Член од Sep '11

Јазици на кои работи:
англиски на македонски
македонски на англиски

Sanja Mladenovska
Квалитет, прецизност и професионалност

Wollongong, New South Wales, Австралија
Локално време: 23:42 AEST (GMT+10)

Мајчин јазик: македонски Native in македонски
  •     
  • PayPal accepted
  • Send message through ProZ.com MSN IM
Feedback from
clients and colleagues

on Willingness to Work Again info
6 positive entries
Порака на корисникот
Професионален преведувач/толкувач од англиски на македонски
Тип на опис Хонорарен преведувач
This translator is helping to localize ProZ.com into македонски
Услуги Translation, Interpreting, Editing/proofreading, Website localization, Software localization, Voiceover (dubbing), Subtitling, MT post-editing
Стручност
Стручен за:
Бизнис/Трговија (општо)Економија
Образование / ПедагогијаФинансии (општо)
Право: Договор(и)Право (општо)
Медицина: Здравствена заштитаМедицина (општо)
Уверенија, Дипломи, Лиценци, Биографии

Volunteer translations

Volunteer professional humanitarian translation services-

Translators without Borders

Words translated: 6,342
KudoZ активност (PRO) поени на PRO-ниво: 92, Одговорени прашања: 46, Поставени прашања: 27
Payment methods accepted Wire transfer, Check, PayPal
Портфолио Поднесени примероци на превод: 3
Поимници животна средина/екологија, медицинска терминологија, Јавно здравство
Образование за преведување Master's degree - University "Ss. Cyril and Methodius", Faculty of Philology "Blazje Koneski"-Skopje
Искуство Години на преведувачко искуство: 14. Регистриран на ProZ.com: Dec 2010. Станал член: Sep 2011.
ProZ.com Certified PRO certificate(s)
Сертификати англиски на македонски (National Accreditation Authority for Translators and Interpreters, verified)
македонски на англиски (National Accreditation Authority for Translators and Interpreters, verified)
англиски на македонски (University Ss. Cyril and Methodius, Faculty of Phi, verified)
македонски на англиски (University Ss. Cyril and Methodius, Faculty of Phi, verified)
англиски на македонски (Ministry of Justice of the R. Macedonia, verified)


Членства N/A
Софтвер Microsoft Excel, Microsoft Office Pro, Microsoft Word, Powerpoint, SDL TRADOS, Wordfast
Страница http://mytranslationworkshop.blogspot.com
Посетени конференции Conferences attended
Присуство на обуки The Patient's Perspective: Best Practices for Translating ICFs and PILs [download]
Професионални практики Sanja Mladenovska поддржува ProZ.com's Професионални упатства.
За мене
Јас сум дипломиран преведувач од англиски и француски на македонски јазик и обратно од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Филолошки факултет „Блаже Конески“ во Скопје, Р. Македонија, Катедра за преведување и толкување (ПИТ). За време и по моето дипломирање во 2005 година, работам како преведувач и за тоа време се стекнав со искуство во различни области на специјализација, како на пример, право, економија, политика, бизнис и од понеодамна медицина, во коешто поле сум високо специјализирана. Во последниве две и пол години се сосредоточив на преведувањето стручни медицински книги во области како јавното здравство, офталмологијата, ендокринологијата, хематологијата, физикалната медицина и други. Како официјален судски преведувач од 2007 година, имам преведено голем број на уверенија, дипломи, договори, судски решенија и различни други правни документи. Во 2008 година го продолжив своето образование на постдипломските студии по конференциско толкување на Филолошкиот факултет во Скопје, каде што магистрирав во 2012 година.

Доколку барате професионален и искусен преведувач, кој нема да ја изневери вашата доверба, јавете се или пишете ми.

Ве очекувам,

Тел. + 389 70 803 440
Е-пошта: m_sanja14@hotmail.com
Овој корисник заработил KudoZ поени преку помагање на други преведувачи со изрази на PRO-ниво. Кликнете на вкупниот збир да видите дадени преводи за израз.

Вкупно заработени поени: 92
(Сите на PRO ниво)


Главни јазици (PRO)
англиски на македонски56
македонски на англиски36
Главни општи области (PRO)
Техника/Инжинерство36
Медицина24
Право/Патенти20
Друго8
Општествени науки4
Главни специфични области (PRO)
Градба / Градежништво32
Медицина (општо)12
Право (општо)12
Друго8
Образование / Педагогија8
Право: Договор(и)8
Медицина: Кардиологија4
Поени во 2 повеќе области >

Видете ги сите заработени поени >
Клучни зборови: Македонија, преведувач, толкувач, медицински, општо, уверенија, англиски, дипломи, финансии, бизнис, писма, конверзација, француски, право, титлување, историја, земјоделство, локализација, професионалец, јазик, софтвер за преведување, дипломатија, социологија, судски преводи,
Профилот е последен пат ажуриран на
Mar 25