Korektura s 'Track changes' u Trados 6.5; 7
Лице кое објавува дискусија: Tatjana Kovačec
Tatjana Kovačec
Tatjana Kovačec  Identity Verified
Хрватска
Local time: 16:53
Член (2005)
германски на хрватски
+ ...
Jan 20, 2006

Da li netko ima više iskustva s korekturom u uncleaned tekstu + Track changes. Ako se hoće raditi s Work benchom pa ispravljati tekst tako, work bench java da treba zatvoriti track changes jer ne može raditi. Kada sam htjela direktno u tekstu napraviti korekturu s track changeovima, ne da mi promijeniti prvo slovo, jer je na primjer tag protected. Tko zna te cake? Hvala

[Subject edited by staff or moderator 2006-01-20 12:13]

[Subject edited by staff or moderator 2006-01-20 12:13]

IMCOM (X)
IMCOM (X)
Хрватска
хрватски на англиски
+ ...
lektoriranje s Track changes Jan 20, 2006

Tatjana Hitrec-Spevec wrote:

Da li netko ima više iskustva s korekturom u uncleaned tekstu + Track changes. Ako se hoće raditi s Work benchom pa ispravljati tekst tako, work bench java da treba zatvoriti track changes jer ne može raditi. Kada sam htjela direktno u tekstu napraviti korekturu s track changeovima, ne da mi promijeniti prvo slovo, jer je na primjer tag protected. Tko zna te cake? Hvala

Kad sam radila nailazila sam na slicne prepreke, ali sam pikajuci i isprobavajuci uvijek nekako rijesila. Ako ne uspijes do kraja dana, javi mi se na info.sudskitumac.biz, pogledacu popodne u biljeskama. Ljiljana V.

Kiki007
Kiki007
Словенија
Lektura, korektura... Nov 18, 2015

Koji dio ti je tocno potreban? Zbunjujes me malo..

Lektura teksta je stilska i jezična obrada teksta koja uključuje uklanjanje pravopisnih i gramatičkih pogrešaka, kao i oblikovanje rečeničnih konstrukcija radi poboljšanja čitljivosti i jasnoće teksta i usklađivanja s duhom jezika.

Redaktura teksta podrazumijeva dotjerivanje i provjeru ispravnosti navoda u tekstu te stručnog nazivlja, ispravljanje pravopisnih i gramatičkih pogrešaka.

Korektura
... See more
Koji dio ti je tocno potreban? Zbunjujes me malo..

Lektura teksta je stilska i jezična obrada teksta koja uključuje uklanjanje pravopisnih i gramatičkih pogrešaka, kao i oblikovanje rečeničnih konstrukcija radi poboljšanja čitljivosti i jasnoće teksta i usklađivanja s duhom jezika.

Redaktura teksta podrazumijeva dotjerivanje i provjeru ispravnosti navoda u tekstu te stručnog nazivlja, ispravljanje pravopisnih i gramatičkih pogrešaka.

Korektura teksta podrazumijeva provjeravanje i ispravljanje tipografskih, interpunkcijskih, pravopisnih pogrešaka, kao i drugih manji propusta (“tipfeleri” i sl.). Obično se primjenjuje za već prevedene i lektorirane tekstove pripremljene za tisak.

Tatjana Kovačec
Tatjana Kovačec  Identity Verified
Хрватска
Член (2005)
германски на хрватски
+ ...
ОТПОЧНУВАЧ НА ТЕМА
Hallo, post je iz 2006.?! Nov 18, 2015

Hallo,

post je iz 2006.?! i uopće nije ni važno jel se radi o lekturi, korekturi ili redakturi ma kako to klijent ili ja zvala. I ne treba mi poduka o tome što je lektura, korektura ili redaktura, hvala!
Pitanje je bilo tehničke prirode
I nemam nikakav komentar o tome što mislim o nepoznatim ljudima pod nadimcima koji mi se prvi puta obraćaju s ti.

Srdačan pozdrav

Нема назначено посебен модератор за овој форум.
Обратете се кај персоналот на сајтот » ако сакате да пријавите нарушување на правилата на сајтот или да добиете помош

Korektura s 'Track changes' u Trados 6.5; 7

LinguaCore
AI Translation at Your Fingertips

The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »