία ... English/Greek
Соединети Американски Држави
441 points
Greek на English
  JULIAN VULLIAMY
  Quick, conscientious and idiomatic work
police and courts, personal injury, contracts, certificates and diplomas, olive oil, automotive engineering, shipping, telecommunications, SOIT trained (sexual offences interviewing techniques), theology ... English
Обединето Кралство
91 points
Greek на English
Identity Verified   Angeliki Papadopoulou
  
archeology, history, investments, advertising, legal, financial, marketing, banking, tourism, psychology, medical, Greek translations, English translations, trados, DTP, Greek translator ... Greek/English
Грција
449 points
Greek на English
Identity Verified   Danae Seemann
  Reliable, accurate, enjoy a challenge
Greek to English translation, copy editing, proofreading, fiction, non-fiction, science, health, medical, tourism, media, sociology, psychology, ESL books, EFL books, food & beverage ... English
Грција
8 points
Greek на English
Identity Verified   Wesseling
  Fast, accurate, excellent English syntax
medical, pharmaceutical, legal ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Greek на English
Identity Verified   Michele Spurdle
  Reliable and experienced translator
educational, medical, literary, historical, legal, political, Greek to English, Native English speaker, Linguist, ... English
Обединето Кралство
0 points
Greek на English
  Isodynamia
  
technical, subtitles, children's books, chemical, medical, pharmaceutical, cosmetics ... Greek/English
Грција
280 points
Greek на English
Identity Verified   Norman Terrell
  30 years professional translation
German, Russian, Greek, Polish, French, technical, legal, business ... English
Соединети Американски Држави
28 points
Greek на English
Identity Verified   Eliza Ariadni Kalfa
  Don't gobblefunk around with words.
Ελίζα Αριάδνη Κάλφα, technical translator, marketing translator, academic translator, EU, native translator, native English, US English, UK English, Spanish English translator, Spanish English translation, Greek English translator, Greek English translation, English translator, academic translations, academic translator, dissertation, thesis, essay, thesis translation English, instructions, health and Safety, Safety manual, Safety audit, environmental audit, user guide, risk management, operations manual, operating manual, shipping, tourism, semantics, social sciences, sociology, anthropology, education, cultural studies, cultural theory, lit crit, software manuals and documentation, standards, tourism & travel, marketing, promotional material, brochures, newsletters, conversation, ads, adverts, research, survey, surveys, pamphlets, posters, ICT, IT, letters, articles, press release, web text, website texts, art, Eliza Ariadni Kalfa, PDF, creative media, critical theory, editing, edito ... English/Greek
Соединети Американски Држави
12 points
Greek на English
Identity Verified   Jrbanks
  
, Образование / Педагогија, Физика, Механика / Машинско инжинерство, Математика & Статистика, Поезија & Литература, Право (општо), Историја, Фолклор, Инжинерство (општо), Наука (општо) ... English
Соединети Американски Држави
0 points
Greek на English
  Aurora Blushi
  Translator/Intepretator
Greek, Italian, French, Albanian, English, Translation, Translator, Proofreading ... English/Greek
Грција
0 points
Greek на English
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна   ПоследенAll of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Пребарување израз
  • Работа
  • Форуми
  • Multiple search